Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Λύση για τα μόνιμα δεσμά που ζητούν οι δανειστές υπάρχει

ΩΡΑ Οκ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!!


Λύση για τα μόνιμα δεσμά που ζητούν οι δανειστές υπάρχει
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Να συγκαλέσει αύριο κιόλας τη Βουλή ο Τσίπρας, να αποκαλύψει τα... χριστουγεννιάτικα «δώρα» που μας έχουν ετοιμάσει και όλοι μαζί οι αρχηγοί να πουν ένα «ΩΣ ΕΔΩ» - «Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλη δυστυχία» - «Εφιάλτες δεν θα βρείτε...»
Μαύρα σύννεφα ολόγυρά μας... Με τον μόνιμα κακό γείτονά μας να κτυπάει τα τύμπανα. Την ίδια ώρα, το μόνο που ενδιαφέρει την Ευρώπη είναι ένα στρατόπεδο σιδηράς οικονομικής πειθαρχίας, όπου όποιος είναι άτακτο παιδί θα μπαίνει στο... μπαλαούρο. Και κλείνει τα μάτια στις απειλές του Τούρκου, στις οποίες περιλαμβάνει και την ίδια, θέλοντας να αρπάξει κομμάτια και από αυτήν. Είναι βέβαιο ότι τα... αφεντικά με κάποια… καθρεφτάκια που θα δώσουν στον Τσίπρα θα επιχειρήσουν να κάμψουν τις αντιδράσεις των... ιθαγενών, που θα είναι αναπόφευκτες λόγω της σκληρότητας της ακόμη πιο βίαιης φτωχοποίησης των Ελλήνων, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων τη βιώνει επτά χρόνια τώρα στο πετσί της, με το νέο πακέτο των... χριστουγεννιάτικων «δώρων» που μας έχουν ετοιμάσει.
Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» του Αλέξη Τσίπρα στον νέο μπουναμά που θα μας φέρει, περιτυλιγμένο με το... χρυσόχαρτο των «ΘΑ» για ρύθμιση του χρέους, που –όπως φαίνεται– όχι μόνο δεν θα έχει τίποτε συγκεκριμένο, αλλά αντίθετα θα υπάρχουν ένα σωρό προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν τα «ΘΑ». Κάτι που, άλλωστε, έχει προαναγγείλει εδώ και δύο εβδομάδες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος με τη... διαβεβαίωση ότι «η ρύθμιση του χρέους δεν θα αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων». Τι σημαίνει αυτό; «Μηδέν εις το πηλίκον».
Σε αυτήν την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που μόνιμα πληρώνει το... μάρμαρο, είναι η ώρα του ηγέτη. Του Αλέξη Τσίπρα. Διαθέτει ένα ισχυρό όπλο. Απέναντι στο οποίο δεν θα μπορεί να κλείσει τα μάτια κανένας από τους εταίρους μας, τους δανειστές, τους «θεσμούς», όπως... ευγενικά τους αποκαλούμε. Και αυτό είναι η Βουλή.
Να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας τώρα, πριν μπουν οι υπογραφές στο νέο Μνημόνιο που μας έχουν ράψει, το οποίο θα είναι το ίδιο στενό κουστούμι με όλα τα προηγούμενα και, για να μην προκαλεί, θα ονομάζεται «Επικαιροποίηση του Προγράμματος», με όλες τις ουρές του χθες και τις νέες «προϋποθέσεις» που ζητούν για να μας δώσουν ένα κάποιο... αντίδωρο.
Να ενημερώσει δημόσια ο πρωθυπουργός όλα τα κόμματα –και τους δικούς του βουλευτές, που έχουν μαύρα μεσάνυχτα– τι ακριβώς μας ζητάνε για τα επόμενα χρόνια, με κάθε λεπτομέρεια, όπως και ποια είναι η θέση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτήν τη νέα καταιγίδα μέτρων, τι προτείνει και τι μπορεί να γίνει αποδεκτό, που δεν θα δίνει στον λαό μας τη χαριστική βολή. Λέγοντας: «Πέραν αυτών, εγώ δεν μπορώ να υπογράψω».
Να καταθέσουν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους και να συμφωνήσουν σε μια αντιπρόταση, που και η χώρα και οι πολίτες της –κατά βάση οι μη κατέχοντες– να μπορούν να την αντέξουν και να αποτρέπει το «Τετέλεσται...».
Από το 2009 μέχρι σήμερα, οκτώ χρόνια τώρα, η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού μας κόσμου, όπως αποτυπώνεται και στη σημερινή Βουλή, έχει πληρώσει πολύ ακριβά τα Μνημόνια, τα οποία είχαν έναν κοινό άξονα: Να εξευτελίσουν μια χώρα και τον λαό της, αποτελώντας φόβητρο για τα άλλα κράτη ως προς το τι τα περιμένει αν βγουν έξω από τη γραμμή! Κάθε άλλο, δηλαδή, παρά είχαν στόχο να επαναφέρουν τη χώρα στην... κανονικότητα. Αντίθετα, με τη συνταγή στην οποία επιμένουν οι ανόητοι οδηγούν στην Ακροδεξιά, σε έναν κόσμο που οι Γερμανοί, αν και τον έχουν βιώσει και τον έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, τον ξαναφέρνουν.
Είναι η μεγάλη στιγμή όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά ΟΛΩΝ των ηγετών των κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Να αφήσουν αυτήν την ώρα αυτά που τους χωρίζουν και τις καρέκλες και να ταυτιστούν με το κοινό συμφέρον της Ελλάδας μας και του λαού της.
Ένα «Ως εδώ» είναι ανάγκη να ειπωθεί ΤΩΡΑ από όλη τη Βουλή προς τους εταίρους μας. «Πέραν αυτού, δεν πρόκειται κανένας να συναινέσει, να δεχτεί να εφαρμόσει μέτρα που εκτελούν πολίτες μας. Εφιάλτη δεν θα βρείτε...». Εκτός κι αν η καρέκλα κάνει το... θαύμα της.
Το μπορείτε; Αποδείξτε το, κύριοι αρχηγοί! Αλλιώς θα είστε κατώτεροι των προσδοκιών του ελληνικού λαού... Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Και οι μόνοι που θα χαίρονται θα είναι οι έξω...
ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: