Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ....ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.






Να γιατί δεν καταψηφίζετε τους νόμους τέρατα που σπέρνουν την δυστυχία στον ελληνικό λαό και τον φέρνουν σε απόγνωση. Είστε οι προνομιούχοι και οι όποιες μειώσεις δεν σας στοιχίζουν όσο στον δύσμοιρο ελληνικό λαό που σας ψήφισε..

Για να δούμε λοιπόν τι προνόμια έχετε (τουλάχιστον αυτά που ξέρουμε):

‎1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά...!!!
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

 Αυτά γράφονται στο διαδίκτυο για σας και καταλαβαίνω τώρα τι θα χάσετε αν καταψηφίσετε τους νόμους που μας φοράει η σημερινή κυβέρνηση. Εσείς τι λέτε; Αντιπροσωπεύετε τον Ελληνικό Λαό η μόνο την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ..;


Έξαλλοι με Μόσιαλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Οξύτατες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις Μόσιαλου περί προνομίων των βουλευτών. Τα "ακουσε" από Μερεντίτη και Διαμαντίδη στη Βουλή


Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη και Γιάννη Διαμαντίδη σημειώθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής.

Οι δύο βουλευτές επιτέθηκαν στον κ. Μόσιαλο, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό «Αλτερ», στις οποίες, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ίδιος έγινε βουλευτής το 2009, είναι καθαρός και έχει παραιτηθεί από όλα τα βουλευτικά προνόμια.

Ο κ. Διαμαντίδης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Η. Μόσιαλου, ενώ η Σούλα Μερεντίτη ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να φύγει από το Εντευκτήριο της Βουλής, λέγοντάς του ότι "το Εντευκτήριο είναι χώρος προνομίων των βουλευτών".

Ο κ. Μόσιαλος απέδωσε τις αντιδράσεις σε παρερμηνεία των δηλώσεων του. Το ζήτημα, ωστόσο, έγινε αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης μεταξύ των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης, ορισμένοι από τους οποίους είχαν την άποψη ότι πρέπει να λάβει θέση ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος, όμως, απουσίαζε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος που βρέθηκε λίγο αργότερα στο εντευκτήριο, θέλησε να εκτονώσει το κλίμα και ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τα διαμειφθέντα στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές, ανέφερε, χαριτολογώντας: "Είμαι ένας λαϊκός πρόεδρος, ενημερώνομαι, κάθομαι και συζητώ με τους λαϊκούς βουλευτές".

http://news247.gr/ellada/politiki/eksalloi_me_mosialo_oi_voyleytes_toy_pasok.1380238.html



Για λόγους καθαρά δεοντολογικούς και μόνο δημοσιεύουμε την διάψευση που βγήκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής. Εκείνο που εμείς επισημαίνουμε είναι ότι και με τις αναφερόμενες περικοπές οι βουλευτές συνεχίζουν να είναι προνομιούχοι σε σύγκριση με τον απλό ελληνα μισθωτό και συνταξιούχο που είδε ανάλογη μείωση στο μισθό του και την σύνταξή τους και δεν μπορεί να επιβιώσει αφού οι απολαβές του ήταν πολύ χαμηλότερες από αυτές των βουλευτών. Όπως δε μας τα παρουσιάζουν πιθανόν να χρειαστή να τους ενισχύσουμε για να συνεχίζουν να παρουσιάζουν το σημερινό τους "έργο".



Βουλή: Ανυπόστατα τα περί προνομίων των βουλευτών

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 15:44 
 
Αναληθή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της Βουλής τα δημοσιεύματα περί προνομίων των βουλευτών, επικαλούμενο σειρά αποφάσεων τις οποίες όπως υπογραμμίζει, έχει κατ' επανάληψη δημοσιοποιήσει.

Αναληθή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της Βουλής τα δημοσιεύματα περί προνομίων των βουλευτών και παραθέτει σειρά αποφάσεων για την περικοπή των απολαβών τους, το θεσμό της βουλευτικής ασυλίας και τους υπαλλήλους του κοινοβουλίου.

Πρόκειται, υπογραμμίζεται, για αναληθή και ανυπόστατα δημοσιεύματα τα οποία παραπληροφορούν την κοινή γνώμη και δημιουργούν τον κίνδυνο να την στρέψουν εναντίον των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού.

Όπως επισημαίνεται, μετά τις μειώσεις των συνολικών αποδοχών των βουλευτών που επήλθαν από τις εισηγήσεις του προέδρου της Βουλής και τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40%, ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε η μη καταβολή ενός ολόκληρου μηνιαίου μισθού.

Παράλληλα, με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου οι βουλευτές επιβαρύνονται με την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με συντελεστή 5%, ο οποίος, όπως σημειώνεται, είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο συντελεστή οποιουδήποτε άλλου Έλληνα πολίτη, καθώς και με την εισφορά υπέρ των ανέργων και του ΟΑΕΔ
 
Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται επίσης, ότι από το 2010 έχει καταργηθεί ολοκληρωτικά για τους βουλευτές η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, ενώ με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής μειώθηκε κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή σε ορισμένες συνεδριάσεις Επιτροπών και πλέον δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Όσον αφορά τα βουλευτικά αυτοκίνητα, σημειώνεται πως μετά από εισήγηση του προέδρου της Βουλής και απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, αντικαθίστανται τα οχήματα μεγάλου κυβισμού με άλλα πολύ χαμηλότερου κυβισμού, μειώνοντας -όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Βουλής- τη δαπάνη κατά 1,5 εκατ. ευρώ. Διευκρινίζεται επίσης ότι τα καύσιμα από τις διαδρομές που διανύονται με τα βουλευτικά οχήματα, τα πληρώνουν οι ίδιοι οι βουλευτές, στους οποίους παραχωρούνται τα εν λόγω οχήματα για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η βουλευτική τους ιδιότητα και μόνο.

Αναφορικά με το θέμα της ασυλίας των βουλευτών, υπενθυμίζεται ότι μετά την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής πέρυσι, ο θεσμός έχει περιοριστεί σημαντικά σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια και πλέον η ασυλία αίρεται σε όλες τις περιπτώσεις που δεν αφορούν την πολιτική ή βουλευτική δραστηριότητά τους, με αποτέλεσμα οι βουλευτές να δικάζονται, όπως και κάθε άλλος πολίτης.

Τέλος, όσον αφορά στις προσλήψεις υπενθυμίζεται ότι:

«α) Από το Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής μειώθηκε κατά 90
β) Μετά την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, πέρυσι, που ομόφωνα ψήφισε η Ολομέλεια, κατόπιν εισήγησης του προέδρου της Βουλής, εάν και όταν υπάρξει ανάγκη προσωπικού, η πρόσληψη θα γίνεται με απόλυτα διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ».

«Όλες αυτές τις παραπάνω αποφάσεις η Βουλή τις έχει δημοσιοποιήσει κατ' επανάληψη» και «θα ήταν χρήσιμο να λαμβάνονται υπόψη από τα ΜΜΕ όταν τίθενται τέτοιες ανακρίβειες», καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2061358
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: