Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Θα γίνει η Αθήνα Νέα Υόρκη; Με WiFi στο μετρό και στάσεις λεωφορείων, ναι!

 


Είχαμε καιρό να ακούσουμε καλά νέα και τα ακούσαμε διά στόματος κου Ραγκούση, νέου Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με όσα είπε..κατά την διάρκεια συνάντησής του με τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και Αττικό Μετρό σήμερα το πρωί, έχει ήδη συνταχθεί η μελέτη ώστε να υπάρχει δωρεάν WiFi σε όλους τους σταθμούς Μετρό, κεντρικές στάσεις λεωφορείων και τους σταθμούς του ΟΣΕ. Το πρόγραμμα είναι χαμηλού κόστους και συντήρησης και αναμένεται να αρχίσει η υλοποίησή του τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Πιλοτικά θα αρχίσει η εγκατάσταση στον σταθμό Μετρό Πανεπιστήμιο, αλλά και τις στάσεις των λεωφορείων εκεί. Στόχος, σύμφωνα με τον κύριο Ραγκούση είναι να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση WiFi προκειμένου να ενημερώνεται το επιβατικό κοινό, αλλά και να υπάρχει άμεση ενημέρωση σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος. Σταδιακά θα ανακοινώνονται και οι υπόλοιποι σταθμοί και στάσεις που θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση WiFi, ενώ δυνατή θα είναι η πρόσβαση στο internet, σταδιακά, σε όλο το μήκος των συρμών με εγκαταστάσεις εξοπλισμού στις σύραγγες.

Θυμίζουμε την λειτουργία των ασύρματων δικτύων στην Πλατεία Συντάγματος, Θησείου και Κοτζιά αλλά και το γεγονός ότι λειτουργεί από την Forthnet, WiFi σε όλες τις αποβάθρες του σταθμού Μετρό Συντάγματος. Θυμίζουμε όμως επίσης πως το WiFi εδώ και πάρα πολλά χρόνια θεωρείται κοινωνικό αγαθό στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι. Εμείς ευτυχώς παρακολουθούμε με χαρά τέτοιες κινήσεις όπως και την πρωτοβουλία των ΚΤΕΛ να προσφέρουν χρήση WiFi καθ’ όλη τη διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη στα λεωφορεία.

Πηγή:
http://techit.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: