Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Μιχάλη Ιγνατλιου : Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει
Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος -οι πολίτες ψήφισαν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση-, η συζήτηση γι’ αυτήν καθαυτήν την ΕΕ που θέλουμε έπρεπε να είχε ξεκινήσει από καιρό. Και την αφορμή την έδωσε η ελληνική κρίση χρέους και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε και σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος.
Η κλασική φράση-ψωμοτύρι που όλοι λέμε, ότι δηλαδή αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων ή των προσδοκιών μας, αποτελεί την εικόνα και ομοίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξελίχθηκε σε ένα γραφειοκρατικό οικοδόμημα που όμοιό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική Ιστορία. Τι βασικά χαρακτηρίζει αυτό το οικοδόμημα; Η τεμπελιά, η αναποτελεσματικότητα και η διαφθορά, την οποία όλοι γνωρίζουν και όλοι καλύπτουν. Χάνονται εκατομμύρια ευρώ σε παράλογους μισθούς και συντάξεις, αλλά και σε ενισχύσεις «προγραμμάτων» και περίεργων ΜΚΟ, όπως και σε άσκηση πολιτικής η οποία αντιστρατεύεται τις βασικές αρχές και τα οράματα αυτών που δημιούργησαν την Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης.
Το μέγα λάθος των νέων ηγετών της ΕΕ είναι ότι την έδεσαν στο νεοφιλελεύθερο άρμα της Αμερικής και τη μετέτρεψαν σε τιμωρό των ίδιων των λαών της. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών με τους ηγεμονικούς μισθούς, τους οποίους παίρνουν αφορολόγητους, όπως οι συνάδελφοί τους στο ΔΝΤ, επιδεικνύουν συμπεριφορά κατακτητών. Αποφασίζουν, διατάζουν και επιβάλλουν χωρίς να έχουν τη δυνατότητα οι λαοί και οι κυβερνήσεις τους να αντιδράσουν. Μερικές κυβερνήσεις είναι πλήρως υποταγμένες στις Βρυξέλλες, σε σημείο που έχουν απολέσει την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία τους. Οι εκλεγμένοι ηγέτες των φτωχών κρατών της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, λαμβάνουν μεν αποφάσεις, οι οποίες όμως πρέπει να εγκριθούν από τους τεμπέληδες και πλουσιοπάροχα αμειβόμενους υπαλλήλους των Βρυξελλών. Η Δημοκρατία είναι σε πορεία φίμωσης, αν όχι και κατάργησής της...
Το δίλημμα για τον βρετανικό λαό, που απερίσκεπτα έθεσε ο πρωθυπουργός Κάμερον, ήταν στην ουσία κάλπικο, διότι συνοδεύτηκε από έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό. Ακόμα και στην απειλή για περικοπή των συντάξεων κατέφυγε ο Βρετανός πρωθυπουργός για να κερδίσει τις ψήφους των συνταξιούχων... Αυτό που πέτυχε ήταν να χωρίσει τη χώρα του στα δύο. Θα περάσει χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές που άφησε η διχόνοια, για την οποία ευθύνη έχουν και οι ακροδεξιοί της χώρας. Οι πραγματικοί ηγέτες της Ευρώπης, που είναι οι Γερμανοί, ευθύνονται για την αυξανόμενη απέχθεια που δείχνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες στο γερμανοκρατούμενο κατεστημένο των Βρυξελλών. Έχει στηθεί με τρόπο που να εκφράζει μόνο τα συμφέροντα της Γερμανίας.
Το βρετανικό δημοψήφισμα απέδειξε και κάτι άλλο, που ανησυχεί τους πολίτες: Ότι όλοι οι ηγέτες της, από την κ. Μέρκελ της μεγάλης Γερμανίας μέχρι τον κ. Αναστασιάδη της μικρής Κύπρου, χρησιμοποίησαν τον εκβιασμό για να πείσουν τους πολίτες να απορρίψουν το Brexit. Η επικράτηση της εξόδου από την ΕΕ στέλνει και ένα σοβαρό μήνυμα που απαιτείται να το λάβουν υπόψη στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Διαφορετικά τα ΝΑΙ στην έξοδο από την αυταρχική Ένωση θα είναι πολλά και βροντερά...
«ΕΘΝΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: