Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Η αλήθεια για την Κύπρο και το Μνημόνιο




Η αλήθεια για την Κύπρο και το Μνημόνιο

Αυτή είναι η αλήθεια
Από το Μνημόνιο βγήκαμε γιατί υποκύψαμε σε ό,τι μας ζήτησε η «τρόικα»

Του ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, Προέδρου της ΕΔΕΚ
Η Κύπρος είναι η τρίτη χώρα στην ανεργία.
Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που εμφανίζουν στην Ελλάδα.
Από το Μνημόνιο βγήκαμε επειδή υποκύψαμε και υιοθετήσαμε τις νομοθεσίες στις οποίες μας υποχρέωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η «τρόικα» και όχι επειδή εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας. Μήπως ξοφλήσαμε τα δισεκατομμύρια του δανείου; Μήπως βελτιώθηκε το επίπεδο του λαού; Όχι.
Μήπως υπάρχει ουσιαστική ανάκαμψη;
Λογικά πανηγυρίζουν.
Ας μας πουν πόσο είναι ο μισθός σήμερα. Ας μας πουν πού πήγε ο μισθός.
Ας μας πουν για την ανεργία.
Η επίσημη ανεργία, χωρίς να υπολογιστούν οι 25.000 νέοι επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, χωρίς να υπολογίζονται οι υποαπασχολούμενοι, δηλαδή οι μερικώς απασχολούμενοι των 200 και των 300 ευρώ, είναι στο 16,5%. Αν προσθέσουμε τις μεταναστεύσεις, είμαστε πάνω από το 20%. Είμαστε η 3η χώρα στην ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Ελλάδα και την Ισπανία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η προοπτική δεν φαντάζει ευοίωνη.
Τα οικονομικά ελλείμματα καλύφθηκαν μέσα από βαριές φορολογίες. Αν δεν υπάρξει μια σοβαρή και ουσιαστική ανάπτυξη, δεν θα υπάρχει δουλειά.
(Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Σιζόπουλου στην ερώτηση που του υποβλήθηκε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra, αν πραγματικά, όπως δήλωσε κύπριος υπουργός, η ζωή επανήλθε στις μέρες προ κρίσης.)
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: