Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ OIKONOMIKH ΚΑΤΟΧΗ








Το παρακάτω είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που μυρικάζουν τον τελευταίο καιρό και χάνονται στην διατύπωση των λεπτομερειών στα προγραμματα  των αντιμνημονιακών κομμάτων χάνοντας την ουσία του τι διακυβεύεται σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση.
Το διακύβευμα λοιπόν είναι :
Θέλουμε συνέχιση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ και της καταστροφικής πορείας στην οποία οδηγούμαστε με την εφαρμογή των προδοτικών μνημονίων ή θα κάνουμε κάτι για να εμποδίσουμε την κατρακύλα που χάραξαν για μας και την χώρα τα μνημονιακά κόμματα… 
Διαβάστε λοιπόν εδώ τι είπε ο οικονομολόγος Dr. Michael Hudson ( ειδικός σε τραπεζικά θέματα) στις 9.3.2012 σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα :

"Οποτεδήποτε υπάρχει μια παρανόηση για την  πραγματικότητα που διαμορφώνεται  χρόνο με το χρόνο, δεκαετία μετά από δεκαετία, και τώρα για έναν αιώνα, όταν μια ψεύτικη εικόνα της οικονομίας προβάλλεται, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι πίσω από αυτό υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωφέλειας. 
Μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας δεν συμβαίνει από μόνη της αλλά διαμορφώνεται. Και ο τραπεζικός τομέας έχει διαμορφώσει άχρηστα προϊόντα για τα οποία γίνεται διδασκαλία  στα πανεπιστήμια, προωθούνται από τις εφημερίδες σας, διαφημίζονται από τους πολιτικούς, που υποστηρίζουν  με αυτά την  εκλογή τους, προκειμένου τελικά να σας κάνουν να θεωρήσετε, ότι ζείτε στον Άρη μέσα σε ένα διαφορετικό κόσμο -αντί της πραγματικότητας της χώρας όπου ζείτε - και προκειμένου να κοροϊδέψετε τους εαυτούς σας ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική τάξη που προσπαθεί να αρπάξει ότι ανήκει ευρέως στο δημόσιο τομέα της χώρας σας. 
Αυτό είναι που καταλήγει με μια διαφοροποίηση μεταξύ της δημιουργίας κεντρικής τράπεζας από την κυβέρνηση που θα συμπλέει με τους κυβερνητικούς στόχους της οικονομικής ανάπτυξης και της πλήρους απασχόλησης, σε σύγκριση με την πίστωση που λαμβάνει από τις εμπορικές τράπεζες που στοχεύουν στην οικονομική συρρίκνωση, στην λιτότητα, στις χαμηλότερες αμοιβές, στη χαμηλότερη παραγωγή, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει σε σας ότι κάνουν τώρα οι εμπορικές τράπεζες στην Ελλάδα, που της λένε δώσε μας τα λιμάνια σου το έδαφός σου, τις τουριστικές  περιοχές σου και τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, έτσι ώστε να μπορούμε να σας χρεώσουμε για το νερό και τούς υπονόμους. Και μπορούμε να σας πάρουμε τα χρήματα που περιμένατε να πάρετε με τις συντάξεις και μπορούμε ακόμα και να σας γδάρουμε  από πάνω μέχρι κάτω, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πληρωθούμε.
Αυτό ήταν κάτι που στο παρελθόν επιβαλλόταν με την δύναμη των όπλων. Σήμερα γίνεται χωρίς την χρήση στρατιωτικών μέσων εφόσον είσαι υποχωρητικός και πιστεύεις στον φανταστικό εξωπραγματικό κόσμο που οι τράπεζες διαμορφώνουν".

Απόσπασμα σε ελεύθερη απόδοση από το 
http://mediaroots.org/mr-transcript-italian-mmt-summit-2012.php


Δεν υπάρχουν σχόλια: