Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ : ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ




ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ : ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ

Α.   ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Δύο Έλληνες στρατιωτικοί ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κουκλατζής που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη
Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο περίπολο στο αποκαλούμενο προγεφύρωμα Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών. Πρόκειται για μια ιδιομορφία των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα οποία στο συγκεκριμένο σημείο δεν οριοθετούνται από τον Έβρο, αλλά είναι χερσαία και δεν είναι πάντα ορατά διά γυμνού οφθαλμού.
Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν οδήγησαν τους δύο στρατιωτικούς σε τουρκικό έδαφος, όπου έγιναν αντιληπτοί από το τουρκικό περίπολο που βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν αρχικά στο φυλάκιο και έπειτα στην Αδριανούπολη.
Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, θα αποτελέσει πιθανότατα πεδίο έκφρασης της τουρκικής αναλγησίας, με την Άγκυρα να επιδιώκει να στήσει ένα ιδιότυπο «παζάρι», προκειμένου να καρπωθεί την επιστροφή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα τους.
Σημαντικό «κομμάτι» των τουρκικών ΜΜΕ που ελέγχονται από τον «Σουλτάνο» Ερντογάν και απηχούν τις απόψεις τους τουρκικού καθεστώτος, βουίζει ότι η Άγκυρα δεν σκοπεύει να παραδώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Αντίθετα, προσδοκά, χρησιμοποιώντας εις το έπακρον όλα τα νομικά μέσα που έχει στα χέρια της, να «τρενάρει» για μεγάλο χρονικό διάστημα την έκδοση των στρατιωτικών και επί της ουσίας να σύρει την Αθήνα σ’ ένα «γαϊτανάκι» διαπραγμάτευσης, βάζοντας στο «κάδρο» τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Πάντως η μέχρι τώρα εξέλιξη υποδηλώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει απολύτως καμία δυνατότητα νομικού συσχετισμού της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ φυγάδες αξιωματικούς που βρίσκονται την Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2016, μετά το πραξικόπημα κατά Ερντογάν.

Β. ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΝΩ Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



Χωρίς καμία προειδοποίηση ο τούρκος σμηναγός Ιμπραήμ Χάλι, την ώρα που με άλλα τουρκικά αεροσκάφη ενεργούσε κατασκοπευτική πτήση εις βάρος της Ελλάδας  για τους  S-300, πραγματοποίησε ένα φονικό ελιγμό πέφτοντας με το F-16 του, πάνω στη καλύπτρα του αεροσκάφους του Κ.Ηλιάκη, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία. Ο τούρκος πιλότος κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και λίγα δευτερόλεπτα μετά βρέθηκε στη θάλασσα και περισυνελέγει με την έγκριση των Ελλήνων από το πετρελαιοφόρο πλοίο CENTURY.
Η ελληνική ομάδα διάσωσης όταν αποβιβάσθηκε στο δεξαμενόπλοιο ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούρκο χειριστή. Παρά το σοκ της εγκατάλειψης ο Χάλι ήταν σκληρός. Εκτελώντας προφανώς τις εντολές των ανωτέρων του αρνήθηκε πεισματικά να μπει στο ελικόπτερο. Γνώριζε ότι είχε προκαλέσει το θάνατο ενός Έλληνα πιλότου κι αυτό μπορούσε να έχει βαρύτατες συνέπειες. Όταν πιέσθηκε από τους  Έλληνες, τράβηξε πιστόλι και απειλούσε!
Όμως στις 14.29 η εντολή που φθάνει από το ΕΘΚΕΠΙΧ προκαλεί απορίες:
“Εντολή Α/ΓΕΕΘΑ για παράδοση τούρκου πιλότου στο τουρκικό πλήρωμα διάσωσης με τρόπο όμως ώστε να φανεί ότι η παράδοση έγινε από την ελληνική προς τη τουρκική πλευρά. Η παράδοση να καταγραφεί από κάμερα”.
Ο πιλότος παραδίδεται στους Τούρκους
Σημειωτέον  ότι μία εβδομάδα πριν τον Ηλιάκη, οι Τούρκοι είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν κι άλλο πιλότο μας

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια: