Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Υπαινίσσονται πλέον ευθέως τον όλεθρο που οδηγούν τον τόπο!


Επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Μπεγλίτη σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ














Μόνο το δάχτυλό του (όπως έκανε πρόσφατα προς τους εξεγερμένους Λίβυους σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Σαίφ Αλ Ισλάμ γιός του Καντάφι) δεν κουνάει στον Ελληνικό Λαό ο κ. Πάνος Μπεγλίτης Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Μπεγλίτης, προειδοποιεί τον ελληνικό λαό και «όλες τις κοινωνικές δυνάμεις» να συνειδητοποιήσουν την «εκρηκτική κατάσταση» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαφορετικά, όπως ο ίδιος λέει ο «δρόμος της εσωτερικής σύγκρουσης θα είναι ανοιχτός»!
«Ας φάνε παντεσπάνι»…

Ο προκλητικός όμως υπουργός Άμυνας, δεν σταμάτησε ως εδώ. Ακολουθώντας τις προσταγές της
Μαρίας Αντουανέτας, στην οποία αποδίδεται η πασίγνωστη φράση «ας φάνε παντεσπάνι» κάλεσε παράλληλα τον ελληνικό λαό να μάθει να «ζει πιο φτωχά».

Ο κ. Μπεγλίτης, πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Σχέσεις, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης, που από το 1987 πρωτοεισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, θα ήταν αναμενόμενο να είναι βαθύς γνώστης όλων των περιόδων της Ελληνικής Ιστορίας. Γιατί «η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον» όπως έγραψε ο Γάλλος οικονομολόγος Jean-Baptiste Say.

Κύριε Υπουργέ σε κάποια πράγματα η σιωπή είναι χρυσός. Η επί τριακονταετία σχεδόν ανελειπή ενασχόλησή σας με το διεφθαρμένο και καταρρέον μεταπολιτευτικό σαπρόφυτο ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν σας επιτρέπει να παραδίδετε μαθήματα στους πεινασμένους. Γιατί η Ιστορία και οι μεγάλες κοινωνικές ανακατατάξεις, καμιά φορά είναι τόσο απρόβλεπτες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, όπως συμπλήρωνε ο Γερμανός Καγκελάριος Konrad Adenauer. Εκτός κι αν στην δίχως από μηχανής Θεό αρχαιοελληνική τραγωδία, που οδηγήσατε τη χώρα και το λαό της, βασίζεστε στα ελικόπτερα στις ταράτσες των υπουργείων σας…

© MERABELLO LIBRO D’ ORO
MERABELLO LIBRO D' ORO

Δεν υπάρχουν σχόλια: