Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ" ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
neleftheroglou@dimokratianews.gr
Στην κρισιμότερη στιγμή της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με την Γερμανία και την προτεσταντική λογική της λιτότητας και του Μνημονίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά και με τον πιο κυνικό τρόπο ότι το «Ποτάμι» που δημιούργησε, λειτουργεί ως “Δούρειος Ίππος” για την επιβολή της πολιτικής που θέλουν η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι δορυφόροι του γερμανικού Imperium!
Με δήλωσή του στο Reuters ο κ. Θεοδωράκης ζητά με προκλητικό και ύπουλο τρόπο από την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές της θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» γιατί, κατ’ αυτόν, μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα «να γυρίσει το παιχνίδι στο Eurogroup». Ευθυγραμμιζόμενος μάλιστα με τις βρώμικες και εκβιαστικές μεθόδους του Βερολίνου, προσθέτει ότι ”η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών”.
Δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την θρασύτατη παρέμβαση του Μάρτιν Σουλτς στα εσωτερικά της χώρας μας. Ο Γερμανός Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση με το Ποτάμι και όχι με τους ΑΝΕΛ. Δεν είχε σταθεί όμως μόνο σε αυτό αλλά, αναφερόμενος στο ΠΟΤΑΜΙ, είχε υποστηρίξει με κομπασμό ότι «η αντιπολίτευση του σήμερα είναι η κυβέρνηση του μέλλοντος». Προφανώς ο κ. Θεοδωράκης εκτός των άλλων ξεπληρώνει τώρα και αυτή την υποχρέωσή…
Αναλυτικά η απαράδεκτη δήλωση του κ. Θεοδωράκη είναι η εξής:
«Μη σας ξεγελάει ο ήλιος της χώρας μας. Νομίζω ότι μαζί με τον ήλιο μαζεύονται πάνω από την Ελλάδα και πολλά σύννεφα. Πρέπει να προσπαθήσουμε, αυτή τη φορά χωρίς καθυστέρηση, να δούμε πίσω από την «κουρτίνα» της θριαμβολογίας που έχει δημιουργηθεί. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών. Θα πρέπει λοιπόν να δώσουμε μια μεγάλη μάχη στο Eurogroup για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Έφτασε η στιγμή η κυβέρνηση να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αν το κάνει αυτό, αν «πατάει» δηλαδή στην πραγματικότητα, είμαστε μαζί της. “
Και καταλήγει: “Το Ποτάμι έχει καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τη διαπραγμάτευση. Μια πρόταση ρεαλιστική, η οποία παράλληλα μας απομακρύνει από τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να μας οδηγεί σε βήμα στο κενό. Επιθυμία μας είναι αυτή την πρόταση να την συζητήσουμε. Ο κύριος Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών, ο Πρωθυπουργός, νομίζω ότι πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, στο εσωτερικό μέτωπο. Να συζητήσει δηλαδή με αυτούς που μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα».
http://olympia.gr/2015/02/06/το-ποτάμι-στην-υπηρεσία-του-βερολίνου/ 
http://kgrek.blogspot.gr/2015/02/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: