Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Το πειραματικό Google Wave συνδυάζει email, IM, έγγραφα και πολυμέσα


Ακόμα 100.000 προσκεκλημένοι χρήστες θα μπορούν από την Τετάρτη να δοκιμάσουν το Google Wave, μια ενοποιημένη πλατφόρμα επικοινωνίας που συνδυάζει email, instant messaging, κοινωνική δικτύωση, διαχείριση εγγράφων και ανταλλαγή αρχείων.

Το Wave θεωρείται σήμερα μια από τις πλέον υποσχόμενες υπηρεσίες της Google, ειδικά για εταιρικούς χρήστες με αυξημένες ανάγκες επικοινωνίες και online συνεργασίας. Η πειραματική υπηρεσία «πώς θα έμοιαζε το email αν το εφευρίσκαμε σήμερα», υπερηφανεύεται ο κολοσσός του Διαδικτύου.

Μεταξύ των νέων λειτουργιών που υιοθετεί το Wave είναι η «πληκτρολόγηση σε πραγματικό χρόνο», η οποία επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα μηνύματα φίλων τους την ώρα που γράφονται χαρακτήρα προς χαρακτήρα, εφόσον ο αποστολέας το επιθυμεί.

Διευκολύνει επίσης την ανταλλαγή αρχείων και επιτρέπει τη διαξαγωγή συζητήσεων που παραμένουν ενεργές ακόμα και μετά την αποσύνδεση των χρηστών, έτσι ώστε τα μέλη της παρέας να μπορούν να διαβάσουν αργότερα τους διαλόγους που έχασαν.

Το Wave είναι μια υπηρεσία ανοιχτού κώδικα, επιτρέπει δηλαδή σε ανεξάρτητους προγραμματιστές να αναπτύξουν εφαρμογές που εμπλουτίζουν τις δυνατότητές του.

Σύμφωνα με το επίσημο ιστολόγιο της Google, εταιρείες λογισμικού αναπτύσσουν ήδη εφαρμογές για λειτουργία βιντεοδιάσκεψης, σχεδιασμού ταξιδιών και παιχνίδια όπως το Sudoku.

Το Wave τρέχει βέβαια στο πρόγραμμα πλοήγησης Google Chrome, προς το παρόν όμως δεν υποστηρίζει όμως τον Internet Explorer της Microsoft. Οι χρήστες του ΙΕ πρέπει να εγκαθιστούν ένα plug-in με την ονομασία Google Frame, για το οποίο όμως η Microsoft υποστηρίζει ότι υποβαθμίζει την ασφάλεια του συστήματος.

Η δοκιμή που ξεκινά στις 18.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη είναι ανοιχτή μόνο σε 100.000 προσκεκλημένους χρήστες, από τους οποίους πολλοί είναι χρήστες των επαγγελματικών υπηρεσιών του Google Apps. Καθένας από τους προσκεκλημένους θα μπορεί με τη σειρά του να προσκαλεί μέχρι και πέντε άλλους χρήστες.

Τα επίσημα εγκαίνια του Wave αναμένονται «αργότερα φέτος».

Πηγή :

TO BHMA online

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=291210&dt=30/09/2009




From;

http://wave.google.com/help/wave/closed.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: