Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ;;;;



Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάναμε σ’ αυτόν τον ξεπεσμό. Φαίνεται όμως ότι η ανυποληψία στην οποία οδήγησαν την πατρίδα μας οι κυβερνώντες  δεν έχει τελειωμό.  Και μη χειρότερα….

Σπετσιώτικη πολιορκία στο Spiegel TV

Με τη βοήθεια των αρχών αποχώρησε το συνεργείο του Spiegel TV από τις Σπέτσες. Δέχτηκαν επίθεση επειδή κατέγραφαν τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Διαβάστε τι δήλωσαν στο NEWS 247 ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, και οδηγός θαλάσσιου ταξί για το περιστατικό (Vid)





Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο λιμάνι των Σπετσών το μεσημέρι της Κυριακής, με τους Γερμανούς δημοσιογράφους του Spiegel TV να φυγαδεύονται από το νησί του Αργοσαρωνικού με την επέμβαση των αρχών.

Η παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου του Spiegel TV στις Σπέτσες, το οποίο κατέγραφε τους ελέγχους που πραγματοποιούσε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, ξεσήκωσε τους κατοίκους του νησιού, με τους Σπετσιώτες να απειλούν ακόμα και να πετάξουν στη θάλασσα τους Γερμανούς δημοσιογράφους.
"Κατέβηκα στο λιμάνι γιατί ήταν παράνομη η βιντεοσκόπηση του ελέγχου. Το ΣΔΟΕ κάνει ελέγχους και καλά κάνει. Ουδέποτε στο νησί προπηλακίστηκαν, όπως σε άλλα μέρη, αλλά δεν επιτρέπεται τηλεοπτικό συνεργείο, και πόσω μάλλον γερμανικό, να καταγράφει με κάμερα τον έλεγχο.

Είναι παράνομο εκατό τοις εκατό. Οι επαγγελματίες επαναστάτησαν για το γεγονός ότι το συνεργείο κατέγραφε τους ελέγχους", δήλωσε στο NEWS 247 ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης.
Επισήμανε, τέλος, ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει επειδή στο στόχαστρο βρίσκονται συνέχεια οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι, ενώ εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν δεν πληρώνουν, τονίζοντας ότι όλοι έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για να φτάσει σε αυτό το σημείο η χώρα, αλλά αυτοί που είναι κατατρεγμένοι έχουν φταίξει στο ελάχιστο. 

"Έγινε χαμός. Οι Γερμανοί φυγαδεύτηκαν στη μία το μεσημέρι με το καταμαράν. Φοβήθηκαν. Δεν περίμεναν να συμβούν τέτοια πράγματα. Προπηλακίστηκαν, με τους Σπετσιώτες να τους λένε ότι τώρα δεν είναι 1940 που δολοφονούσαν τον κόσμο, αλλά 2011. Το μισό νησί βρέθηκε στο λιμάνι.

'Δεν σας θέλουμε εδώ. Θα σας πετάξουμε στη θάλασσα' φώναζαν, ενώ κάποιος επιχείρησε να τους πάρει την κάμερα και να την πετάξει στη θάλασσα, αλλά μεσολάβησαν οι αρχές", σχολίασε στο NEWS 247 οδηγός θαλάσσιου ταξί.

Πηγή:
http://news247.gr/ellada/eidiseis/spetsiwtikh_poliorkia_sto_spiegel_tv.1182728.html




Προς τον κατοχικό διοικητή μας κ. Γιούνκερ...
 
ΤΟΥ MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

 Λαβόντες γνώση του ανακοινωθέντος σας, ότι αποφασίσατε και διατάξατε ότι η κυριαρχία της Ελλάδας περιορίζεται ΔΡΑΣΤΙΚΑ, ως υπόδουλος ή αιχμάλωτος (ό,τι εσείς κρίνετε...), ζητάμε να εκδώσετε μια διαταγή, ώστε να μη βρεθούμε ξαφνικά στα γνωστά σας κρατητήρια της Μέρλιν και της Κοραή, όπου να ορίζετε:

• Τι ώρες επιτρέπεται η κυκλοφορία κι αν θα εκτελείται όποιος παραβιάζει το ωράριο. Η έναρξη και η λήξη θα αναγγέλλεται με σειρήνα; Απαραίτητο, μήπως και το ρολόι κάποιου πολίτη δεν πάει καλά και τραβιέται άδικα...

• Μέχρι ποια όρια της περιοχής όπου μένουμε θα μπορούμε να κυκλοφορούμε και αν χρειαστεί να μετακινηθούμε εκτός, πού θα απευθυνθούμε για την άδεια;

• Αν κάποιος θελήσει να φύγει από τη χώρα, μπορεί; Κι αν ναι, τι πιστοποιητικά και δηλώσεις θα απαιτεί ο... φρούραρχος...

• Η διανομή συσσιτίου σε ποια σημεία θα γίνεται και ποιες ώρες...

• Μέχρι πόσα άτομα επιτρέπεται να συναθροίζονται ώστε να μη χαρακτηρίζονται γιάφκες και βρεθούμε σε κανένα στρατοδικείο...

Αυτά, και στην πορεία, αν οι νέες συνθήκες διαβίωσης σε καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας απαιτήσουν κι άλλες ρυθμίσεις... Και εκδίδετε, κύριε διοικητά, νέα διαταγή... Κι αν δεν σας κάνει κόπο, μας διευκρινίζετε η περιορισμένη κυριαρχία από πού αρχίζει και μέχρι πού φτάνει.

Αστειότητες, φτηνά καλαμπούρια, θα πει η κυβέρνησή μας. Μα αν ήταν καλαμπούρι, τότε ο πρωθυπουργός γιατί δεν βγήκε να διαψεύσει τον κ. Γιούνκερ; Να του ζητήσει να ανακαλέσει; Και να διευκρινίσει ο κ. Παπανδρέου σε όλους τους τόνους και σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη ότι η κυριαρχία της Ελλάδας είναι ΑΚΕΡΑΙΗ, δεν περιορίζεται, δεν παραχωρείται, δεν τη διαπραγματευόμαστε. Όχι μόνο, κύριε Παπανδρέου, δεν το κάνατε, αλλά απόλυτη σιωπή... Σιωπή που λέει πολλά. Και σε τρομάζει... Περισσότερο και από τα μέτρα, την ανεργία, τη φτώχεια...

ΥΓ.: Οι ανθύπατοι, που βγήκατε να διαψεύσετε, όταν το γράψαμε, έρχονται, κύριε Παπανδρέου... Ο κ. Γιούνκερ δεν λέει τίποτε τυχαία... 

Πηγή:
http://www.paron.gr/v3/new.php?colid=3&id=68396&dt=2011-07-10%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: