Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

MICROSOFT : Ρίχνουν στο τραπέζι το... επτά το καλό

Η νέα έκδοση των Windows είναι πιο γρήγορη και πιο λειτουργική από τα Vista, ενώ «τρέχει» με ευκολία και σε παλαιότερους υπολογιστές


Μπορεί ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί, αλλά ήδη θεωρείται ότι είναι το καλύτερο λανσάρισμα προϊόντος που έχει κάνει η Microsoft. Και επίσης το προϊόν που χρειαζόταν περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο ο αμερικανικός κολοσσός προκειμένου να διατηρήσει τα υψηλότατα μερίδια αγοράς στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων για προσωπικούς υπολογιστές.


Ρίχνουν στο τραπέζι το... επτά το καλό


Τα Windows 7 είναι πλέον προ των επίσημων πυλών και των βιτρινών των καταστημάτων, καθώς η ημερομηνία διάθεσης είναι η 22η Οκτωβρίου (στις 31 Οκτωβρίου η ελληνική έκδοση) και η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι πως θα ανταποκριθούν πλήρως στις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν.


Ρίχνουν στο τραπέζι το... επτά το καλό


Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται από αρκετούς χρήστες είναι αν αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση από τα Windows Vista στα Windows 7.

Είτε είστε από εκείνους που απογοητεύτηκαν και μπερδεύτηκαν με τον τρόπο που λειτουργούσαν τα Windows Vista, είτε ανήκετε σε εκείνους που δεν είχαν πρόβλημα με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, η νέα έκδοση των Windows προσφέρει μία πολύ καλύτερη εμπειρία στον χρήστη. Οι μικρές βελτιώσεις σε διάφορα σημεία του λειτουργικού συστήματος εξυπηρετούν συγκεκριμένες λειτουργίες και βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία.

Πλεονεκτήματα

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αναλυτές στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι τα Windows 7 θα μπορούσαν να είναι απλώς ένα service pack (δηλαδή, μία σημαντική αναβάθμιση) των Windows Vista. Και συνεχίζουν εκτιμώντας ότι η Microsoft για λόγους μάρκετινγκ και με δεδομένη την κακή υποδοχή που είχαν τα Windows Vista, προτίμησε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο.

Σε γενικές γραμμές, τα Windows 7 δείχνουν να είναι αρκετά πιο γρήγορα σε σχέση με τον προκάτοχό τους, ακόμη και σε υπολογιστές διετίας. Αυτό είναι και ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματά του, καθώς η αναβάθμιση στα Windows 7 δεν σημαίνει απαραιτήτως και αγορά νέου υπολογιστή. Πάντως, προτείνεται να «τρέξετε» το Windows 7 Upgrade Advisor για να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας αντέχει το νέο λειτουργικό σύστημα.

Χωρις προβλημα η αναβαθμιση απο τα vista

Η αναβάθμιση είναι σχετικά εύκολη και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είναι εντυπωσιακό ότι ο υπογράφων δεν χρειάστηκε να κάνει καμία αλλαγή στα προγράμματα που χρησιμοποιούσε στα Vista, ενώ δεν υπήρξε και κανένα πρόβλημα με τα αποθηκευμένα δεδομένα του. Κάτι μάλλον σπάνιο για αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος της Micro­soft.

Δωρεάν αναβάθμιση

Πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών αναμένεται να προσφέρουν δωρεάν αναβαθμίσεις στα Windows 7, ενώ πολλά από τα καινούρ­­για συστήματα -αν όχι όλα- που θα διατίθενται από τις αρχές Νοεμβρίου θα έχουν προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Πότε έρχονται

Στις 22 Οκτωβρίου θα βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων τα Windows 7, ενώ στις 31 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη και η ελληνική έκδοση.

Οι 3 εκδόσεις των νέων Windows 7

Η βασική έκδοση είναι η Home Premium, που προσφέρει, μεταξύ άλλων, βελτιωμένη πλοήγηση και ένα νέο σύστημα πρόσβασης σε εφαρμογές και αρχεία. Η τιμή διάθεσης θα είναι 124,99 ευρώ για αναβάθμιση από τα Vista και 204,99 ευρώ για την κανονική.

Στην έκδοση Professional προσφέρεται επιπλέον η δυνατότητα λειτουργίας σε XP mode, για όσους θέλουν να θυμηθούν τα Windows XP ή έχουν εφαρμογές που τρέχουν στη συγκεκριμένη έκδοση των Windows, καθώς και καλύτερη πρόσβαση στα εταιρικά δίκτυα. Η αναβάθμιση από τα Vista κοστίζει 299,99 ευρώ και η κανονική 319,99 ευρώ.

Η κορυφαία έκδοση είναι η Ultimate, που προσφέρει περισσότερες λειτουργίες όσον αφορά την προστασία των δεδομένων από απώλειες ή κλοπές, αλλά και τη δυνατότητα λειτουργίας σε πολλαπλές γλώσσες. Η έκδοση αναβάθμισης κοστίζει 309,99 ευρώ και η κανονική 334,99 ευρώ.

Δημήτρης Μαλλάς
dmallas@pegasus.gr


Πηγή:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11429&subid=2&pubid=6908908

Δεν υπάρχουν σχόλια: