Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ενδιαφέροντες ιστότοποιΕνδιαφέροντες ιστότοποι

Το δικό σας e-μουσείοΧιλιάδες πασίγνωστα έργα τέχνης από τους διασημότερους δημιουργούς όλων των εποχών, δεκάδες μουσεία από κάθε γωνιά του πλανήτη, εκατοντάδες αίθουσες τέχνης. Και σε όλα αυτά προσθέστε την ψηφιοποίηση των βιβλικών χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας, το παλάτι των Βερσαλλιών σε 3D ανά τους αιώνες και πολλά πολλά  ακόμα. Και όλα αυτά, να μπορούσαν να έρχονται όποτε το θέλετε, με το πάτημα ενός κουμπιού στο σπίτι σας.
Να απολαμβάνετε δηλαδή τους θησαυρούς της παγκόσμιας τέχνης, ανά πάσα στιγμή, σε απόσταση μικρότερη από αυτή μιας ανάσας, με τρόπο πανεύκολο και ταχύτατο. Και για να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα: να μπορείτε να διαλέξετε τα έργα που λατρεύετε, που ξεχωρίζετε, και να τα «τοποθετήσετε» στο δικό σας, προσωπικό e-μουσείο.
Μοιάζει επιστημονική φαντασία, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Πρόκειται για πρόγραμμα της Google που «τρέχει» ήδη εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια στον Ιστό και αφορά μουσεία, εκθέσεις και ιστορικούς χώρους παγκοσμίως που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο project και παρέχουν «κομμάτια» των θησαυρών τους εντελώς δωρεάν σε όσους από εσάς αγαπάτε την τέχνη.
Στη λίστα των μουσείων βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ διασημότατα μουσεία από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ κ.λπ. ήδη συνεργάζονται με την Google σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που θα λατρέψετε στα σίγουρα.
Μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση σας με βάση το έργο, τον καλλιτέχνη ή το μουσείο, ενώ υπάρχει υλικό οπτικοακουστικό για να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για τα «αντικείμενα του πόθου σας». Σε κάθε έργο σάς δίνεται η δυνατότητα να ζουμάρετε και να παρατηρήσετε λεπτομέρειες που δεν θα παρατηρούσατε σε καμία άλλη περίπτωση -ακόμα και αν επισκεπτόσασταν επί τούτου το μουσείο που το φιλοξενεί-, να απολαύσετε το χρώμα, την τεχνοτροπία κ.λπ.
Βέβαια, όλα προστατεύονται με νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ είναι πολύ πιθανό κάποια σημεία να είναι επίτηδες «θολά» για να δυσκολεύονται οι επίδοξοι αντιγραφείς.
Έτσι, λοιπόν, αν η τέχνη σας συναρπάζει, αν πάντα θέλατε να «μαζέψετε» τα αγαπημένα σας έργα σε έναν «τοίχο», με μερικά κλικ εδώ θα τα καταφέρετε. Και παρ' ότι δεν μπορεί να συγκριθεί στα σίγουρα με μια «φυσική» επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, ωστόσο είναι το αμέσως καλύτερο δυνατό. Μην το χάσετε σε καμία περίπτωση!
Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, κάντε κλικ στα: Φτυστό!


Οι οπτικοί τύποι θα το λατρέψουν. Οι υπόλοιποι θα εντυπωσιαστούν με το πόσο μπορεί να μοιάζει κάποιος σε κάποιον άλλο. Ή κάτι σε κάποιον. Ή κάποιος σε κάτι. Ή κάτι σε κάτι άλλο. Για να μην μπερδεύεστε: μπείτε στο site και ρίξτε μια ματιά. Είναι βέβαιο πως θα καθίσετε τουλάχιστον 5 λεπτά βλέποντας τη μια φωτογραφία μετά την άλλη. Γιατί, τελικά, όλοι κάπου μοιάζουν...

 Χαριτωμένη... επίθεση

 Το λέει και το όνομα του, αλλά    θα   το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια μόλις κάνετε «κλικ» εδώ. Ο ιστότοπος είναι γεμάτος   φωτογραφίες     και βιντεάκια    με γλυκιές     φατσούλες    από δίποδους  και τετράποδους... αστέρες. Μπορείτε και εσείς να  ανεβάσετε κάτι αντίστοιχο, αν σας βρίσκεται και το επιθυμείτε, μπορείτε να μοιραστείτε ό,τι βλέπετε ή μπορείτε να το απολαύσετε αποκλειστικά μόνοι σας, να γελάσετε, να χαμογελάσετε, να σκάσετε στα γέλια και να «ξεφύγετε» για λίγο από τα καθημερινά και συνηθισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: