Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ

 


 

ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΣΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ

 

 Μια οικογένεια Άγγλων περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές της στη Γερμανία και, σ' έναν περίπατο  που  είχαν, παρατηρούν ένα χαριτωμένο σπιτάκι, που τους φάνηκε κατάλληλο για να περάσουν  τις επόμενες  διακοπές  τους.

Ζήτησαν  λοιπόν να μάθουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, και έμαθαν πως είναι ένας διαμαρτυρόμενος πάστορας. Τον βρήκαν, και έκλεισαν συμφωνία να το νοικιάσουν για τον επόμενο χρόνο.

Γυρίζοντας, όμως, στον τόπο τους, η κυρία θυμήθηκε ξαφνικά  πως δεν είχε δει το W.C. Έγραψε λοιπόν στον ιδιοκτήτη πάστορα  το εξής γράμμα:

"Αιδεσιμότατε  Πάτερ ,

Είμαι  η  κυρία  που  εδώ  και  μερικές  μέρες  κλεiσαμε  ένα  συμβόλαιο για      το σπιτάκι σας της εξοχής,  αλλά  δεν  πρόσεξα  το W.C.  και θα  ήθελα  λοιπόν  να  με  πληροφορήσετε  κατάλληλα. "

Όταν  πήρε  το γράμμα ο πάστορας, δεν κατάλαβε το νόημα του "W.C." και, πιστεύοντας πως πρόκειται για ένα εκκλησάκι των Αγγλικανών που ονομάζεται WABLES CHAPEL (δηλ. με αρχικά W. C.), της απαντά:

 "Αγαπητή  Κυρία ,

 Εξετίμησα την ερώτησή σας και σας πληροφορώ πως, ο τόπος, που σας ενδιαφέρει, βρίσκεται σε απόσταση 7 χλμ. από το σπiτι, (πράγμα λίγο δύσκολο, ιδiως  γι' αυτούς  που  συνηθίζουν να  πηγαίνουν συχνά).  Επιπρόσθετα, όποιος έχει τη συνήθεια να παραμένει για πολύ στις διάφορες τελετές, καλό είναι νά φέρνει μαζi του και το φαγητό, ώστε να μπορεί να παραμείνει όλη την ημέρα.

 Στην τοποθεσία, μπορείτε να φτάσετε με ποδήλατα, ή και με τα πόδια.  Αν     πάλι βιάζεσθε πολύ, με αυτοκίνητο.  Είναι  καλύτερα  να πηγαίνετε έγκαιρα,     για να μη διαταράζεται η ησυχία των άλλων, που είναι μέσα από πριν. Η αίθουσα έχει θέσεις για 40 καθιστούς και 100  ορθίους. Υπάρχει επiσης και κλιματισμός, για ν' αποφεύγονται οι δυσάρεστες μυρωδιές. Συνιστάται να φτάνετε σύντομα, για να βρίσκετε  θέση  για  να  κάθεστε.  Τα  παιδιά κάθονται κοντά στους γονείς και όλοι μαζi τραγουδούν.

Στην είσοδο, σας  παραδίδουν ένα χαρτί και, αν δε φτάσουν τα χαρτιά,  χρησιμοποιούνται ανά δύο άτομα. Τα χαρτιά πρέπει να επιστρέφονται στην  έξοδο, ώστε να μπορούν να  χρησιμοποιηθούν για άλλη μια φορά. Υπάρχουν  επίσης μεγάφωνα για τους ήχους, ώστε  ν' ακούγονται και απ' έξω. Κι αυτά  που συλλέγονται, μοιράζονται στους φτωχούς.

Θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα πως το φαγητό μέσα απαγορεύεται  εκτός αν πρόκειται για ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως γυναίκες σε  ενδιαφέρουσα.

 Συζητήσεις (ανταλλαγή απόψεων, εντυπώσεων), καθώς και ανταλλαγή  χαρτιών  με άλλα επιτρέπονται μόνο αφού βγείτε έξω. Δύο επιστάτες είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο του εσωτερικού χώρου, που είναι και υπεύθυνοι για την τοποθέτηση των μεταχειρισμένων χαρτιών στον ειδικό πάγκο με τάξη.  

Υπάρχουν επίσης φωτογράφοι, που φωτογραφίζουν τις διάφορες φάσεις, ώστε  να μπορούν όλοι να βλέπουν αυτά τα πρόσωπα σε μια πράξη  τόσο ανθρώπινη.

   Εις το  επανιδείν "

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: