Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Λάθη στα εκκαθαριστικά της εφορίας για τις έκτακτες εισφορές και ιντερνετικές προτάσεις




Λάθη στα εκκαθαριστικά της εφορίας για τις έκτακτες εισφορές.

Ισχυρό σοκ δέχονται χιλιάδες φορολογούμενοι ανοίγοντας τους φακέλους της Εφορίας με το τριπλό χαράτσι των έκτακτων εισφορών στα εισοδήματα, τις αντικειμενικές δαπάνες και το τέλος επιτηδεύματος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, υπό την πίεση του χρόνου, εξέδωσε μαζικά εκκαθαριστικά χωρίς να εξαιρεί εισοδήματα τα οποία δεν λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό της έκτακτης εισφοράς, όπως για παράδειγμα το εφάπαξ και οι αποζημιώσεις απόλυσης, ενώ δεν είχε ούτε τα στοιχεία ούτε τον χρόνο για να εξαιρέσει ανέργους και αναπήρους οι οποίοι επίσης απαλλάσσονται.

Έτσι, τα ραβασάκια έρχονται αδιακρίτως προκαλώντας σοκ στους φορολογουμένους, παρά το γεγονός ότι στο σημείωμα περιγράφονται αναλυτικά τόσο οι εξαιρέσεις όσο και τι πρέπει να κάνει ο αποδέκτης λανθασμένου σημειώματος.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Τα Νέα», μαζί με οδηγίες για το τί μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι, περιγράφει και χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως φορολογουμένου ο οποίος είχε πέρυσι συνολικό καθαρό εισόδημα 38.000 ευρώ, αλλά με τη συνταξιοδότησή του έλαβε και εφάπαξ ύψους 120.000 ευρώ και φορολογείται για αυτό.

Το ραβασάκι που έλαβε τον καλούσε να πληρώσει έκτακτη εισφορά 6.320 ευρώ, για συνολικό εισόδημα 158.000 ευρώ, αντί για 760 ευρώ που του αναλογούσαν με το εισόδημα των 38.000 ευρώ.

Σημαντικά λάθη καταγράφονται και αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος όπου καλούνται να πληρώσουν τα 300 ευρώ ακόμα και επιτηδευματίες οι οποίοι έχουν κάνει διακοπή πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010 ή ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά κάτω των 300 κατοίκων και κανονικά εξαιρούνται.

Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου έχει επιβληθεί έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών η ηλικία των οποίων όμως είναι πάνω από δέκα χρόνια και τα οποία επίσης εξαιρούνται.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν λάβει σημειώματα με λάθη, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Εφορία τους και να υποβάλουν αίτηση νέας εκκαθάρισης, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


19/09/2011
Πηγή: www.in.gr

http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=108289


ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

Οι παρακάτω δυό προτάσεις έφθασαν στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο σήμερα και σας τις παρουσιάζω για να τις έχετε υπόψη σας.


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Όσοι πηγαίνετε στην Εφορία να πληρώσετε τον έκτακτο, έχετε το δικαίωμα:

1ον. Καταθέτουμε αίτηση (πρωτοκολλημένη) και ζητάμε να μας ενημερώσουν , εάν οι κάτωθι πλήρωσαν τον συγκεκριμένο έκτακτο. Βάζουμε 10 ονόματα με διευθύνσεις (από τον τηλ. κατάλογο) και ανάμεσά τους τα ονόματα 3-4 βουλευτών π.χ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου κλπ. Η Εφορία είναι υποχρεωμένη να μας απαντήσει γραπτώς, αφού κάνει την έρευνά της. Οι βουλευτές, δεν κάνουν φορολογική δήλωση όπως όλοι οι πολίτες αλλά καταθέτουν τις δηλώσεις τους στη Βουλή, με αποτέλεσμα να μην τους έρχονται μπιλιετάκια όπως σε εμάς τους απλούς πολίτες. Με το που θα αρχίσει η έρευνα της Εφορίας θα πανικοβληθούν καθώς θα πέσουν με τα ονόματα των βουλευτών στο κενό! Σκεφτείτε τι έχει να γίνει!

2ον. Πηγαίνουμε όσοι είμαστε άνεργοι, ή χαμηλών αποδοχών και λέμε: Θέλω να πληρώσω, αλλά δεν έχω. Σας δίνω και την αίτηση:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΣΗ:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σήμερα την ......./...../2011 έλαβα από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. γραπτή ειδοποίηση για την καταβολή του ποσού ........... ευρώ. ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ, αλλά αδυνατώ να καταβάλλω το ανωτέρω ποσό εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων μου κατά 30-35% μηνιαίως(α), ή την απώλεια θέσης εργασίας μου(β) με συνέπεια το ποσό που απαιτείται απο το κράτος να έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας και τους ισχύοντες νόμους.

Η άρνηση μου για τη μη καταβολή του ποσού έγκειται στο γεγονός ότι το κράτος αδυνατεί να τηρήσει την ισονομία μεταξύ των υπηκόων του, τι στιγμή που τα αρμόδια υπουργεία αναφέρουν για δισεκατομμύρια οφειλές άλλων συμπολιτών μου και οι οποίοι με διάφορους άλλους τρόπους δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους στο κράτος με συνέπεια να πληρώνω πάντα εγώ το πρόβλημα του ελλείματος στη χώρα.

Κατανοώ το πρόβλημα ωστόσο δεν θα αναζητήσω ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς οι οποίοι με τους νόμους που ψηφίζουν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα διαβίωσης μου (βλ. καταστατικό χάρτη ΟΗΕ)
.

Κάθε όμως υπάλληλος του κράτους που θα προβεί σε αναγκαστικά μέτρα σε βάρος μου και σε απειλή κατά της περιουσίας μου, κατά του εισοδήματος μου και κατά της βούλησης του Ελληνικού λαού θα διωχθεί στα ποινικά δικαστήρια με την απαγγελία κατηγορίας "ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ" 

Υπογραφή

 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ 


Μου έστειλαν και σας προωθώ ένα κείμενο, το οποίο θεωρείται ότι είναι νομικά άρτιο, για όσους πάνε να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά. Πρόκειται για δήλωση επιφύλαξης κατά της έκτακτης εισφοράς 2011, που έχει σοβαρά συνταγματικά και γενικότερα νομικά προβλήματα.

Τώρα που θα πάμε να πληρώσουμε καλό είναι να συνυποβάλουμε την παρούσα δήλωση επιφύλαξης. Δεν ξερει κανείς τί γίνεται στο μέλλον αν η έκτακτη εισφορά κριθεί αντισυνταγματική.

                              



Δεν υπάρχουν σχόλια: