Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Απαλλαγείτε από τους κιρσούς





ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Απαλλαγείτε από τους κιρσούς

Oι κιρσοί, πέρα από το ότι είναι αντιαισθητικοί, μπορεί να φανερώνουν προβλήματα με το κυκλοφορικό ή το λεμφικό σύστημα. Οι κιρσοί εμφανίζονται όταν οι βαλβίδες μίας κατεύθυνσης στο κυκλοφορικό σύστημα -κυρίως στα πόδια- σταματούν να λειτουργούν σωστά. Αυτό προκαλεί συμφόρηση στο αίμα, το οποίο δεν μπορεί να επιστρέψει στην καρδιά με τον σωστό τρόπο. Κατά συνέπεια τα τριχοειδή αγγεία διαστέλλονται. Στη συνέχεια, οι φλέβες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος παραμορφώνονται, αφήνοντας κόκκινα σημάδια ή σημάδια που μοιάζουν με μελανιές. Τις περισσότερες φορές οι κιρσοί δεν προκαλούν σωματικό πόνο. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν αίσθηση μυρμηγκιάσματος ή βάρους στην πάσχουσα περιοχή ή άλλες επιπλοκές. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές διαφορετικές φυσικές λύσεις που μπορεί να σας εξασφαλίσουν γρήγορη ανακούφιση.

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα περιέχει κρυστάλλους πλούσιους σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά έχουν μεγάλες ωφέλειες για την υγεία του δέρματος αλλά και του κυκλοφορικού συστήματος. Για τον λόγο αυτό η αλόη βέρα χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως μια φυσική λύση για τις φλέβες που παρουσιάζουν φλεγμονή και πόνο. Επίσης, είναι μια εξαιρετική λύση για να απαλλαγείτε από τους κιρσούς. Επιπλέον, η αλόη βέρα διαθέτει στυπτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Μόλις απορροφηθεί, συμβάλλει και στον έλεγχο του σχηματισμού νέων κιρσών στα πόδια. 

Τρόπος χρήσης

Πάρτε την ποσότητα της αλόης βέρα που πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε και τρίψτε με αυτήν τις πάσχουσες περιοχές. Κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το τζελ να απορροφηθεί από το δέρμα και ξεπλυθείτε την επόμενη μέρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε νύχτα μέχρι να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μία από εκείνες τις μαγικές τροφές που συνιστώνται εδώ και δεκαετίες ως ολιστική θεραπεία για την αντιμετώπιση των κιρσών. Είναι πλούσιο σε θειώδεις ουσίες, οι οποίες έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιθρομβωτική δράση, όταν απορροφηθούν από το δέρμα.

Τρόπος χρήσης

Φάτε μια σκελίδα σκόρδο είτε με λίγο χυμό λεμονιού είτε με ζεστό νερό. Εναλλακτικά, φτιάξτε έναν πολτό με ωμό σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το μείγμα ως λοσιόν, για να κάνετε μασάζ στα σημεία με κιρσούς. Επαναλάβετε τη θεραπεία καθημερινά.

Πράσινος άργιλος

Ο πολτός από πράσινο άργιλο ελέγχει τη φλεγμονή και την αίσθηση βάρους που προκαλεί η παρουσία κιρσών στα πόδια. Αυτό το ισχυρό συστατικό διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, που μειώνουν σημαντικά τη φλεγμονή στις φλέβες του κάτω μέρους του σώματος. 

Τρόπος χρήσης

Πρώτα υγραίνετε λίγο πράσινο άργιλο με ζεστό νερό μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή πολτό. Στη συνέχεια τρίβετε με αυτόν τις πάσχουσες περιοχές. Αφήστε τον άργιλο για 30 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει εντελώς, και στη συνέχεια ξεπλυθείτε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αυτήν τη θεραπεία τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Έγχυμα μαϊντανού

Οι διουρητικές και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του εγχύματος μαϊντανού το καθιστούν ένα απαραίτητο συστατικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος. Η καθημερινή κατανάλωση εγχύματος μαϊντανού βοηθάει στην αποβολή των υγρών που συσσωρεύονται στους ιστούς των ποδιών. Επίσης, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. 

Τρόπος χρήσης

Φτιάξτε ένα λίτρο έγχυμα μαϊντανού και πίνετε το καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σε τρεις ή τέσσερις ίσες δόσεις. Αν θέλετε να ενισχύσετε περαιτέρω αυτήν τη θεραπεία, απλώστε το υγρό απευθείας πάνω στα πόδια σας και κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί τελείως.

Κόκκοι καφέ

Οι άνθρωποι απλώς πετούν τους κόκκους του καφέ μόλις φτιάξουν το αγαπημένο τους ρόφημα. Ωστόσο, οι κόκκοι του καφέ διαθέτουν εξαιρετικές ιδιότητες που μπορεί να φανούν χρήσιμες για την παρασκευή διάφορων εναλλακτικών θεραπευτικών συνταγών. Η τακτική εφαρμογή κόκκων καφέ στο δέρμα απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα, βελτιώνει την ελαστικότητα των φλεβών και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση. 

Τρόπος χρήσης

Πάρτε μερικούς κόκκους καφέ και υγράνετε τους με ζεστό νερό ή ελαιόλαδο. Στη συνέχεια απλώς τρίψτε τις πάσχουσες περιοχές, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά πάνω στο δέρμα σας και ξεπλυθείτε. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη θεραπεία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Κυριακάτικη Δημοκρατία / Enjoy


Δεν υπάρχουν σχόλια: