Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Τι είναι το infogov




Τι είναι το infogov

Η εφαρμογή Infogov είναι μια πρωτοποριακή ιδέα, διεθνώς, καθώς αντίστοιχη εφαρμογή που να ενημερώνει επίσημα τους πολίτες συνολικά για τις δράσεις της κυβέρνησης έχει αναπτυχθεί μόνο στην Εσθονία.

Όλο το κυβερνητικό έργο στα χέρια του πολίτη...

Πρόσβαση στις κυβερνητικές δράσεις με ένα «κλικ» από το κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ προσφέρει τους τελευταίους μήνες η εφαρμογή Infogov, η οποία συμπυκνώνει το περιεχόμενο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σε δέκα βασικά πεδία ενδιαφέροντος των πολιτών, «μετρώντας» ήδη περίπου 2.000 επισκέψεις την ημέρα.
Ανάλογα με την κατηγορία που θα επιλέξει ο χρήστης, μπορεί να ενημερωθεί για όλες τις νεότερες ανακοινώσεις για το παραγόμενο κυβερνητικό έργο.
To Infogov παρέχει πληροφορίες για όλους τους τομείς, δίνοντας έμφαση σε δράσεις και πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται ή πρόκειται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή.
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Οι εμπνευστές της εφαρμογής, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω Play Store και Αρρ Store, σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «ο χρήστης ενημερώνεται για δράσεις οι οποίες υλοποιούνται, έχοντας τη δυνατότητα να ακολουθήσει και τους αντίστοιχους συνδέσμους. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, προθέσεις, μόνο δράσεις που υλοποιούνται».
«Κατεβάζοντας» την εφαρμογή, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει κατηγοριοποιημένες πληροφορίες νια αλλαγές στην παιδεία και την υγεία, για προσλήψεις, επιδόματα και τις προϋποθέσεις χορήγησης τους, να διαβάσει χρηστικά νέα για το ΕΣΠΑ ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να ενημερωθεί για θέματα που σχετίζονται με την ανεργία ή το Προσφυγικό, καθώς επίσης και για μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως οι δασικοί χάρτες και η πορεία κτηματογράφησης.
Η ιδέα αυτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας αλλά και η ανάπτυξη
της εφαρμογής, που στόχο έχει να είναι εύχρηστη, λειτουργική και αποτελεσματική, ανήκουν στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Εκτός της ενημέρωσης του πολίτη για νέες πρωτοβουλίες που βρίσκονται στην επικαιρότητα, το Infogov λειτουργεί ταυτόχρονα και ως αρχειακό υλικό των κυβερνητικών δράσεων.
Μέχρι στιγμής, οι χρήστες του Ιντερνετ που εγκατέστησαν την εφαρμογή Infogov έχουν ξεπεράσει τους 23.000, ενώ από τον περασμένο Απρίλιο (όταν ξεκίνησε να λειτουργεί η ενημερωτική πόλη) έως σήμερα έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 1700 κυβερνητικές δράσεις που αφορούν στους πολίτες.
Όπως επισημαίνουν στελέχη που ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη της εφαρμογής για tablets και smartphones, πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, καθώς αντίστοιχη εφαρμογή που να ενημερώνει επίσημα τους πολίτες συνολικά για τις δράσεις της κυβέρνησης έχει αναπτυχθεί μόνο στην Εσθονία.
Για την ενημέρωση των πολιτών «τρέχει» ήδη στο μετρό σχετική καμπάνια. Η πλέον δημοφιλής κατηγορία και πρώτη στις αναζητήσεις είναι αυτή της παιδείας και ακολουθεί το περιβάλλον (με πληροφορίες και για προγράμματα όπως το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» κ.λπ.), τα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και τα αυτοδιοικητικά. Σύμφωνα με τους διαχειριστές της εφαρμογής, το ενδιαφέρον των χρηστών προσελκύουν κυρίως οι χρηστικές για τον πολίτη πληροφορίες.
Ποιες είναι οι 10+1 κατηγορίες πληροφόρησης
Οι προσφερόμενες κατηγορίες είναι 10+1.
Συγκεκριμένα:
  Κοινωνική αλληλεγγύη και πρόνοια.
  Παιδεία.
Ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα των φύλων.
Υγεία.
Ανάπτυξη, οικονομία και υποδομές.
Εργασία και κοινωνική ασφάλιση.
  Περιβάλλον και ενέργεια.
  Αγροτική ανάπτυξη.
  Πολιτισμός και αθλητισμός.
  Δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση.
Στην τελευταία κατηγορία, με τον τίτλο «Άλλα θέματα», εντάσσονται οι πληροφορίες για όλα τα ζητήματα που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.
Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για ποιες από τις παραπάνω κατηγορίες θέλουν να ενημερώνονται μέσω αυτόματων ειδοποιήσεων ενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή «notification», ώστε να ειδοποιούνται κάθε φορά που υπάρχουν μεταβολές ή νέες εγγραφές για τους τομείς που τους ενδιαφέρουν. Επιπλέον, μπορούν να κοινοποιήσουν το περιεχόμενο της εφαρμογής στα social media με την προσθήκη συνδέσμου προς τον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: