Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ : Ζητούν υπεύθυνη δήλωση από τον πολίτη για πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες & επιπλοκές

Επιστολή Σχοιναράκης Β. πρός Αβραμόπουλο για την απόσυρση της υπεύθυνης δήλωσης που καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες για το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης.



Την απόσυρση της υπεύθυνης δήλωσης, με την οποία καλούνται οι πολίτες να αποδέχονται τις πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενη στον υπουργό κ. Αβραμόπουλο, στην επιστολή της, την οποία κοινοποίησε παράλληλα στην Ε.Ν.Α.Ε. και στους Νομάρχες της χώρας, η κ. Σχοιναράκη αναφέρει χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

Ιδιαίτερη έκπληξη και ερωτηματικά, προκαλεί το γεγονός της Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία καλείτε τους πολίτες να αποδεχθούν τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες & επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης και η οποία μνημονεύεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση Πανδημίας Γρίπης (σελ. 78).

Δημιουργείτε έντονη σύγχυση, ανασφάλεια και πανικό στους πολίτες, τη στιγμή που κάτι αντίστοιχο δεν έχει απαιτηθεί για κανένα άλλο εμβόλιο και παρά τις διαβεβαιώσεις σας για την έγκαιρη προμήθεια των εμβολίων στην χώρα μας, καθώς και την εντολή του Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού.
Με τον τρόπο αυτό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπηρετούνται τελικά οι πολίτες, αλλά άλλες λογικές, ώστε να απαλλαγούν των ευθυνών τους οι αρμόδιοι για πιθανές επιπλοκές στον πολίτη.

Γνωρίζετε καλά ότι η Κρήτη και ιδιαίτερα ο Νομός Ηρακλείου, είναι η δεύτερη σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέας γρίπης μετά την Αττική, έχοντας σημειώσει παράλληλα 3 από τα σοβαρότερα περιστατικά της νόσου.

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την ανασφάλεια που δημιουργείται στους πολίτες μας, σας παρακαλώ να αποσύρετε την Υπεύθυνη Δήλωση από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση Πανδημίας Γρίπης, με την οποία καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο και να διαβεβαιώσετε τον κόσμο για την ασφάλεια του.

Eπιμέλεια κειμένου Ειρήνη Γουβιανάκη
pediada.gr

Πηγή:
http://www.pediadanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2141:2009-08-13-14-41-18&catid=36:topika-nea&Itemid=71

13.08.09

Δεν υπάρχουν σχόλια: