Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σωστά έπραξε



Οι απλοί ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ νιώθουμε καμιά αποστροφή με τη φωτογραφία αυτή. Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο που έκανε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για μας αποδίδοντας τον απαραίτητο σεβασμό στην πνευματική παράδοση του τόπου μας και του λαού μας. Μόνο που νιώθουμε μέσα μας ότι ΑΥΤΟ δεν αρκεί. Πρέπει και να βρει και το θάρρος να αντισταθεί στις αποφάσεις που καταστρέφουν τον τόπο και το λαό μας.
Σωστά έπραξε
Κάποιοι, αν και διανοούμενοι -με εισαγωγικά ή χωρίς-, στους οποίους έχουν αφυδατωθεί οι αξίες που κράτησαν αιώνες όρθια τη χώρα και τη βοήθησαν να επιζήσει παρά τις κάθε είδους επιθέσεις, και ζουν με την ψευδαίσθηση ότι αυτό που κατέχουν είναι δεδομένο και θα το έχουν και αύριο, παρότι οι γείτονες κοιτάζουν συνέχεια πώς θα αρπάξουν κάτι, ενώ όποιος αγαπά την πατρίδα χαρακτηρίζεται... εθνικιστής και όποιος πηγαίνει στην Εκκλησία... θρησκόληπτος, ενοχλήθηκαν γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε το αυτονόητο, αυτό που θα έκανε ο κάθε πολίτης της χώρας που πιστεύει στα ιερά και στα όσιά της, και κυρίως στην Ορθοδοξία: Γονάτισε στη Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής στον Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, η οποία σηματοδοτούσε την έναρξη των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που πραγματοποιείται παρά την απουσία τεσσάρων Πατριαρχείων, όχι τόσο για λόγους τήρησης των Ιερών Κανόνων όσο για γεωπολιτικές σκοπιμότητες και για το ποιος θα είναι ο πρώτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Έκανε αυτό που θα έκανε ο κάθε ορθόδοξος Έλληνας. Άλλωστε, ο κ. Παυλόπουλος δεν έκρυψε ποτέ τη θρησκευτική του ταυτότητα και την προσήλωσή του στην προμετωπίδα του Συντάγματός μας, που το έχει ψηφίσει η Βουλή «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος».
Ενοχλήθηκαν γιατί δεν ζήτησε την άδειά τους...
Δεν ενοχλούνται, όμως, όταν ο Πάπας βγαίνει στο μπαλκόνι του Μεγάρου της Καθολικής Εκκλησίας και γίνεται χαμός στην Πλατεία του Βατικανού.
Είναι μίζεροι. Δεν μπορούν να αντέξουν τη μοναξιά τους, μακριά από τους απλούς πολίτες, εκεί όπου κτυπάει η πραγματική καρδιά της Ελλάδας.
«Κάθε έλληνας πολίτης, από τον πιο απλό άνθρωπο έως και τον πρώτο πολίτη της χώρας, έχει ελευθερία θρησκευτικής συνειδήσεως και, κατά συνέπεια, μπορεί και δικαιούται να εκπληρώνει τα θρησκευτικά του καθήκοντα όπως εκείνος επιθυμεί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και καταλήγει: «Συγχαίρουμε τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνέπεια και την αξιοπιστία με την οποία ασκεί τα καθήκοντά του, αλλά ταυτόχρονα και για τον εντελώς φυσικό και ταπεινό τρόπο, όπως άλλωστε αρμόζει στον κάθε πιστό, που εκφράζει την πίστη του στην ορθόδοξη πολιτισμική και θρησκευτική κληρονομιά της πολιτείας που δημοκρατικά υπηρετεί ως Πρόεδρος».
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: