Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Πατρίδα μας είναι και ο πλανήτης Γη



Πατρίδα μας είναι και ο πλανήτης Γη

Γράφει ο Μιχάλης Θηβαίος

Οι συγκοινωνίες, οι επικοινωνίες και γενικά η τεχνολογία, έχουν κάνει τον πλανήτη Γη, σαν μια πατρίδα. Αυτό το αμφισβητούν μόνο οι κοντόφθαλμοι και οι εθνικιστές.
Όλοι, κάπου γεννηθήκαμε. Εκεί είναι το σπίτι μας, η πόλη μας και η πατρίδα μας. Κάθε πολιτισμένη (και όχι) χώρα, λειτουργεί παρέχοντας δια μέσου των νόμων, τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, ιατρικές κλπ υπηρεσίες και διαδικασίες, υπό την έννοια του κράτους.
Οι άνθρωποι όμως έχουμε μυαλό και μάτια. Πάντα επιζητούμε το καλύτερο και το περισσότερο. Εμείς αναπτύξαμε τις επιστήμες. Και οι επιστήμες μας δημιούργησαν την ευρεία γκάμα της γνώσης και των παροχών, που έχουν εκτοξεύσει τα θέλω μας, ακόμα και έξω από τον πλανήτη μας.
Κάποτε, όλα αυτά, μπορεί να έπαιζαν στην φαντασία μας. Σήμερα όμως είναι χειροπιαστά και μας δίνουν βήμα για πολλά περισσότερα.
Πριν εκατό χρόνια, το αεροπλάνο ήταν εξωπραγματικό και ζηλεύαμε τα πουλιά. Πριν πενήντα χρόνια, τηλέφωνο είχαν μερικά σπίτια και τηλεφωνούσαμε από το περίπτερο και τον μπακάλη. Σήμερα έχουμε και αεροπλάνα και internet προσβάσιμα σε όλους. Από τους δορυφόρους, έχουμε την πληροφορία και την εικόνα, για ότι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή σε όλο τον πλανήτη.
Οι καθημερινές γνώσεις που δίνονται σε όλα τα παιδιά, δεν έχουν καμιά σύγκριση με αυτές της προηγούμενης γενιάς. Οι επιστήμες πλέον, δεν οριοθετούνται και τα ανοιχτά μάτια και μυαλά μπορούν και δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερους ορίζοντες προς κάθε κατεύθυνση.
Σήμερα, κάθε σπιτικό, έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί με την προσωπική του οθόνη, όλα τα μέρη της γης και να βλέπει τον συνομιλητή του σε οποιοδήποτε μέρος της γης. Πιθανόν, τα παιδιά και τα εγγόνια μας να έχουν πατρίδα τον πλανήτη γη και να επισκέπτονται το σύμπαν. Όλα αυτά μπορούν να συμβαίνουν με την ευχή.. ‘’να έχουμε την υγειά μας’’.
Μέχρι εδώ όλα καλά… αλλά υπάρχουν και οι κακοί.. Οι έμποροι όπλων, οι σφετεριστές των εξουσιών, οι λάτρεις του χρήματος και γενικά οι αδίστακτοι.
Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι. Δημιουργούν πολέμους, πολώνουν με φανατισμούς, φτιάχνουν παντός είδους πυρηνικά και το χειρότερο.. καταστρέφουν παντοιοτρόπως την ατμόσφαιρα.
Όλα αυτά τα ζούμε, τα βλέπουμε και δυστυχώς συμμετέχουμε ο καθένας με τον τρόπο του.
Η όμορφη τηλεόραση, το internet και τα κάθε είδους ενημερωτικά, έχουν πατρόνες που τα διαχειρίζονται και πλάθουν τις μεγάλες μάζες κατά το δοκούν.
Η πανέμορφη γη, δεν είναι παντού όμορφη και η ατμόσφαιρα μας εκδικείται.
Οι επιστήμονες προβλέπουν και μας ενημερώνουν για τα χειρότερα , αλλά τα αυτιά που πρέπει να ακούν, δεν ακούνε. Και τελικά η ευχή αλλάζει στο να βάλει το χέρι του ο Θεός.
Αλλά ποιος Θεός από όλους; ο δικός μας ή των άλλων

Τα δικά μας φτερά

Δεν υπάρχουν σχόλια: