Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Κρούγκμαν: «Αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό»




ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ NEW YORK TIMES
Κρούγκμαν: «Αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό»
Ο Πολ Κρούγκμαν με άρθρο του αμέσως μετά τη διαφωνία του Eurogroup, πήρε θέση με άρθρο του στους New York Times τονίζοντας ότι η Ευρώπη αποφάσισε το «τέλος της Αθήνας» και καταλήγει λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό.
Ο Αμερικανός Οικονομολόγος, βραβευμένος με το Νόμπελ Οικονομικών, στάθηκε στο έγγραφο το οποίο εμφανίστηκε στο Eurogroup και το οποίο η ελληνική πλευρά χαρακτήρισε παράλογο ενώ στη συνέχεια εντόπισε το σημείο κλειδί κατά τη δική του άποψη.
«Η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε για την τήρηση των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει χρηματοδότηση για τυχόν νέα μέτρα και να μην τεθεί σε κίνδυνο η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ωστόσο η μετάφραση των παραπάνω παραπέμπει στο σημείο κλειδί, στο 4,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνική πλευρά. Οι Υπουργοί του Eurogroup γνώριζαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί τέτοιο όρο και πραγματικά σε κάνουν να απορείς πως το σκέφτηκαν. Υποθέτω ότι είναι απλά ανόητοι αν δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010. Αυτός ο εκφοβισμός δεν θα λειτουργήσει»
Ολοκληρώνει μάλιστα το άρθρο του, παίρνοντας ξεκάθαρα θέση για τις κινήσεις των Ευρωπαίων «Αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό. Προτιμούν να δουν την Ελλάδα να βγαίνει από το ευρώ και παράλληλα να "τρομάξουν" οποιαδήποτε άλλη χώρα τολμήσει να ζητήσει πιο απαλά μέτρα προς ανακούφιση του λαού της. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η έλλειψη της σοφίας είναι εκπληκτική και τρομακτική».

http://www.iefimerida.gr/news/191923/kroygkman-apofasisan-na-sproxoyn-tin-ellada-ston-gkremo

Δεν υπάρχουν σχόλια: