Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

"Διώξτε την Ελλάδα και βάλτε την Τουρκία στην Ε.Ε."

Συνεχίζει τα προκλητικά δημοσιεύματα το γερμανικό περιοδικό Focus. Προτείνει έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και αντικατάστασή της από την Τουρκία




Μορεί μετά το εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία να οδήγησε εκδότη και συντάκτες του Focus στο εδώλιο, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους πτοεί. Αυτή τη φορά, το γερμανικό περιοδικό περιοδικό δεν προκαλεί με κάποια φωτογραφία, αλλά προτείνει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ε.Ε. και να μπει στη θέση της η Τουρκία.

Με αυτή του την πρόταση, ο διευθυντής του Focus Uli Dönch έρχεται να προσφέρει τη λύση που θα βγάλει την Ευρώπη από την οικονομική κρίση.

Λίγο μόλις χρονικό διάστημα μετά και τη βυθισμένη Ακρόπολη, το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Στο editorial του Focus ο Uli Dönch θέτει το ερώτημα μέσα από τον τίτλο "η Ελλάδα έξω και η Τουρκία μέσα;".

"Αντί να είμαστε όμηροι της Ελλάδας, ας γίνουμε συνεταίροι της Τουρκίας" γράφει ο Uli Dönch και συνεχίζει αναφερόμενος στην "αφερεγγυότητα" της Ελλάδας, στην τρόικα που επιχειρεί να ελέγξει τα δημοσιονομικά μας και απειλεί να μη μας καταβάλει την 6η δόση του δανείου.

"Μια προβληματική κατάσταση αφήνει τη ζώνη του ευρώ και αντικαθίσταται από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα" γράφει ο διευθυντής του Focus.

Διερωτάται μάλιστα πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, αποκαλώντας την Ελλάδα "άσωτη" σχετικά με τα δημοσιονομικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

"Διώξτε τα κράτη-παρίες και φωνάξτε την Τουρκία. Θα χάσουμε την ευκαιρία και θα καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης τα PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain), όπως η Ελλάδα"…, επισημαίνει.

Όλα αυτά με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ στη Γερμανία, αλλά και την επιθυμία της Άγκυρας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Για τους περισσότερους, η ιδέα μπορεί να είναι ένα σοκ. Ένα μουσουλμανικό κράτος στη χριστιανική Ευρωπαϊκή Ένωση" παραδέχεται, συμπληρώνοντας "αν όχι η Τουρκία, ποιος άλλος;".

H ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., σύμφωνα με τον Uli Dönch, είναι ακόμη η λύση για την οικονομική και δημογραφική γήρανση της Ευρώπης.

 http://news247.gr/ellada/diwkste_thn_ellada_kai_valte_thn_toyrkia_sthn_e_e.1379893.html





To Focus "βύθισε" την Ακρόπολη

Η Ελλάδα ζει δραματικές στιγμές και όπως αναμενόταν το περιοδικό Focus δεν άφησε την κατάσταση ασχολίαστη. Παρουσίασε την Ακρόπολη να βουλιάζει (Vid)





Μετά την παρουσίαση της Αφροδίτης της Μήλου ως "ζητιάνας", το περιοδικό Focus ξαναχτυπά, εμφανίζοντας την Ακρόπολη να βουλιάζει από τα ελληνικά χρέη.

Το περιοδικό στο επόμενο τεύχος του με το παραπάνω εξώφυλλο, δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της εταιρείας Emnid για λογαριασμό του Focus, το 56% των Γερμανών θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ το 40% πιστεύει ότι με τη βοήθεια των εταίρων της, η χώρα μας θα καταφέρει να βγει από την κρίση.

Διχασμένοι είναι οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (49% βλέπουν χρεοκοπία), ενώ οι ψηφοφόροι των Φιλελευθέρων σε ποσοστό 69% θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

Μεγάλο όμως είναι και το ποσοστό που πιστεύει σε χρεοκοπία της Ελλάδας και στους ψηφοφόρους Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, που σε ποσοστό 56% πιστεύουν ότι δεν θα αποφύγουμε το μοιραίο.




To Focus και ο "υπερφίαλος εγωισμός" των Ελλήνων

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι δικηγόροι των δημοσιογράφων του Focus σχετικά με το δημοσίευμα-πρόκληση κατά της Ελλάδας. Η αναβολή της δίκης και ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων




Κάθε άλλο παρά σε άμυνα εμφανίστηκαν οι δικηγόροι των Γερμανών δημοσιογράφων του περιοδικού Focus.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων υποστήριξαν πως το περίφημο δημοσίευμα με την Αφροδίτη της Μήλου, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

"Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το δημοσίευμα, δεν είναι ποινικό αδίκημα. Μπορεί να είναι ενοχλητική η άποψη που εκφράζεται, αλλά πρέπει να αντέχουμε την κριτική στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου".
Και τούτο ακούγεται ορθό, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τη συνέχεια, αφού χρησιμοποιούνται πάλι άκρως αυστηρές εκφράσεις εις βάρος των Ελλήνων.

Οι δικηγόροι του περιοδικού έκαναν λόγο για έναν "υπερφίαλο εγωισμό" που διακατέχει ορισμένες φορές τους Έλληνες και τους οδηγεί σε μη σωστή κατεύθυνση, την ίδια στιγμή που στη χώρα μας γράφονται πολλές φορές για άλλους οξύτερα πράγματα και πιο ενοχλητικά.

Ραντεβού τον Νοέμβρη

Η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων του περιοδικού αναβλήθηκε από το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τις 29 Νοεμβρίου.

Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Πρόκειται για το περιβόητο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης, το οποίο που χαρακτήριζε τους Έλληνες "απατεώνες".

Επτά από τους κατηγορουμένους εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από Έλληνες δικηγόρους.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε, καθώς για τους υπόλοιπους έξι, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί εάν τους έχουν επιδοθεί οι κλήσεις κατηγορουμένου, καθώς δεν είχαν διαβιβαστεί τα σχετικά πρακτικά επίδοσης στην Εισαγγελία.

Γι' αυτούς μάλιστα είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης χαρακτήρισε μεθοδευμένο και κατάπτυστο το επίμαχο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τα πάντα και να χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες "απατεώνες", στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου.
http://news247.gr/ellada/diwkste_thn_ellada_kai_valte_thn_toyrkia_sthn_e_e.1379893.html
http://news247.gr/kosmos/news/to_focus_voyliazei_thn_akropolh.1374794.html
http://news247.gr/ellada/eidiseis/h_afrodith_kai_o_yperfialos_egwismos_twn_ellhnwn.1334273.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: