Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ!




ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ!
ΓΙΑ ΤΟ ελληνικό χρέος έχουν λεχθεί και ειπωθεί τα πάντα. Και αλήθειες και ψέματα - με το μεγαλύτερο ψεύδος απ' όλα ότι είναι.. εξυπηρετήσιμο. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, έτσι όπως βαίνουν τα πράγματα, αυτός ο Μολώχ πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και καίρια. Οι πολίτες βρίσκονται ήδη στις αρχές του πέμπτου έτους της μνημονιακής περιπέτειας και άπαντες αισθάνονται αποκαμωμένοι από το αβάσταχτο φορτίο των επιβληθέντων υποχρεώσεων.
ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη διάλυση του οικονομικού και του κοινωνικού ιστού της χώρας και ως θεραπεία της βαρύτατης ασθένειας του ελληνικού δημόσιου χρέους προτείνεται η... επιμήκυνση της αποπληρωμής του σε ορίζοντα μισού αιώνα! Επικουρικά προπαγανδίζεται ως πανάκεια ο μηδενισμός των επιτοκίων. Κοντολογίς, το βάρος παραμένει ως έχει, αλλά στους αχθοφόρους θα δοθεί περισσότερος χρόνος για τη μεταφορά του.
ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ αυτό το σενάριο, τότε, σε πολύ απλά ελληνικά, προβλέπονται από τους επικυρίαρχους τουλάχιστον 50 χρόνια υποτέλειας και ασφυκτικού ελέγχου της ροής των όποιων διαθεσίμων του ελληνικού κράτους.
ΟΠΩΣ το ξίδι γίνεται γλυκάδι μέσω του ευφημισμού, έτσι και στη δική μας περίπτωση τα Μνημόνια και οι περικοπές που θα επιβληθούν στο πλαίσιο των επόμενων κεφαλαίων του δράματος το οποίο βιώνουμε θα βαφτιστούν από τους ειδήμονες της προπαγάνδας «επικαιροποιήσης» των συμφωνηθέντων και «απαραίτητες προσαρμογές» στις «νέες συνθήκες».
ΓΙΑ ΤΟΝ αντίκτυπο αυτού του είδους της κατάστασης δεν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω μνεία. Η πραγματικότητα των παρελθόντων ετών είναι λίαν διδακτική: φτώχεια, απελπισία, ύφεση, ανεργία, ξενοκρατία, μετανάστευση, αυτοκτονίεδ.
Η ΜΟΝΗ λύση που ενδείκνυται στο πρόβλημα είναι ένα αποφασιστικό «κούρεμα» των οφειλομένων. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ημίμετρα - και μάλιστα εκ του πονηρού. Θα καταλήξουν ακριβώς στο ίδιο αδιέξοδο και υπό πολύ χειρότερες συνθήκες.
ΑΝ ΟΙ Γερμανοί, που διευθύνουν σήμερα την πανευρωπαϊκή παράφωνη και φάλτσα ορχήστρα της γραφειοκρατίας, θελήσουν να βρουν τρόπο να υλοποιηθεί αυτό το «κούρεμα» χωρίς να αδικηθούν οι πολίτες της χώρας τους, μπορούν να κοιτάξουν τις δικές τους οφειλές προς την Ελλάδα και να επιζητήσουν έναν... συμψηφισμό.
ΜΟΝΟ το αναγκαστικό δάνειο που έλαβε η φονική μηχανή του Τρίτου Ράιχ από την Ελλάδα ανέρχεται, συμφωνάμε αξιόπιστους υπολογισμούς, στα 510 δια ευρώ. Σ' αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνονται οι μη καταβληθείσες πολεμικές επανορθώσεις για την περίοδο της Κατοχής. Αν μας διαγράψουν το σύνολο του δημόσιου χρέους, θα μας οφείλουν λιγότερα από 200 δισ. ευρώ. Αυτό θα είναι μια δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση. Αυτήν οφείλουμε ως χώρα να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε. Όχι να πανηγυρίζουμε για την παράταση της σκλαβιάς μας. Δεν ταιριάζουν τέτοιου είδους νοοτροπίες και πολιτικές στους Έλληνες. Αξίζουμε περισσότερα!
"ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: