Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Κων. Γραικιώτης : ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΕΙΡΑΚΙΑ*




ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΜΕΙΡΑΚΙΑ*

Δημοσιεύω την ανοικτή επιστολή αυτή χωρίς να κατονομάζω το υπαρκτό πρόσωπο (που προσωπικά το έχω ενημερώσει) που έγινε αφορμή για να γραφεί το παρόν καθώς γνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλοι αρτηριοσκληρωτικοί νέοι που υιοθετούν παρόμοιες θέσεις εναντίον των συνταξιούχων.

Αγαπητέ φίλε
Διαβάζω τα άρθρα σας και συμφωνώ με την οικονομική και πολιτική ανάλυση που κάνετε καθώς υποστηρίζω από την αρχή της κρίσης ταυτόσημες θέσεις με αυτές που υποστηρίζετε μέσα από το προσωπικό μου blog. Θέσεις που αφορούν τόσο τον Ιδιωτικό όσο και τον Δημόσιο τομέα. Και ειλικρινά χαίρομαι για αυτό
Διαφωνώ όμως κάθετα με την εμπάθειά σας απέναντι στους συνταξιούχους.
Είναι ντροπή να λέγονται αλλά περισσότερο να γράφονται φράσεις όπως αυτή που διάβασα σε πρόσφατο άρθρο σας «Ψηφίζουν  όμως με ευλάβεια οι συνταξιούχοι. Και ψηφίζουν το κόμμα που θα τους επιτρέψει να κανιβαλίζουν το μέλλον των παιδιών τους και να εξαθλιώνουν τους εναπομείναντες νέους ώστε να ζουν στο όριο και να μην κάνουν παιδιά ποτέ τους».
Υποθέτω ότι είστε σχετικά νέος και από τα γραφόμενά σας ως προς το θέμα αυτό φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά γνωρίζετε τι σημαίνει να είσαι συνταξιούχος και τα μειονεκτήματα του να είσαι συνταξιούχος. Όμως αυτό δεν σας επιτρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνεστε αγνώμων στον μόχθο αυτών των ανθρώπων και να υπάρχει εκ μέρους σας έλλειψη του προσήκοντος σεβασμού στο γεγονός ότι  σήμερα είναι απόμαχοι της ζωής.
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ φίλε των συνταξιούχων ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ για να φθάσουν, με ψηλά το κεφάλι, μέχρι την ημέρα της αποχώρησής τους από την ενεργό δράση. ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ σε ταμεία και κοινωνικούς φορείς, για να έχουν μια σύνταξη όταν θα γίνονταν απόμαχοι και με αυτά τα χρήματά τους, επειδή έτσι είναι το σύστημα, πλήρωναν αυτοί, χωρίς να μεμψιμοιρούν, για τις συντάξεις των τότε συνταξιούχων.
Σε καμιά περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί δεν έκλεψαν τον μόχθο κανενός. Είτε εργάστηκαν στο δημόσιο είτε στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα ΌΛΟΙ τους, όταν έφθασε η στιγμή, ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ περιμένοντας να ζήσουν ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ από αυτή την σύνταξη.
Δυστυχώς οι συνταξιούχοι είναι, ως απόμαχοι του μόχθου, ΛΙΑΝ ΕΥΑΛΩΤΟΙ γιατί δεν έχουν την δυνατότητα όπως οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν βελτίωση της οικονομικής κατάστασης τους είτε αλλάζοντας εργασία, είτε κατεβαίνοντας σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις. Με αυτά που τους ΕΔΩΣΑΝ σαν σύνταξη ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. Γιατί δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και παιδιά και εγγόνιαγια αυτό θεωρώ ότι είναι προσβολή η φράση σας «κανιβαλίζουν το μέλλον των παιδιών τους».
Και αν μεν είστε γονιός θα γνωρίζετε (ή αν δεν είστε ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ όταν έρθει η ώρα)  ότι πρωταρχικός στόχος του κάθε ΣΩΣΤΟΥ γονιού είναι να εξασφαλίσει ένα καλό μέλλον για τα παιδιά του, ώστε αυτά να βρουν μια εργασία που να τους εξασφαλίζει το μέλλον τους, να κάνουν οικογένεια και να τους δώσουν εγγόνια. Σε καμιά περίπτωση ο γονιός δεν στοχεύει να «κανιβαλίσει» το μέλλον των παιδιών του· αντίθετα θυσιάζεται για τα παιδιά του.
Οι συνταξιούχοι αγαπητέ φίλε δεν είναι ούτε χαραμοφάηδες, ούτε απατεώνες, αλλά προ πάντων ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΕΣ. Ζητούν ΣΕΒΑΣΜΟ και να μπορούν να ζήσουν μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ζωή μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους και αυτό δεν έχει δικαίωμα να τους το στερήσει κανείς.
Είναι και αυτοί άνθρωποι που συμβιώνουν μέσα στο ίδιο με εσάς οικονομικό πλαίσιο που έχει μπει η χώρα με κάποιες σημαντικές διαφορές. Είναι πιο ευάλωτοι από εσάς, αφού δεν έχουν πολλοί από αυτούς την δυνατότητα να εργαστούν για να αναπληρώσουν το μεγάλο ποσοστό χρημάτων που έχασαν από την σύνταξη τους, δεν έχουν την δύναμη ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ  την αναπλήρωσή της, αφού δεν επηρεάζουν την παραγωγική διαδικασία και κατά συνέπεια δεν εισακούγονται, αλλά ακόμα χειρότερα γιατί εξαναγκάζονται προκειμένου να επιβιώσουν αυτοί και τα παιδιά τους, που είτε σπουδάζουν είτε είναι άνεργοι, να εξαντλούν τα οποιαδήποτε οικονομικά αποθέματα τους, φθάνοντας μέχρι του σημείου να ξεπουλούν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους,  αντί εξευτελιστικών τιμών, αποστερώντας τα παιδιά τους από αυτά που κατάφεραν με μόχθο να δημιουργήσουν ή κληρονόμησαν από τους γονείς τους.
Στο παρελθόν η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  και αυτό γιατί οι ΤΟΤΕ εργαζόμενοι ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και γνώριζαν ότι και αυτοί μια μέρα θα γίνουν συνταξιούχοι εναποθέτοντας την μοίρα του στα χέρια των επερχόμενων γενεών εργαζομένων. Αυτή αγαπητέ φίλε είναι η ωμή πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα γίνει κατανοητή και συνείδηση στους νέους ανθρώπους σαν και εσάς,  τόσο πιο γρήγορα θα στήσετε ένα ευτυχέστερο μέλλον για εσάς και για τους απόμαχους γονείς σας  
*ΜΕΙΡΑΚΙΑ : Μειράκια είναι οι ανώριμοι και επιπόλαιοι νέοι, που πράττουν χωρίς να πολυσκέφτονται, ενεργώντας παρορμητικά και βλαπτικά, ζημιώνοντας τόσο τον εαυτό τους όσο και τους άλλους.
Κωνσταντίνος Γραικιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: