Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Όταν ο Όμηρος διδάσκει.. μέσα από την Οδύσσεια

Ο Οδυσσέας και ο Τηλέμαχος σκοτώνουν τους μνηστήρες 
έργο του γάλλου ζωγράφου Christophe Thomas Degeorge
(1812),



Όταν ο Όμηρος διδάσκει.. μέσα από την Οδύσσεια
Μήπως ήλθε η ώρα να διαβάσουμε αυτό το έπος για το οποίο απλά κάτι μας είπαν (και αν μας είπαν) κάποτε οι δάσκαλοι μας. Γιατί είναι γεγονός ότι πολλοί από εμάς απλώς έχουμε ακούσει την λέξη Οδύσσεια αποκλειστικά και μόνο σαν το Ομηρικό έπος που περιγράφει την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη και τίποτα παραπάνω.
Και όμως η Οδύσσεια κρύβει, αλλά και φανερώνει, πολλά μυστικά. Όπως λ.χ. το τελευταίο όπου έλληνες επιστήμονες χρησιμοποιώντας τις περιγραφές του Ομήρου για αστρονομικά και γεωλογικά φαινόμενα που περιγράφονται στο έπος αποκρυπτογράφησαν και προσδιόρισαν την ημερομηνία επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη  και την ημερομηνία εξολόθρευσης των μνηστήρων.
Όμως εμείς δεν θα μείνουμε σε αυτό το στοιχείο αλλά θα σας ζητήσουμε να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα ονοματοδοσία των μνηστήρων και να αναλογιστείτε μήπως ο Όμηρος θέλει να μας πει κάτι περισσότερο..
Αίφνης ο ισχυρότερος αντίπαλος του Οδυσσέα είναι ο ΑΝΤΙ-ΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά από μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό πού μας κάνουν ΤΩΡΑ. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα, ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Η αντι-νόηση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για καθυπόταξη και δουλεία τού ανθρώπου. Και το μέσο που χρησιμοποιούν για να μας την επιβάλουν σήμερα καλείται ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ μαχητής.
Άλλος είναι Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός πού διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ.
Ένας άλλος είναι Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός πού άγει τον λαό, πού τον παρασύρει με την βοήθεια τού ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Πού τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!


Όπως αντιλαμβάνεστε κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, να συνετιστούμε από αυτά  και να αντιδράσουμε.
Οι πρόγονοί μας μιλούν και μας λένε τι να κάνουμε, πώς να πολεμήσουμε πως να ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να ΣΚΟΤΩΘΕΙ  και από εμάς πρώτο. Ο Οδυσσέας τον σκοτώνει  ρίχνοντάς του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, στο ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ, δηλαδή της επικοινωνίας πού την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων! Γι’ αυτό και εμείς ας τον σκοτώσουμε μένοντας όσο πιο μακριά μπορούμε από την προπαγάνδα των Μαζικών Μέσων Εξαθλίωσης...
Βλέπετε ξεκαρδίζονται στα γέλια ή πουλάνε τσαμπουκά και μας κάνουν ν' αναρωτιόμαστε αν είναι τόσο αφελείς, ή αν κάποιος θεός τούς έχει "θολώσει" τα μυαλά, προκειμένου στην πιο κρίσιμη ώρα να τούς εκθέσει όλους μαζί. Ολοένα όμως και περισσότερο με τις πρωτοφανούς θράσους συμπεριφορές τους, μας θυμίζουν το συμβάν της προφητείας του Θεοκλύμενου μέσα στο παλάτι του Οδυσσέα...... Την προφητεία της ύστατης ώρας ...Της ώρας εκείνης, όπου την αθλιότητα των εγκληματιών ήρθε να τη "στεφανώσει" η Ύβρις ...Όταν οι μνηστήρες "μέθυσαν" και όχι απλά δεν ένιωθαν την ανάγκη να σταματήσουν να καταπατούν την ξένη περιουσία, αλλά αντίθετα ένιωθαν τόσο παντοδύναμοι, πού θεωρούσαν ασφαλές να κοροϊδεύουν ή και να απειλούν κατάμουτρα τα θύματά τους.
Αυτήν τη συμπεριφορά "ενθάρρυνε" η Θεά Αθηνά, προκειμένου να τούς "εκθέσει" ανεπανόρθωτα ...Προκειμένου να τους παγιδεύσει στα "δίχτυα" του θανάτου.
Μια ανάλογη αυτοκτονική συμπεριφορά βλέπουμε και σήμερα από την πολιτική ηγεσία μας με τις όποιες συνέπειες έχει αυτή  για αυτούς και για εμάς.
Τι θα πρέπει να πράξουμε ;;; Απλά προς το παρόν σας συνιστούμε μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και επιδιώξτε να διαβάσετε την Οδύσσεια του Ομήρου καθώς έχετε πολλά να διδαχθείτε… και βλέπουμε…
Από το Διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια: