Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Η ΝΔ ανήκει στο χθες




Η ΝΔ ανήκει στο χθες
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Πρέπει να πούμε την αλήθεια ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση, διότι αυτές οι εκλογές δεν είναι συνηθισμένες. Δεν πρόκειται για μια απλή κυβερνητική μεταβολή. Πρόκειται οι ψηφοφόροι να αποφασίσουν εάν η χώρα θα μείνει υπόδουλη και θα καταστραφεί από την «ευρωπαϊκή πολιτική», δηλαδή εάν θα υποκύψει στο Δ' Ράιχ της Μέρκελ και των Βρυξελλών ή θα σηκωθεί ο λαός να αντισταθεί για να αποκτήσει τη λευτεριά του και την εθνική του ανεξαρτησία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ξένες δυνάμεις των καπιταλιστικών κέντρων απροσχημάτιστα έχουν εξαπολύσει προπαγάνδα τρομοκρατίας προκειμένου να ενισχύσουν τον υπάλληλο τους, τον Σαμαρά, αφού αυτός εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα τους.
Θα μιλήσουμε «έξω από τα δόντια»: Αυτή η Ευρώπη δεν αντιπροσωπεύει πλέον τίποτα για την πατρίδα μας. Ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού εγκαίρως είχε τονίσει τη διαφορά μεταξύ Ευρώπης του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων από την Ευρώπη των εργαζομένων, του ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος και των προοδευτικών πολιτικών κινημάτων. Και είχε επισημάνει την ανάγκη να ενωθούν αγωνιστικά όλοι οι εργαζόμενοι των χωρών της Ευρώπης για μια πάλη εναντίον των μονοπωλίων και των πολυεθνικών εταιρειών. Είδε, δηλαδή, την πραγματικότητα προτού ακόμη ο παγκόσμιος καπιταλισμός πετάξει τη μάσκα του για να εξαπολύσει τη γενική επίθεση κατά των ευρωπαϊκών λαών. Σήμερα, που οι σκοτεινές δυνάμεις του άκρατου καπιταλισμού υποδούλωσαν τους λαούς του Νότου, η πολιτική της Ελλάδας πρέπει να είναι διαφορετική. Να σπάσει την Ευρωζώνη και να στραφεί σε μεγάλο άνοιγμα προς Ρωσία και Κίνα, αφού επαναφέρει το εθνικό μας νόμισμα. Είναι αυτό ακριβώς που φοβούνται και δεν το θέλουν τόσο το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες όσο και η Αμερική.
Το «χαρτί» των ευρωπαίων μαφιόζων είναι ο Σαμαράς και το «χαρτί» των Αμερικανών αποτελεί ο ανεκδιήγητος Γιωργάκης Παπανδρέου. Υπάρχει ένα κοντράρισμα συμφερόντων μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον. Και η κάθε πλευρά ποντάρει στον «άνθρωπο της». Και στις δύο περιπτώσεις ξένα συμφέροντα εξυπηρετούνται. Ας εξετάσουμε κάθε καταστροφική δύναμη ξεχωριστά.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως έγινε, ισοδυναμεί με εθνικό κίνδυνο. Δουλικά αποδέχεται όλες τις «μεταρρυθμίσεις» και τα «προαπαιτούμενα» της «τρόικας». Πρόκειται για τα μέτρα με τα οποία κατέστρεψε την ελληνική κοινωνία. Συγκατένευσε στις «εκτελέσεις» των πολιτών και επέφερε πρωτοφανή εξαθλίωση και συμφορά στον λαό. Κρύβει ο κ. Σαμαράς τις διαταγές που έχει λάβει από τους ξένους πάτρωνες. Δεν φτάνει που μας επανέφεραν σε εργασιακό Μεσαίωνα, Δεν αρκεί η ανεργία και η φτώχεια, θα μειώσουν ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα πείνας. Θα παίρνουν τα σπίτια μας με πλειστηριασμούς και κάτι ακόμα, που μας εκμυστηρεύθηκαν άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος: θα έχουν τη δυνατότητα φοροεισπράκτορες, χωρίς άδεια Εισαγγελέα, να κάνουν εφόδους στις κατοικίες των πολιτών για να «εκτιμούν» ό,τι αντικείμενα αξίας διαθέτουν και να τα φορολογούν. Πίνακες, ασημικά κ.λπ. Εάν δεν αληθεύει αυτή η πληροφορία και εάν τολμά, ας τα διαψεύσει υπεύθυνα η Νέα Δημοκρατία. Ληστοκρατία θα είναι πλέον το πολίτευμα της χώρας. Ο Νταβέλης ωχριά μπροστά στους ευρωπαίους ληστές και φονιάδες των λαών. Δεν θα είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ, αλλά έρχονται κι άλλα Μνημόνια, μεταμφιεσμένα με «κατάλληλη» ονομασία. Ο προδότης Ιωαννίδης, εκτελώντας τις διαταγές του Σίσκο, δημιούργησε τις συνθήκες για να χάσουμε τη μισή Κύπρο με την τουρκική εισβολή. Ο Σαμαράς, τώρα, υπακούοντας στις «μεταρρυθμίσεις» που διατάζουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, έχει προκαλέσει με την «ευρωπαϊκή εισβολή» τον πλήρη αφανισμό της Ελλάδας. Ακόμα και αξιωματική αντιπολίτευση εάν βγει από τις κάλπες η Νέα Δημοκρατία, θα αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα.
Όσοι καλόπιστοι δεξιοί δεν τους πάει το χέρι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Καμμένου, κόμμα συνεπές αντιμνημονιακό και πατριωτικό. Ο Σαμαράς έκανε ό,τι μπορούσε για να διαλύσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες με κάθε αθέμιτο μέσον. Διότι, πέραν των άλλων, φοβάται ότι αύριο οι δύο συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις -ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ-  μπορούν να συνεργαστούν σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας (και δεν χρειάζεται κανέναν διάτρητο οικολόγο Τρεμόπουλο, θιασώτη των Σκοπίων, που μόνο ζημιά προκαλεί). Ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρέπει να ψηφιστούν με φανατισμό, πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στη Βουλή γιατί αποτελούν εγγύηση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και για την προάσπιση των εθνικών και κοινωνικών θεμάτων.
Πάμε παρακάτω: Βενιζέλος και ΠΑΣΟΚ έκλεισαν τον θλιβερό τους κύκλο. Αποτελούν κι αυτοί παρελθόν. Κι ο φοροφυγάς Γιωργάκης Παπανδρέου, από την άλλη πλευρά, είναι γνωστός για τον ρόλο του: Κατέστρεψε την Ελλάδα, στην οποία έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυθαίρετα, «κλώτσησε» τη βοήθεια που μας προσέφεραν οι Ρώσοι, μας είπε ότι «λεφτά υπάρχουν», ψήφισε όλα τα Μνημόνια κι έρχεται τώρα να μας... σώσει! Ο ευνοούμενος των Αμερικανών. Όμως προηγουμένου το ΠΑΣΟΚ, έτσι τώρα κι αυτός εξακολουθεί να ασελγεί πάνω στην ιερή «έννοια του σοσιαλισμού». Ακραιφνής καπιταλιστής, δεν έχει το σθένος να το παραδεχτεί και γίνεται κωμικός με τη διάτρητη ιδεολογική μασκαράτα του «δημοκράτη» και «σοσιαλιστή»! Ένα επάγγελμα άσκησε στη ζωή του: Το «επάγγελμα Παπανδρέου»! Και μ' αυτό, υπό τις ευλογίες του Λευκού Οίκου, επιδιώκει να παρασύρει αφελείς προκειμένου να εξακολουθήσει την κατεδάφιση της χώρας μας.
Για το Ποτάμι δεν μπορεί, βεβαίως, να γίνει σοβαρή συζήτηση. Το ΚΚΕ ανεπίδεκτο μαθήσεως, θέλω να πιστεύω, αθέλητα, παίζει το παιχνίδι των ξένων πατρώνων. Αντί να συνδράμει την ενότητα της Αριστεράς και να πιέσει προς αντιευρωπαϊκή πολιτική, μέσα όμως από μια αριστερή συμπαράταξη, για το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση, έχει την αξίωση με το 4 ή 5% να ανατρέψει μόνο του τον παγκόσμιο καπιταλισμό και εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία. Το ΚΚΕ, που θα γιορτάσει τα 100 χρόνια του το 2018, προκήρυξε διαγωνισμό για αναδιαμόρφωση του λογοτύπου του. Όπως λέει η σχετική ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος, το νέο λογότυπο θα πρέπει να εκφράζει και να αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά που απορρέουν από την «πρωτοπόρο» θεωρία και δράση του ΚΚΕ, όπως αυτά που εκφράζονται στη φράση του Γιάννη Ρίτσου: «ΚΚΕ: Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας»! Πόσο δίκιο είχε ο Ηλιού όταν έλεγε ότι: «Όλα πορεύονται. Εκείνο. που δεν πορεύεται είναι το κεφάλι των δογματικών του ΚΚΕ...»!
Λίγος χρόνος μας απομένει μέχρι την ώρα της κάλπης. Πλησιάζει αυτή η μεγάλη για την Ελλάδα μέρα και συνεχώς γίνεται πιο έκδηλη η συμπαράσταση, η συμπάθεια και η προτίμηση του λαού για τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει, κατά γενική ομολογία, ένα ακατάσχετο λαϊκό ρεύμα προς την Αριστερά, που προμηνύει τη συντριβή των μνημονιακών υπηρετών και τον θρίαμβο του κ. Τσίπρα. Πάνω από τις κορώνες της τρομοκρατίας και της αξίωσης της Νέας Δημοκρατίας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας, οι πολίτες κλείνουν τ' αυτιά στα τηλεοπτικά φερέφωνα της ξενοδουλείας και των λακέδων της «τρόικας» και εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη τους στο μόνο κόμμα που μπορεί να ξεκινήσει τον αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα δεσμά των «μεταρρυθμίσεων». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Τον στηρίζει ένα ευρύτατο φάσμα ψηφοφόρων που δεν είναι όλοι Αριστεροί. Όλοι, όμως, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον κ. Τσίπρα, γιατί ο Σαμαράς αποτελεί εθνικό κίνδυνο, θέλει να μεταβάλει την Ελλάδα σε μια απέραντη φυλακή για να κλείσει μέσα όλους τους πολίτες που αδυνατούν να συμμορφωθούν στη ληστοκρατία. Αλλά η Νέα Δημοκρατία ανήκει πλέον στο χθες. Κι όπως έλεγε σ' έναν στίχο του ο ισπανός ποιητής Λουίς ντε Τάπια, μαχητής στον δημοκρατικό στρατό κατά τον ισπανικό εμφύλιο: «Αυτοί που ανήκουν στο χθες δεν θα περάσουν...».

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: