Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Γουδή για τραπεζίτες







Γουδή για τραπεζίτες

Βουλευτές και υπουργοί, οι οποίοι κακώς τοποθετήθηκαν από τον λαό στο προσκήνιο του δημόσιου βίου, δικαίως βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της γενικής κατακραυγής για τα ανείπωτα χάλια του κράτους.

Ωστόσο, υπάρχει μια συνομοταξία μεγάλων «παικτών» της σημαδεμένης τράπουλας της Μεταπολίτευσης, η οποία ακόμα βρίσκεται κάτω από τα «ραντάρ». Εχουν συμβάλει τα μέγιστα στην καταστροφή της οικονομίας και στην αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας και παραμένουν πλούσιοι, ανέμελοι και ατιμώρητοι.

Ορισμένοι τραπεζίτες είναι οι αφανείς επιτήδειοι που συμμετείχαν στο μεγάλο όργιο του αφανισμού των οικονομικών δυνατοτήτων της Ελλάδας. Αυτοί, έγραφε χθες η «δημοκρατία», αρνούνται να βάλουν χρήματα στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, τα πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία κατευθύνουν, διευθύνουν και εκμεταλλεύονται «από το 2009 και μετά (με νόμο του Αλογοσκούφη), έχουν πάρει εγγυήσεις 80 δισ. ευρώ, ενώ τα νέα δάνεια που χορήγησαν στο ίδιο διάστημα προς την οικονομία δεν ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ».

Με λίγα λόγια, ο ανήμπορος Ελληνας φορολογούμενος τους έχει χρυσώσει κι εκείνοι του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη την ώρα της ύψιστης ανάγκης. Αληθινό έγκλημα! Αυτοί οι άνθρωποι, που ανησυχούν σφόδρα για τους «σκελετούς» που θα ανακαλύψει στις ντουλάπες και τα ερμάρια των τραπεζών η εταιρία BlackRock, δεν δέχτηκαν ποτέ κριτική για τα έργα και τις ημέρες τους, επειδή «τάιζαν» στρατιές από εξωνημένους παράγοντες των ΜΜΕ.

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η πατρίδα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει ούτε με όλα τα κεφάλαια του πλανήτη, αν δεν τιμωρηθούν σκληρά οι αυτουργοί της διάλυσής της.

Η ιστορική αναγκαιότητα επιβάλλει η κάθαρση να φτάσει και στις επαύλεις-φρούρια των ανυπόληπτων γιάπηδων που αντιμετώπισαν τις περιουσίες των Ελλήνων ως λάφυρο.

Πηγή:
http://www.dimokratianews.gr/content/3055/γουδή-για-τραπεζίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια: