Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ακριβός Τσολάκης : Συνάντηση με τον Αρμαγεδδώνα

1972 Το πλήρωμα του Boeing 727 με τον κυβερνήτη Α. Τσολάκη στο μέσο



Συνάντηση με τον Αρμαγεδδώνα

Γράφει ο Ακριβός Τσολάκης

Από καταβολής της Πολιτικής Αεροπορίας στην Χώρα μας, οι Κυβερνήτες της ήταν από τους καλύτερους στον κόσμο.
Θα ξεχωρίσω όλα τα Ιπτάμενα Όντα, που διέσχιζαν κατά βούληση τον Ελληνικό Ουρανό, όπως οι Ολύμπιοι Θεοί και Ημίθεοι καθώς και τόσοι Ήρωες, που είχανε σύμφωνα με τους μύθους, υπερνικήσει τη βαρύτητα. Στο περιβάλλον επάνω από το Ελληνικό Έδαφος παίχτηκαν ιστορίες, που αποτελούν ένα τέτοιο Κεφάλαιο της ανεπανάληπτης Ελληνικής Μυθολογίας.
Και τώρα σε εμάς. Οι πρώτοι Κυβερνήτες, ο καθένας με την ιδιορρυθμία του, άφησαν πίσω τους κατορθώματα σε ειρήνη και πόλεμο, τα οποία υπήρξαν απίστευτα για την εποχή τους. Εκτός των άλλων, ήταν και Πρωτοπόροι. Όταν άρχισε με μικρά βήματα να γίνεται αεροπορική μεταφορά επιβατών από τις πρώτες εταιρίες, ήταν μία εποχή, που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν τα Μετεωρολογικά Φαινόμενα και η δύσκολη Γεωγραφική θέση των τότε υπαρχόντων αεροδρομίων, που διέθεταν στοιχειώδη βοηθήματα. Τα χρόνια πέρασαν και η Χώρα είχε την Τύχη, να σκύψει επάνω από την Πολιτική Αεροπορία ένας χαρισματικός Έλληνας. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ένας άνθρωπος με απεριόριστο όραμα. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ολυμπιακή του Αεροπορία κάλυψε όλες τις Ηπείρους κάνοντας τους Έλληνες περήφανους. Στην περίπτωση αυτή ήταν τυχερός, γιατί είχε δίπλα του έναν αριθμό Κυβερνητών, που έγραψαν ιστορία στους Πολέμους, που περάσαμε. Μαζί με την εξαιρετική τους χειριστική πείρα, διέθετε και Αεροπορική Μόρφωση, που οδηγούσε την Εταιρία σε Υψηλές Διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο . Ήταν πολύ τυχερός διότι απορρόφησε χειριστές από την Πολεμική Αεροπορία, που αποτέλεσαν την Δεύτερη Γενιά και ακολούθως έστειλε στην Οξφόρδη επίλεκτους υποψήφιους, Νέους, των οποίων ακολούθως η απόδοση υπήρξε υψηλού επιπέδου.
Η Εταιρία περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο, που υπήρξε ο χειρότερος της Διαχειριστής και κάτοχος. Όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι στο τέλος οι Κύκλοι με τα Ολυμπιακά Χρώματα θα έσβηναν τελείως, αποφασίστηκε το νοικοκύρευα των Οικονομικών της εταιρίας, με πρώτη μεγαλοφυή σκέψη να απολυθούν οι……… Αρχαιότεροι Κυβερνήτες, που εισέπρατταν τις υψηλότερες αποδοχές. Δεν γνωρίζω ποιος εγκέφαλος ήταν ο πρώτος που το σκέφτηκε αλλά θα μείνει στην ιστορία. Ακολούθησαν διάφορα γεγονότα, με την διαρροή των πλέον πεπειραμένων νέων κυβερνητών, οι οποίοι για να επιβιώσουν ακολούθησαν το πεπρωμένο του μισθοφόρου σε ξένες εταιρίες.
Έφυγαν σχεδόν όλοι οι καλοί, από αυτούς που ήξερα τουλάχιστον. Για πολλούς, με πόνο ψυχής, από το 2002 μέχρι το 2011 έβαλα την υπογραφή, ότι δεν είχαν υποπέσει σε ατύχημα. Με πίκρα, τους έσφιξα το χέρι και τους ευχήθηκα Καλή Τύχη.
Που είναι η Εταιρία των Πέντε Ηπείρων, που πουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί; Που θα οδηγήσουν αυτό που απέμεινε; Ο Αρμαγεδδών εκδηλώθηκε. Την αλλαγή, όμως, δεν μπορεί τίποτα να την σταματήσει. Ισχύει πάντα το «Τα πάντα ρεί» του Ηρακλείτου. Καλύτερες μέρες θα έρθουν αφήνοντάς μας με μια πικρή γεύση στο στόμα.
Εύχομαι να ζω όταν τα χελιδόνια γυρίσουν στην Πατρίδα.


Τα δικά μας φτερά

Δεν υπάρχουν σχόλια: