Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση



Την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης

Αιφνιδίασε ακόμα και τους βουλευτές του κόμματος του ο Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλλοντας την διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» η νέα δανειακή σύμβαση.

«Είναι μία εθνική απάντηση με αρχές και κανόνες που θα δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Οι πολίτες θα έχουν τον ισχυρό και κυρίαρχο λόγο και τον εμπιστευόμαστε. Πιστεύουμε στη δημοκρατική συμμετοχή και δεν την φοβόμαστε. Ζητώ από όλους νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Να ενημερώνεται ο πολίτης και να ακουστούν όλες οι απόψεις. Το δημοψήφισμα δεν είναι υπεκφυγή. Εάν στην περίπτωση που οι πολίτες το καταψηφίσουν δεν θα υλοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης. Η συνεδρίαση της Τρίτης αναβάλλεται και την Τετάρτη θα αρχίσει η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. 

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=102273&catID=1

"Απάτη"
χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα οι Βρυξέλλες

31/10/2011 11:31:00 μμ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΘΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Εξοργισμένοι είναι στην Κομισιόν μετά από τις δηλώσεις περί δημοψηφισμάτων - ακόμα και άνθρωποι που είναι κανονικά ήπιων τόνων, αφήνουν την αγανάκτησή τους να ξεχειλίσει. «Είναι μια ακόμη Ελληνική απάτη. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν θα πάρετε μερικά ακόμα μέτρα, ή θα τρέχετε με μια πέτρα στο χέρι για να βρείτε ρύζι για το παιδί σας από το σούπερ μάρκετ. Τότε θα γίνετε Αργεντινή» τόνιζαν στελέχη της Κομισιόν στο Real.gr.

Πρόσθεσαν επίσης ότι «το ότι υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, δηλαδή πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης της Ελλάδας, το γνωρίζαμε. Τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέτει ένα πολιτικό πρόβλημα. Το πολιτικό πρόβλημα της παραμονής της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα και την Ε.Ε.».

Ανώτατος κοινοτικός παράγοντας διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή κάποιος συνεργάτης του έθεσε, υπονόησε, ή πρότεινε το να περάσει η δανειακή σύμβαση από δημοψήφισμα: «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που δεν πέρασε την συμμετοχή της στην ένωση και στο κοινό νόμισμα από δημοψήφισμα, να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο για μια δανειακή σύμβαση». 

Πηγή:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=102300&catID=11

Θέλει να διχάσει τον λαό με αντισυνταγματικά δημοψηφίσματα! Φεύγει και φορτώνει τις αποτυχίες του στον λαό!



Η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου πριν λίγη ώρα που αποφάσισε δημοψήφισμα σχετικά με το αν πρέπει να επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση ή όχι, δεν είναι απλά η πολιτική ταφόπλακα του ΓΑΠ!

Είναι το υπέρτατο εκβιαστικό δίλημμα που θα ξεκινήσει από αύριο, με τρομοκράτηση των πολιτών, από τα ΜΜΕ που θα λένε ότι αν δεν ψηφίσει υπέρ ο λαός θα πτωχεύσουμε ανεξέλεγκτα, θα βγούμε από το ευρώ, θα χαθούν οι καταθέσεις, θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πηγαίνουμε με κουπόνια να παίρνουμε φαγητό στα συσσίτια όλες οι πληγές του Φαραώ θα πέσουν στα κεφάλια μας.

Έτσι όλη η ευθύνη της παρούσας κατάστασης θα πέσει σιγά σιγά στον λαό, θα επιχειρηθεί να ξεχαστούν οι προδοτικές πολιτικές υποτέλειας, που μέχρι σήμερα ακολουθεί η κυβέρνηση, και αν ο λαός καταψηφίσει εν τέλει, ο ΓΑΠ θα φύγει νίπτοντας υποκριτικά τας χείρας του, καταγγέλλοντας για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό…

Οι άνθρωποι είναι διδάκτορες στην βρώμικη προπαγάνδα και τον αποπροσανατολισμό.

Μόνο ένα μεγάλο ποσοστό καταψήφισης δεν θα αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης, αλλά μην εκπλαγεί κανείς αν την κάνουν “ γυριστή” βλέποντας πως δεν πιάνει η προπαγάνδα και πρόκειται να καταψηφιστούν από τεράστιο ποσοστό πολιτών, τότε θυμηθούν το άρθρο 44 του Συντάγματος που προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν δημοψηφίσματα για δημοσιονομικά ζητήματα και ψηφιστεί με 151!!!

Όπως και να το δει κανείς η κίνηση ΓΑΠ βρωμάει και ζέχνει! Πρόκειται για “ καραμπινάτη” συνταγματική εκτροπή, επιχειρείται να διχαστεί ο λαός ανάμεσα στο ΟΧΙ και το ΝΑΙ, δεν κάνει εκλογές, αλλά αν χρειαστεί να δραπετεύσει αλώβητος από την πρωθυπουργική καρέκλα μήπως και γλιτώσει το Ειδικό Δικαστήριο.

Εκτός αν όλα είναι ένα τεράστιο πυροτέχνημα γιατί ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα παρουσιαστεί συνταγματικό κόλλημα και δεν θα προχωρήσει…

Βεβαίως, πριν φτάσουμε σε όλα αυτά πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές -δεν αποκλείεται αφού η επόμενη σημαντική απόφαση θα βαραίνει τον λαό-, αλλά και η αντιδράσεις που θα υπάρξουν για την αντισυνταγματικότητα της απόφασης, κι ελπίζω ο Πρόεδρος που συναντάται αύριο με τον Σαμαρά, να ξύπνησε από την σφαλιάρα της Θεσσαλονίκης, να σταματήσει να ενεργεί ως μέλος της κυβέρνησης, να αναλογιστεί τις ιστορικές του ευθύνες και να προστατεύσει επιτέλους το Σύνταγμα.

Πηγή:
αἰέν ἀριστεύειν


Δημοψήφισμα και άρθρο 44


Σύνταγμα

Κατεβάστε το Σύνταγμα της Ελλάδας σε μορφή pdf (Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008 της Η’ ΑναθεωρητικήςBουλής των Ελλήνων)


MEPOΣ TPITO – Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας > TMHMA B΄ – Πρόεδρος της Δημοκρατίας > KEΦAΛAIO ΔEYTEPO – Eξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου
‘Αρθρο 44: (Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα)

1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.

2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.

Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

3. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-46/

Πηγή:
http://gdailynews.wordpress.com/2011/10/31/δημοψήφισμα-και-άρθρο-44/#more-28979


Ξένος τύπος και δημοψήφισμα




23.30 (31/10): Αναπάντεχη επιλογή με αβέβαια αποτελέσματα. Όλα δείχνουν πως η λαϊκή οργή θα απορρίψει του όρους της νέας δανειακής σύμβασης.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


23.22 (31/10): Ριψοκίνδυνη απόφαση πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει αρνητικά χρεοκοπεί η Ελλάδα!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

23.06 (31/10): Έχουμε την εμπιστοσύνη του λαού, δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Παπανδρέου και ανακοίνωσε δημοψήφισμα για τις τελευταίες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Ένα δημοψήφισμα που θέτει σε κίνδυνο τη διάσωση του ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι Έλληνες θα αρνηθούνε την όποια θετική ψήφο στο δημοψήφισμα.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

22.06 (31/10): Εντονότατη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκεί το δημοσίευμα του BBC που επισημαίνει πως η απόφαση του δημοψηφίσματος ήρθε μόλις μία μέρα μετά από δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και που έφερε το κυβερνών κόμμα στο ιστορικό χαμηλό του 14,7%. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος στις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: