Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σε κόκκινο συναγερμό! Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα περιμένει η αστυνομία

 
Σε «κατάσταση συναγερμού» παραμένει η ΕΛ.ΑΣ., με τον φόβο σοβαρού τρομοκρατικού κτυπήματος. Aνώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανέφεραν ότι «εξακολουθούμε να έχουμε από διαφορετικές πηγές ροή πληροφοριών και σαφών ενδείξεων για επικείμενο χτύπημα μεγάλου βεληνεκούς. Δεν πρόκειται για κάτι αποσπασματικό, ούτε για μια αστυνομική υπερβολή ή τακτικισμό.

Ο κίνδυνος, σύμφωνα με το Βήμα, όχι μόνο δεν έχει εκλείψει αλλά γίνεται μέρα με τη μέρα πολύ σοβαρότερος. Είμαστε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, στο κρίσιμο χρονικό διάστημα. Παρ' ότι παίρνουμε σειρά μέτρων, το 'άπειρον' των υποψηφίων στόχων δεν μας επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Ούτε πιστεύουμε ότι η δημοσιοποίηση αυτής της απειλής μπορεί να αποτρέψει την ένοπλη επίθεση. Είμαστε σε κατάσταση γενικής επιφυλακής».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ενημερώνεται διαρκώς για το θέμα, το οποίο θεωρείται «υψίστου ενδιαφέροντος», από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και άλλους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρακολουθεί από κοντά το ζήτημα αυτό το οποίο θεωρείται «υψίστου ενδιαφέροντος».

Πάντως, οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη αρνούνται να διευκρινίσουν τον τρόπο με τον οποίο άντλησαν τη σχετική πληροφορία και την προέλευση της απειλής. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο διευκρινίζουν ότι «ο μεγάλος κίνδυνος δεν προέρχεται από την επιχείρηση "Φοίνικας" της σύμπραξης των οργανώσεων "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", FAI και άλλων. Πρόκειται για απειλή άλλου είδους, για χτύπημα σοβαρό και πιθανόν αιματηρό και όχι μια επίθεση με μικρό εκρηκτικό μηχανισμό ή παγιδευμένο δέμα όπως αυτή που σημειώθηκε προ ενός μηνός με στόχο δικαστικό λειτουργό, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας».

tovima.gr/iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: