Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Μερικά μέτρα προστασίας για τους οδηγούς μεταφορικών μέσων (Αστικές συγκοινωνίες, ταξί κλπ) για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων (Η1Ν1)


Κάποιος φίλος οδηγός ταξί,αναγνώστης του blog, μου έκανε την εξής ερώτηση :

"καλημερα σας
θαθελα ναξερα εμεις που εργαζομαστε στο ΤΑΞΙ πως μπορουμε να προστατευτουμε, γιατι μεχρι σημερα δεν εχω ακουσει τιποτα απο κανεναν και ημαστε το δευτερο μεταφορικο μεσο
Ευχαριστω περιμενω απαντηση σας
"

Έψαξα στίς ελληνικές πηγές μου αλλά δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά κάτι σχετικό ούτε από τις ενώσεις των οδηγών ταξί αλλά ούτε και από τα αρμόδια υπουργεία. Αναζήτησα λοιπόν τις σχετικές πληροφόρίες από ιστοσελίδες του εξωτερικού και δέστε σε μετάφραση τις οδηγίες που δίνει το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης.


Μερικά μέτρα προστασίας

για την αντιμετώπιση της γρίπης Η1Ν1

από τους οδηγούς

μεταφορικών μέσων (Αστικές συγκοινωνίες, ταξί κλπ)



ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

α) Συχνότερος καθαρισμός και απολύμανση των σταθμών, λεωφορείων, τραίνων και ταξί

β) Συχνός εξαερισμός λεωφορείων, τραίνων και ταξί

γ) Παροχή οδηγιών τακτικά από τις Υγειονομικές Αρχές σχετικά με την γρίπη Η1Ν1 και υιοθέτηση προφυλάξεων όπως : διατήρηση σε υψηλό βαθμό της προσωπικής υγιεινής κάθε οδηγού και την αναζήτηση ΑΜΕΣΗΣ ιατρικής περίθαλψης εάν αισθανθούν αδιαθεσία ή κάποια από τα συμπτώματα

δ) Καθημερινή θερμομέτρηση κάθε οδηγού στην έναρξη της βάρδιας

ε) Σύσταση προς τους οδηγούς ταξί για να λαμβάνουν καθημερινά την θερμοκρασία τους και να μην οδηγούν αν αισθάνονται κακοδιαθεσία και παρουσιάζουν πυρετό, βήχα ή πόνο στον λαιμό.

Η προστασία όμως των οδηγών των μεταφορικών μέσων εναπόκειται και στην βοήθεια του κοινού που χρησιμοποιεί τα αστικά μέσα συγκοινωνίας.

Συγκεκριμένα οι πολίτες είναι κοινωνικά υπεύθυνοι και οφείλουν να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής όταν χρησιμοποιούν τα συγκοινωνιακά μέσα ώστε να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης των χοίρων.

Για αυτό το κοινό όταν χρησιμοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες και τα ταξί οφείλει:

Α) Να λαμβάνει όλα τα μέτρα υγιεινής όπως να καλύπτει το στόμα του με ένα μαντήλι όταν βήχει ή φτερνίζεται

Β) Να ελέγχει την θερμοκρασία του πριν φύγει από το σπίτι του και πρόκειται να χρησιμοποιήσει συγκοινωνιακά μέσα ή ταξί. Εάν βρίσκεται σε αμφιβολία ως προς την κατάσταση της υγείας του θα πρέπει να φορά χειρουργική μάσκα ώστε να ελαττώνει τον κίνδυνο προσβολής των συνανθρώπων του από τον ιό σε περίπτωση εμφάνισης της γρίπης χωρίς να το αντιληφθεί άμεσα.

Γ) Να αποφεύγει , εάν και εφόσον είναι δυνατό να κυκλοφορεί στις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας

Δ) Να συμβουλεύεται άμεσα τον γιατρό του αν δεν αισθάνεται καλά. Εάν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μεταφορικό μέσο για την μετάβαση στον ιατρό θα πρέπει να λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις για την προστασία των συνανθρώπων του είτε χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του είτε σε περίπτωση χρήσης αστικού μέσου ή ταξί να φορά χειρουργική μάσκα κατά την μεταφορά.

Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να αποφεύγει

Α) Να κινείται με την συγκοινωνία ή τα ταξί αν παρουσιάζει συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 (όπως πυρετό, βήχα, φτέρνισμα, πόνο στο λαιμό)

Β) Να αγγίζει το πρόσωπό του ή το λαιμό του με τα χέρια του αν προηγουμένως έχει ακουμπήσει σε μέρος που έχει χρησιμοποιηθεί από άλλους

Γ) Να μπαίνει σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός

http://motoring.asiaone.com/Motoring/News/Story/A1Story20090708-153534.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: