Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ : «Η Ελλάδα υποφέρει και η Ευρώπη έχει ευθύνη να την προστατεύσει»




Εκκληση προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αναλάβει τις ευθύνες της και να διορθώσει τα λάθη της απέναντι στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, μιλώντας στον ρ/σ Europe1.

«H Ελλάδα υποφέρει, η ελληνική κοινωνία υποφέρει. Οι άνεργοι έχουν φθάσει το 28% και οι φτωχοί τα 3,4 εκατομμύρια σε σύνολο 11 εκατομμύρια κατοίκων. Οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας γίνονται καθημερινά όλο και πιό αισθητές, στην υγεία, στη στέγαση την παιδεία», δήλωσε ο αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Κον Μπεντίτ ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα αυτές τις ημέρες, σημείωσε ακόμη πως «πίσω από τα νούμερα είναι οι άνθρωποι, οι άρρωστοι που δεν δέχονται περίθαλψη, οι όλο και περισσότεροι άστεγοι, οι εκπαιδευτικοί που δεν πληρώνονται πλέον, οι οικογένειες χωρίς οικονομικούς πόρους, τα παιδιά που δεν τρώνε παρά μια φορά την ημέρα». Ο «κόκκινος Ντάνι» επανέλαβε τη θέση του ότι «τα μέτρα που προτείνει η Ευρώπη αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, άδικα και αθέμιτα».

Σύστημα διαφθοράς

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «η Ελλάδα έχει τις ευθύνες της για το σύστημα διαφθοράς, για το παρασιτικό κομματικό σύστημα», συμπληρώνοντας: «Τώρα όμως θα πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό».

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Κον Μπεντίτ τώρα ήλθε η ώρα να κάνει η Ευρώπη «κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ έως τα τώρα: θα πρέπει για μια περίοδο, δύο χρόνων για παράδειγμα, να αναλάβει την ευθύνη για μια ελάχιστη κοινωνική προστασία. Να πληρώνει δηλαδή τα νοσοκομεία, να πληρώνει την παιδεία, ώστε να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας στην Ελλάδα.

«Διαφορετικά», πρόσθεσε, «έχουμε τη Χρυσή Αυγή, που έφτασε στο 14 - 15% στις δημοσκοπήσεις». «Η Χρυσή Αυγή σκοτώνει, η Χρυσή Αυγή δολοφονεί» υπογράμμισε ο Κον Μπεντίτ, συμπληρώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα «ρατσιστικό και αντισημιτικό» που δίπλα του το ακροδεξιό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο μοιάζει σαν «ένα κόμμα κεντρώο ή φιλελεύθερο».

Κώδωνας κινδύνου

«Η ιστορία μας το έχει δείξει», συμπλήρωσε, «ότι όταν μια χώρα υποφέρει, όταν δεν πηγαίνει καλά και οδηγείται στην κατάρρευση, τότε η χώρα μπορεί να κατρακυλήσει και να στραφεί προς την φρίκη. Θυμηθείτε τη Συμφωνία των Βερσαλιών (1919 Πρώτος Παγκόσμιος), θυμηθείτε τη Γερμανία».

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκή Κοινοβούλιο, «η Ευρώπη έχει την ευθύνη να προστατεύσει τους Ελληνες, διαφορετικά η προοπτική του φασισμού είναι μια πραγματική προοπτική για την Ελλάδα».

Κώστας Παπαδόπουλος
http://www.newsaction.gr/ellada/koinonia/item/4268-i-ellada-ypoferei-kai-i-europi-exei-euthini-na-tin-pro.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: