Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΚΙΝΗΤΑ : Μικρά νέα σχετικά με την ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ & ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ


Φθηνότερη κινητή στο εξωτερικό



Μειώνονται, επιτέλους, αισθητά τα τέλη για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS), τις κλήσεις και την πλοήγηση στο Διαδίκτυο κατά την παραμονή μας στο εξωτερικό. Εδώ και λίγες μέρες η αποστολή SMS από το εξωτερικό εντός της Ε.Ε. κοστίζει 0,11 € το ανώ­τατο, είναι δηλαδή τρεις φορές φθηνότερη από την προηγούμενη μέση τιμή στην Ε.Ε.



Η χρέωση για εξερχόμε­νη κλήση σε περιαγω­γη (roaming) από άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 0,43 ανά λεπτό και η χρέωση για εισερχόμενη δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,19 .


ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ των καταναλω­τών, οι εξερχόμενες κλήσεις περιαγωγής χρεώνονται πλέον ανά δευτερόλεπτο, μετά τα πρώτα 30", αντί να χρεώνονται ανά λεπτό, οι δε εισερχόμενες χρε­ώνονται, από το πρώτο δευτε­ρόλεπτο, ανά δευτερόλεπτο.


ΟΣΟΙ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ να χρησι­μοποιούν το κινητό όταν ταξι­δεύουν στο εξωτερικό για να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο ή να στέλνουν μέσω αυτού φωτογραφίες/βίντεο και θέλουν να μην... τρομάζουν με τους λογα­ριασμούς, τώρα θα επιβαρύνον­ται κατ' ανώτατο με 1 ανά me­gabyte που μεταφορτώνουν.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα περικόψουν τα τέλη περιαγωγής για τους Ευρω­παίους καταναλωτές περαιτέρω κατά 60%. Πρόκειται για μια από τις πετυχημένες παρεμβάσεις της Ε.Ε. που αφορά την καθημερινότητα, καθώς από το 2007 η Κομισιόν έβαλε στο στόχαστρο τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για τα υπέρογκα ποσά που χρέωναν όταν κάναμε roaming.


ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3-4 χρόνια η εξερ­χόμενη κλήση σε περιαγωγη εν­τός Ε.Ε. κόστιζε π.χ. περίπου 1,70 ανά λεπτό σε Γερμανό που βρισκόταν στην Αυστρία, 1,47 σε Βρετανό με περιαγω­γη στην Ιταλία και 2,50 σε Βέλ­γο που καλούσε από την Κύπρο!Αν κανείς τολμούσε να χρησι­μοποιήσει κινητό στο εξωτερικό για να μπει στο Ίντερνετ και να λάβει ή να στείλει φωτογραφίες/βίντεο, τότε στην Ιρλαν­δία πλήρωνε 6,82 το 1 mega­byte, στην Ελλάδα 5,30 και στην Εσθονία 5,10 ...


ΠΡΟΣΦΑΤΑ, Γερμανός που έκα­νε το λάθος να μεταφορτώσει στο κινητό του τηλεοπτική εκ­πομπή ενόσω βρισκόταν στη Γαλλία, χρεώθηκε 46.000 !



Επιτέλους συμβατοί φορτιστές!


Mέχρι τώρα σχεδόν κάθε συσκευή κινη­τού τηλεφώνου είχε τον δικό της φορ­τιστή. Η ασυμβατότητα συσκευών/φορτιστών, που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους χρήστες και οδηγεί στη δημιουργία περιττών ηλε­κτρονικών σκουπιδιών, οφειλόταν στον κακώς εννοούμενο ανταγωνισμό και στην ασυνεν­νοησία των κατασκευαστών.

ΣΥΝΤΟΜΑ θα εκλείψει αυτό, καθώς οι μεγα­λύτεροι κατασκευαστές κινητών υπέγραψαν μνη­μόνιο που προώθησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εναρμονίσουν όλους τους φορτιστές στην Ε.Ε. εντός του 2010 με βάση το βύσμα Micro-USB

ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή:

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: