Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αντιπαραθέσεις του Κώστα Νικολαάου



 

Από το http://www.skitso.biz/

Αντιπαραθέσεις
Παπουτσής, Γιούνκερ, Βενιζέλος και Σία
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Προσωποποίηση του ήθους και ενσάρκωση πρωτοφανών ικανοτήτων καταγράφει η δημόσια πορεία του κ. Χρήστου Παπουτσή. Μια πορεία που κορυφώθηκε με το σημερινό –και τελευταίο προδήλως– αξίωμά του. Ξεκίνησε όντως ελπιδοφόρα ως πρόεδρος της ΕΦΕΕ. Από κει και πέρα αναρριχήθηκε, μέσω γνωριμιών, στην ΕΟΚ των δώδεκα (που μετετράπη σε Ευρωπαϊκή Ένωση λίγο αργότερα) και ορίστηκε Επίτροπος κατόπιν προτάσεως του Ανδρέα Παπανδρέου. Σύμφωνα με την αξιολόγησή του, κατετάγη τελευταίος ή προτελευταίος μεταξύ του συνόλου των Επιτρόπων εκείνης της εποχής, προς μεγάλη... αγαλλίαση του τότε πρωθυπουργού που τον είχε προτείνει. (Η προηγηθείσα στην επίζηλη αυτή θέση Βάσω Παπανδρέου είχε εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας.)

Ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επί Σημίτη τα έκανε ρόιδο. Του καταλογίστηκε δικαίως η τραγωδία του «Σάμινα» με 88 νεκρούς και ούτε καν διανοήθηκε να παραιτηθεί! Είχε μάλιστα τη θρασύτητα να ισχυριστεί ότι το... καθήκον του τού επέβαλλε να παραμείνει στη θέση του για να... δώσει λύση στα προκύψαντα προβλήματα και να... άρει τα κακώς κείμενα στον νευραλγικό χώρο της Ναυτιλίας! (Ο Σημίτης, από την πλευρά του, δεν τον αντικατέστησε, γεγονός που θα του επέτρεπε να υποβάλει την παραίτησή του για τα μάτια του κόσμου, η οποία δεν θα γινόταν αποδεκτή. Ούτε αυτό έπραξε. Και το χειρότερο: Η επακολουθήσασα αυτοκτονία του ευσυνείδητου ιδιοκτήτη του «Σάμινα» τον κατέστησε ανάγλυφα στη συνείδηση των Ελλήνων ως, στερούμενο παντελώς ήθους, ακόρεστο αριβιστή.)

Ο έχων και... αρχηγικές φιλοδοξίες ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ βρήκε τον ρόλο που του αρμόζει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο μετέτρεψε εμπράκτως, με τα εγκληματικά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, σε υπουργείο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Σε αγόρευσή του στη Βουλή προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα συμβάντα κατά την αποφράδα Τετάρτη –ημέρα που θα μείνει ανεξίτηλη στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων– με τόνους ληγμένων χημικών και δακρυγόνων, ακόμα και στην είσοδο του Μετρό, και με βόμβες κρότου-λάμψης εναντίον φιλήσυχων ανθρώπων που έτρωγαν σε εστιατόρια στο Μοναστηράκι! 

Σε άλλη αγόρευσή του στη Βουλή την Τρίτη υποκρίθηκε ότι δήθεν κινδυνεύει η οικογένειά του, ενώ το σπίτι του φυλάσσεται από σωρεία αστυνομικών ΚΑΙ με κλούβα σαν αστακός. «Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα και το παιδί μου», ούρλιαξε και χαρακτήρισε «ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς» όσους –και υπήρξαν αρκετοί που από απόσταση ασφαλείας έβριζαν– πραγματοποιούσαν τέτοιου είδους... επιθέσεις! Έως εδώ κατανοητή και ανθρώπινη η, έστω και υπερβολικότατη, ανησυχία του.

Ακολούθησε όμως η εξής ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ υπό μορφήν ερωτήσεως: «Έχει σκεφτεί κανείς εξ αυτών τι πρόκειται να γίνει αν κάποιος εξ ημών απευθυνθεί στους ψηφοφόρους μας και τους ζητήσει να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους στο πρόσωπό μας;». Απάντηση δική μου δι’ ερωτήσεως: Πού ζείτε, κύριε Παπουτσή; Αγνοείτε ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους σας ανήκουν σήμερα στους «Αγανακτισμένους» λόγω των επαχθέστατων μέτρων που έλαβε και θα εξακολουθήσει να λαμβάνει η... φιλολαϊκή κυβέρνησή σας;

Ο περιβόητος πλέον κ. Γιούνκερ, ο οποίος, σύμφωνα με προ καιρού δήλωσή του, γνώριζε εδώ και οκτώ χρόνια τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ για να μας πουλάνε αφειδώς τα προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένων και οπλικών συστημάτων, οι... φίλες και... σύμμαχες χώρες της Ευρώπης με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία, απείλησε προ ημερών κυνικά ότι «η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραστικά» στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων. (Δεν θα αναφερθώ –το έχω κάνει πλειστάκις– στους απάτριδες Έλληνες της παρούσας κυβέρνησης που το διατυμπάνισαν πρώτοι.) Ανεξάρτητα από τα προαναφερθέντα, υπάρχουν όμως και άλλα ράμματα για τη γούνα του κ. Γιούνκερ. Ως πρωθυπουργός ταυτοχρόνως του Λουξεμβούργου, ανέχεται οι τράπεζες της χώρας του να είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εξασφαλίζουν ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ στους καταθέτες τους, οι οποίοι –κατά σύμπτωση;– ποντάρουν σε CDS, δηλαδή στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η καταγγελία προέρχεται από τον Πάνο Καμμένο –βλέπε ανάρτηση στο «olympia.gr»– με τον ακόλουθο πρόλογο: «Ένα πρώτο δωράκι-ερώτηση στον κύριο Γιούνκερ. Λέγομαι Πάνος Καμμένος, έλληνας βουλευτής. Γνωρίζετε ποιος συνεργάζεται με την τράπεζα της χώρας σας DEXIA που έχει ποντάρει στην εξαθλίωση της χώρας μου; Για να σας βοηθήσω, πάρτε μερικά CDS. ΥΓ.: Θα σας πούνε ότι είμαι γνωστός συκοφάντης. Για αγωγές συνεννοηθείτε, παρακαλώ, με Τσουκάτο και Αντρίκο. Ξέρετε εσείς...» (Κάθισα και μέτρησα αυτά τα «μερικά» CDS και τα βρήκα 275!) Ασεβές ερώτημα: Ποιος μπορεί να αποκλείσει, με δεδομένη την απόλυτη ανωνυμία που εξασφαλίζει στους καταθέτες της η τράπεζα DEXIA του Λουξεμβούργου, ότι δεν κερδοσκοπεί τόσο ο κ. Γιούνκερ όσο και άλλοι... σωτήρες της χώρας μας σε ευρωπαϊκά πόστα, ποντάροντας στη χρεοκοπία της; Ποιος παίρνει όρκο για το αντίθετο;

Τον κύριο αυτόν –πρόεδρο του Eurogroup, ας μην το ξεχνάμεο αρχικόλαξ Βενιζέλος τον αποκάλεσε «μεγάλο φιλέλληνα»! (Κατόπιν αυτού, απαιτείται εξαιρετική προσπάθεια για να φανταστούμε τις πράξεις και τις ιδιότητες των ανθελλήνων...) Ο κ. Βενιζέλος όμως –«Μπενύτο» τον βάφτισε επιτυχώς ο Στάθης, με ευδιάκριτη για τους πάντες ανορθογραφία– είναι και ψεύτης. Το «ψεύτης», βέβαια, αποτελεί πλεονασμό. Διότι στην έννοια του κόλακα συμπεριλαμβάνεται και η έννοια του ψεύτη αυτονοήτως. Τα ψεύδη, λοιπόν, του κ. Βενιζέλου αφορούν ΚΑΙ τα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν και τα αρνείται, ΚΑΙ την τοποθέτηση ξένων επιθεωρητών στα υπουργεία (για να ελέγχουν την πρόοδο της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς και κυρίως στο ξεπούλημα της χώρας μας), που επίσης αρνείται.


Εκείνο όμως που δεν χωράει αμφισβήτηση ως προς τον κ. Βενιζέλο –και μιλάω απολύτως σοβαρά– είναι ότι εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά για την ανατροπή του Παπανδρέου του τρίτου. Και μόνο η πολυπραγμοσύνη του ενοχλεί σφόδρα τον τελευταίο. Ο οποίος, αμυνόμενος διά της επιδείξεως δραστηριοτήτων, γελοιοποιείται. Την Τετάρτη «παρέδωσε σε εθνικό δίκτυο δωρεάν μάθημα αγωγής του πολίτη. Μας απηύθυνε τη νουθεσία ότι “είναι καθήκον μας να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία”»! (Μανώλης Κοττάκης, «Δημοκρατία», 7.7.2011.) Ποια Δημοκρατία; αναρωτιέται κανείς έκθαμβος. Τη Δημοκρατία που τη μετέτρεψε σε κοινοβουλευτική δικτατορία και παρέδωσε αυτοβούλως την εξουσία στους ξένους καταχραστές εξαθλιώνοντας τους Έλληνες; Πάντως ας παρηγορηθεί. Η αμείλικτη τιμωρία δεν θα περιοριστεί στην αφεντιά του. Θα περιλαμβάνει και τον Βενιζέλο, όπως και το σύνολο των υπόλοιπων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών. 

Πηγή:
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=68414&colid=67&dt=2011-07-10%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: