Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Σαουδάραβας πρίγκιπας τρελά ερωτευμένος με το νησάκι Ντία


1 

Τρελά ερωτευμένος με το νησάκι Ντία, που βρίσκεται απέναντι από το Ηράκλειο, είναι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος εξέφρασε μάλιστα το ενδιαφέρον του να το αγοράσει! Ο πρίγκιπας επισκέφθηκε την Κρήτη στις 8 Αυγούστου και παραθέρισε με την οικογένειά του και πολυμελή παρέα. Απ” ό,τι φάνηκε όμως, οι διακοπές του δεν περιελάμβαναν μόνο χαλάρωση και μπάνια αλλά και συζητήσεις για επιχειρηματικά ανοίγματα στην Ελλάδα.

Από τις πρώτες ημέρες έδειξε τον θαυμασμό του για το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το Ηράκλειο Κρήτης και ζήτησε να μάθει περισσότερα για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησής του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας δήλωσε το ενδιαφέρον του για την Ντία και στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, στην οποία ανέφερε ότι έχει κατά νου πολύ μεγάλα σχέδια για την αξιοποίηση του νησιού.

Αξιωματούχοι του Κατάρ έχουν ήδη εισηγηθεί θετικά για την αξιοποίηση της επένδυσης και υποστηρίζουν πως, αν μπορέσει να βρεθεί μια φόρμουλα για την Ντία, αυτό θα λειτουργήσει συνολικά προς όφελος της οικονομίας της Κρήτης. Εξάλλου, οι αξιωματούχοι του Κατάρ δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως όπου έχει επενδύσει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας έχει αλλάξει συνολικά ο τουριστικός χάρτης της περιοχής, οπότε η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού θα έπρεπε να σκεφτούν πολύ σοβαρά την πρότασή του και να ελέγξουν με προσοχή αν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσει μια τέτοια επένδυση.

Ο πρίγκιπας της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας είναι επικεφαλής του κολοσσού Kingdom Holding Company και βασικός μέτοχος του ομίλου Four Seasons, ενώ είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη και ο Αραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Το νησάκι Ντία ή Δία για το οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι ακατοίκητο και βρίσκεται έξι μίλια βορειοανατολικά του Ηρακλείου. Αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura, λόγω της πολύ σημαντικής βιοποικιλότητας που συναντάει κανείς εκεί. Το νησί δεν έχει καθόλου υποδομές και είναι ανέγγιχτο από την ανθρώπινη παρέμβαση.

Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: