Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ






Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αυτή την στιγμή κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ από  την προχειρότητα και την ανικανότητα της «κυβέρνησης» της, την έλλειψη στοιχειώδους ικανού διοικητικού μηχανισμού και από την απόγνωση των ΕΝΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝ  πολιτών που ήθελαν και θέλουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και όμως βλέπουν ότι μέρα με την μέρα αυτό καθίσταται αδύνατο αφού πλέον συνιστούν τον αποδιοπομπαίο τράγο του συστήματος και συγχρόνως την αγελάδα που αν και στέρεψε από γάλα, εξακολουθούν να ζητούν να την αρμέξουν οι χωρίς μυαλό ασκούντες την εξουσία..

Όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται στην επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας. Η κυβέρνηση το επέβαλε γιατί πιέζεται πλέον αφόρητα από τους εταίρους δανειστές και το ΔΝΤ να μην παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις και τους στόχους που ανέλαβε απέναντί τους χωρίς την νομιμοποιητική έγκριση του Ελληνικού Λαού.

Είναι προφανές, όπως λέει σε σημείωμα του σχολιαστής της «Καθημερινής», ότι το μέτρο αποφασίστηκε πρόχειρα από ένα πανικόβλητο υπουργικό συμβούλιο. Τρανή απόδειξη ότι άλλα ανακοινώθηκαν για το εύρος του τέλους ανά τ. μ. την περασμένη Κυριακή και άλλα, πολύ πιο δυσβάστακτα, την Τετάρτη, διότι αναμφίβολα οι πρώτοι υπολογισμοί ήταν λανθασμένοι και δεν κάλυπταν τις ανάγκες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιος παύεται ή παραιτείται, αλλά όχι βέβαια στην Ελλάδα, όπου οι πάντες, υπεύθυνοι, ανεύθυνοι, αποτυχημένοι και ανίκανοι συνεχίζουν απτόητοι το… δύσκολο έργο τους. Ταυτόχρονα, μάλιστα, αποδείχθηκε ότι στο μεγαλειώδες κράτος μας, ο μόνος αξιόπιστος φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και σε αυτήν κατέφυγε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος πριν από λίγο καιρό απέρριπτε κάθε σκέψη ανάλογης χρησιμοποίησής της.

Αναμφίβολα, αυτή καθ' εαυτή η απόφαση προκαλεί απόγνωση σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θέλουν να είναι συνεπείς, που συναισθάνονται τη δυσκολία των περιστάσεων, που σέβονται τους νόμους. Πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται και άλλοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, όταν σκεφθεί κανείς ότι υπάρχουν ακίνητα που δεν αποδίδουν στους ιδιοκτήτες τους. Δεν είναι δυνατόν οι συνεπείς πολίτες να θεωρούνται μόνιμα «κορόιδα».

Το έκτακτο τέλος στα ακίνητα δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ δημοφιλές μέτρο και ακόμη περισσότερο σήμερα. Η επιβολή του, πάντως, απεικονίζει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας που κυβερνάται από μια ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που στηρίζεται όχι στην αποδοχή του Ελληνικού Λαού αλλά σε ένα λόχο χειροκροτητών που συνίσταται από σύνολο ατόμων με μόνο ενδιαφέρον να μην χάσουν τα βουλευτικά τους προνόμια και που αγνοούν ότι οφείλουν την παρουσία τους στο κτήριο της Ελληνικής Βουλής στους Έλληνες που πίστεψαν στις ψεύτικες υποσχέσεις τους και του ψήφισαν.

Όμως όλοι αυτοί οι «κύριοι» και «κυρίες» κατέστησαν επίορκοι γιατί ενώ τους ψήφισαν οι Έλληνες για την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής αυτοί τους κορόιδεψαν και εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν κάτι για το οποίο ποτέ δεν εξουσιοδοτήθηκαν. Όμως αργά ή γρήγορα ο Λαός θα μιλήσει και ο καθένας θα λάβει την ανταμοιβή που του αξίζει. Για αυτό ας είναι απολύτως βέβαιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: