Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φοροκαταιγίδα 44 δισ. στον Προϋπολογισμό του 2014

 ΤΩΡΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑΝ "ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ"  ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

eforia

Εκτός προηγουμένου αναμένεται η πρόβλεψη για εισπράξεις από άμεσους και έμμεσους φόρους στον προϋπολογισμό του 2014 καθώς – όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών – αυτή ανέρχεται στα 44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, φαίνεται ότι η κυβέρνηση βάζει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη μισθωτών, συνταξιούχων και επιτηδευματιών και ότι αναμένεται να ληφθούν νέα μέτρα. Μεγάλες περικοπές (2,2 δισ. ευρώ) αναμένεται να γίνουν σε Υγεία, Παιδεία και Άμυνα.

Στο προσχέδιο, δεν θα διευκρινίζεται από πού ακριβώς θα προέλθουν τα 44 δισ. αφού οι πηγές θα διευκρινιστούν τον Νοέμβριο, όταν θα παρουσιαστεί ο τελικός προϋπολογισμός του 2014.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μπορεί ο κύκλος των συζητήσεων με την τρόικα που έχει να κάνει με το Μεσοπρόθεσμο (2014 – 2017) και τον προϋπολογισμό του 2014 να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ωστόσο από τις επαφές που προηγήθηκαν με τους δανειστές προκύπτει ότι το 2014 θα είναι ακόμη μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τα νοικοκυριά.

nooz.gr
FREEPEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: