Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ





Αναζητώντας τους υποκινητές




Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης και άλλα ανώτατα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη αναζητούν το τελευταίο διάστημα τους υποκινητές διαφόρων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Οι συνήθεις ύποπτοι

Οι φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής στη διάρκεια εκδήλωσης στο Παρίσι στην οποία ήταν παρών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος χρεώθηκαν από τον τελευταίο στον ΣΥΡΙΖΑ. Η οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από τα σπίτια πρώην ανώτατων κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο των υποβρυχίων κ. Τσοχατζόπουλο, χρεώθηκε πολιτικά στη ΝΔ. Το κίνημα του «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» αποδόθηκε κι αυτό στον ακτιβισμό του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του.

Δείχνοντας άλλοτε στην κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε στην κατεύθυνση της ΝΔ, η κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει τη συνολική πολιτική εικόνα. Η απαξίωση των πολιτικών στην αντίληψη της κοινής γνώμης ενισχύεται συνεχώς και δεν έχει οργανωθεί από τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρώτος πολιτικός που πλήρωσε το «λογαριασμό» της λαϊκής αγανάκτησης -χωρίς, μάλιστα, να βαρύνεται με κατηγορίες για συμμετοχή σε κυβερνητικά σκάνδαλα- είναι ο βουλευτής και πρώην υπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ κ. Χατζηδάκης.

Ούτε, βέβαια, μπορεί να αποδοθεί το κίνημα του «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», που είναι ευρύτατο και καλύπτει από τους αντιεξουσιαστές και τον κ. Γκλέτσο μέχρι τα κόμματα της Αριστεράς, περνώντας από τους αγανακτισμένους «νοικοκυραίους» του δικομματισμού, αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του.


Οι πιο αποφασισμένοι

Άλλωστε αυτοί που αμφισβητούν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την κυβερνητική πολιτική και δημιουργούν με τις κινητοποιήσεις τους ένα σωρό προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο ανήκουν στον κομματικό, συνδικαλιστικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Ελέγχουν, μεταξύ των άλλων, τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και τη ΔΕΗ και δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα για να αποτρέψουν την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Για να αντιμετωπίσει η κυβερνητική και κομματική ηγεσία αποτελεσματικά τη λαϊκή διαμαρτυρία, στις δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες μορφές της, θα πρέπει να ξεκινήσει από μία σωστή πολιτική ανάλυση της κατάστασης που διαμορφώνουν οι οικονομικές και κοινωνικές επιλογές του πρωθυπουργού και της τρόικας.

Πηγή:
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=79503

Δεν υπάρχουν σχόλια: