Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δεν χωράνε δάκρυα για αυτή την Εθνική, μόνο υπερηφάνεια



Δεν χωράνε δάκρυα για αυτή την Εθνική, 
μόνο υπερηφάνεια
Σε αυτή την ομάδα οφείλουμε μία βαθιά υπόκλιση και ένα μεγάλο "ευχαριστώ". Ποιος θα το περίμενε; Μία στιγμή ατυχίας στοίχισε στην Εθνική τον αποκλεισμό από τις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Μία στιγμή που μας πόνεσε, από μία ομάδα που μας γέμισε υπερηφάνεια.

Στις 00.45 σε όλη τη χώρα αντήχησε ένα μακρόσυρτο γκολ. Η Εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει στο 93ο λεπτό και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Η Ελλάδα μπορούσε, οι παίκτες πάλευαν ως το τέλος, ποτέ δεν τα παράτησαν. Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, είναι πρότυπο συνολικά και αξίζει να την αγαπάς. Έντονα.

Λίγο πριν τις 02.00 ακολούθησε σιωπή. Βαριά, από αυτές που πονάνε.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, ο Γκέκας αστοχούσε στην 4η εκτέλεση και η αξιόμαχη Κόστα Ρίκα έπαιρνε την πρόκριση.

Η Εθνική αποκλειόταν, αλλά έπεφτε ηρωικά. Όρθια. Συγκινούσε πάλι και δεν έδινε το δικαίωμα σε κανέναν να την κρίνει αρνητικά. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα.

Τα δάκρυα των παικτών δεν ήταν δάκρυα αποτυχίας. ΄Ήταν το ξέσπασμα από την υπεπροσπάθεια. Ήταν το κρίμα και το άδικο μαζί.

Η Εθνική μας άξιζε να περάσει. Άξιζε και με το παραπάνω. Δεν πειράζει. Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη αυτή την ωραία διαδρομή που μας χάρισαν παίκτες της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το παιχνίδι

Η πρώτη διαδικασία πέναλτι στην οποία συμμετείχε η Εθνική Ελλάδας ήταν μοιραία. Ο Φάνης Γκέκας δεν ευστόχησε στην προσπάθειά του και η Κόστα Ρίκα των 10 παικτών προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014 με 5-3.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ισοφάρισε στο 93' το γκολ του Μπράιαν Ρουίς, με την ελληνική ομάδα να χάνει πολλές καλές ευκαιρίες.

Το παιχνίδι δεν ήταν θεαματικό, αφού και οι δύο ομάδες ενδιαφέρονται περισσότερο για το μηδέν στην άμυνα. Οι Κοσταρικανοί με το κλασικό 5-4-1, οι Έλληνες με το 4-3-3 που οδήγησε στη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η μπάλα δεν πλησίαζε τις δύο εστίες, παρά μόνο από κάποιες στημένες φάσεις ή μακρινά σουτ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Μαζί με τον Χοσέ Χολέμπας ήταν άκρως δραστήριοι από τα αριστερά, αλλά χωρίς ανταπόκριση από τους συμπαίκτες τους.

Οι Κοσταρικανοί είχαν την κατοχή στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, ωστόσο στη συνέχεια η Εθνική ομάδα πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι.

Στο 37ο λεπτό, μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος με το πλασέ του δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέιλορ Νάβας.

Αρχή με γκολ

Το 2ο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο. Χαμηλό τέμπο, η Κόστα Ρίκα τον πρώτο λόγο, μόνο που αυτήν τη φορά, βρήκε και γκολ με τον Μπράιαν Ρουίς στο 53'.

Ο αρχηγός των Λατινοαμερικανών νίκησε τον Ορέστη Καρνέζη μετά από αμυντική αδράνεια της Ελλάδας, η οποία λίγο έλειψε να δεχθεί κι άλλο γκολ στη συνέχεια, αφού αποδιοργανώθηκε πλήρως.

Η είσοδος του Κώστα Μήτρογλου και του Φάνη Γκέκα έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που έμεινε και με παίκτη παραπάνω μετά από τη 2η κίτρινη κάρτα στον Όσκαρ Ντουάρτε στο 67'.

Η Εθνική απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις, ωστόσο ο Νάβας ήταν ανίκητος σε όλες τις περιπτώσεις.

Μοναδική εξαίρεση εκείνη του 93ου λεπτού, όταν έκανε την επέμβαση στο σουτ του Γκέκα, αλλά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε σε 1-1.

Λύγισε η Ελλάδα

Στην παράταση, οι εξουθενωμένοι Κοσταρικανοί δεν είχαν διάθεση να επιτεθούν.

Επιχείρησαν να κρατήσουν το σκορ στο 1-1 με κάθε τρόπο και αντιστοίχως οι Έλληνες επιτέθηκαν είτε με σέντρες είτε με χαμηλές μπαλιές είτε με στημένα.

Ο Γκέκας και ο Μήτρογλου έχασαν δύο καλές ευκαιρίες και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στην πρώτη σχετική διαδικασία της Εθνικής ομάδας, ο Γκέκας έγινε ο μοιραίος παίκτης, αφού είδε τον Νάβας να αποκρούει το πέναλτί του κι ενώ είχαν ευστοχήσει όλοι οι υπόλοιποι παίκτες.

Η Κόστα Ρίκα νίκησε με 5-3 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: