Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ...»

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ...»

 Τις κόκκινες γραμμές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για την επίτευξη πιθανών συνεργασιών, στο πλαίσιο κυβερνητικού συνασπισμού, θέτει στη συνέντευξή της στο Newsbomb.gr η υποψήφια βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Αθηνών, Έλενα Κουντουρά.

Συνέντευξη στην Παρασκευή Βονάτσου

Η κα Κουντουρά, σημειώνει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «πολεμήθηκαν σκληρά από την ημέρα της ίδρυσής τους και σε οικονομικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο». Σχολιάζοντας την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, υπογραμμίζει ότι η πόλωση δεν ωφελεί τη δημοκρατία και εκφράζει τη βεβαιότητα για την είσοδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και στη νέα Βουλή.

- Στις 26 Ιανουαρίου, και εφόσον δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ποιες συνεργασίες θα προκρίνουν και με ποιους όρους;

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ένα σοβαρό και ρεαλιστικό πρόγραμμα. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι επιδιώκουμε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού με στόχο την έξοδό μας από την οικονομική –ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε. Έχουμε κόκκινες γραμμές που παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. Είμαστε κάθετοι στα εθνικά θέματα, στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, στις σχέσεις κράτους- εκκλησίας.

Στο πεδίο της οικονομίας έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της παραγωγής και για τη φορολογική πολιτική.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα μιας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες δυνάμεις θα προκύψουν στις εκλογές, σε κάθε περίπτωση όμως θα συμβάλουμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού και η Ελλάδα δεν θα μείνει ακυβέρνητη».

Elena Kountoura 2

Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει η πιθανότητα οι ΑΝΕΛ να μείνουν και εκτός Βουλής. Σας προβληματίζουν αυτές οι ενδείξεις;

«Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή. Σας θυμίζω ότι και στη προεκλογική περίοδο του 2012 οι δημοσκοπήσεις μάς άφηναν εκτός Βουλής και πήραμε 10,5% στην πρώτη αναμέτρηση 6 Μαΐου και 7,5% στην δεύτερη 17 Ιουνίου. Πιστεύω ότι υπάρχει μια βουβή οργή στην κοινωνία η οποία δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, ενώ παράλληλα, υπάρχουν και ύποπτες δημοσκοπήσεις.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε σταθεροί στις αρχές μας και στις αξίες μας όπως αυτές τέθηκαν πριν από δύο χρόνια που δημιουργηθήκαμε. Θεωρώ ότι η αμετακίνητη και ειλικρινής στάση μας στις δεσμεύσεις μας, από την ημέρα που ιδρυθήκαμε μέχρι σήμερα, ο αγώνας μας μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο θα αποτελέσει το μεγάλο πλεονέκτημά μας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι, επιβραβεύοντας τη συνεπή κι έντιμη πατριωτική στάση μας».

- Οδεύσαμε στην προεκλογική περίοδο με πόλωση και με καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών προ των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύετε ότι αυτό θα αποβεί εις βάρος των μικρότερων κομμάτων; Ειδικότερα για τους ΑΝΕΛ, πιστεύετε ότι οι καταγγελίες τελικά προσέθεσαν ή αφαίρεσαν πολιτικά και επικοινωνιακά;

«Οι ΑΝΕΛ πολεμήθηκαν σκληρά από την ημέρα της ίδρυσης τους και σε οικονομικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Στην αρχή μας αγνοούσαν μετά μας κορόιδευαν και τώρα μας πολεμούν με κάθε τρόπο με στόχο να μας διαλύσουν. Κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις, δεν άντεξαν και σήμερα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ… ο κόσμος καταλαβαίνει. Η πόλωση δεν ωφελεί την δημοκρατία. Με την πόλωση που δημιουργούν αλλά και την προσπάθεια που γίνεται να μας διαλύσουν, η μεν κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει πίσω τους δεξιούς ψηφοφόρους που έχασε με την καταστροφική πολιτική της, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πετύχει αυτοδυναμία. Οι πολίτες έχουν την ευκαιρία σ' αυτές τις εκλογές να ψηφίσουν υπεύθυνα και να μας εμπιστευτούν γιατί είμαστε το αναγκαίο καλό».

Elena Kountoura 1

- Εκλέγεστε στην Α ́ Αθηνών, μια εκλογική περιφέρεια με ισχυρό ανταγωνισμό. Γιατί να επιλέξει κάποιος να ψηφίσει εσάς;

«Εκλέγομαι κι αγωνίζομαι στη Α' Αθήνας από το 2004. Έχω περπατήσει όλες τις γειτονιές της περιφέρειάς μου, είμαι πολύ κοντά με τους πολίτες, με κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Αγωνίζομαι καθημερινά, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να βρούμε λύσεις για την λαθρομετανάστευση, το παραεμπόριο, την εγκληματικότητα κλπ.

Μέσα από την κοινοβουλευτική μου δράση έχω δώσει λύσεις, έχω αναδείξει και έχω αποτρέψει αδικίες και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να εκπροσωπώ με τον καλύτερο τρόπο τους ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύτηκαν. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα με εμπιστευτούν και πάλι και ζητώ την ψήφο τους για να συνεχίσω τον αγώνα αυτό».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: