Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Βρέ που πάμε…!...!!!.


Έλαβα από αγαπητό φίλο το παρακάτω κείμενο που αναφέρεται στην επικαιρότητα και στον ρόλο του Σιωνισμού στα τεκτενόμενα στον κόσμο. Διαβάστε τι γράφει ο αναγνώστης του blog.



Βρέ που πάμε…!...!!!.


Ζούμε τις πρώτες φάσεις της πιο μαύρης εποχής που σιγά-σιγά τυλίγει την ανθρωπότητα. Σιχαίνομαι να επικαλούμαι βιβλικές απειλές, αλλά φαίνεται ότι κάποιος «απάνθρωπος» (κατ’ αναλογία του «αντίχριστος») μας χτυπά την πόρτα. Πρόκειται για την καθολική επικράτηση του διεθνούς Σιωνισμού ακριβώς έτσι όπως έχουμε, κατ’ επανάληψη, απειληθεί στο παρελθόν.

Το πολιτικό σκέλος του διεθνούς Σιωνισμού μετά την άλωση των επικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης έχει τοποθετήσει παντού, επικεφαλής των κυβερνήσεων του «ελευθέρου κόσμου», μαριονέτες στις οποίες δίνει καθημερινές οδηγίες για τις σημαντικότερες αποφάσεις που καθορίζουν τις τύχες όλων των λαών της γης.

Από την άλλη μεριά, το οικονομικό σκέλος του διεθνούς Σιωνισμού (GoldmanSaks, Soros, Rothschild) έχει εξαπολύσει την πιο σφοδρή επίθεση κατά της παγκόσμιας οικονομίας. Ας μην βλέπουμε την επίθεση κατά της ΕΕ σαν μεμονωμένο γεγονός. Ο διεθνής Σιωνισμός ήδη ελέγχει την οικονομία των ΗΠΑ και το γεγονός ότι άποροι αμερικανοί πεθαίνουν σαν σκυλιά στον δρόμο χωρίς υγειονομική περίθαλψη είναι χαρακτηριστικό της στυγνής οικονομικής δικτατορίας στην πιο πλούσια χώρα της γης.

Και τώρα το στρατιωτικό σκέλος, το κράτος του Ισραήλ, δείχνει απροκάλυπτα το απαίσιο πραγματικό του πρόσωπο. Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ δίνει την δυνατότητα στον διεθνή Σιωνισμό να επιβάλει την θέλησή του στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνον. Ο στραγγαλισμός (και η τελική εξόντωση) των Παλαιστινίων είναι το πρώτο βήμα στην επίτευξη των στρατιωτικών σχεδίων του διεθνούς Σιωνισμού.

Οι λαοί παρακολουθούν εξοργισμένοι τα εγκλήματα πολέμου των Εβραίων, αλλά αδυνατούν να αντιδράσουν μια και οι μαριονέτες του Ελλαδιστάν το μόνο που κάνουν είναι να ζητήσουν την καταγέλαστη «…Έρευνα για τους θανάτους των επιβαινόντων στα πλοία που κατευθύνονταν στη Γάζα…» και να δηλώσουν την «…την βαθιά του(ς) θλίψη για τις τραγικές συνέπειες της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης….» όπως έκανε ο Σαρκοζί.



Σχόλιό μας :

Το ότι η κρίση, σχετικά με την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, ήταν αναμενόμενη φαίνεται και από το παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας 'Το Παρόν" .

Το θέμα είναι ότι τα περιβόητα Ηνωμένα Έθνη δεν έκαναν και δεν κάνουν τίποτα για την ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ αλλά ούτε έλαβαν, ο ΟΗΕ και τα κράτη που συμμετείχαν στην αποστολή, μέτρα για την ασφαλή παράδοση της βοήθειας στους ταλαίπωρους κατοίκους της Γάζας.

Για το ότι ήταν γνώστες ΟΛΟΙ της απειλής του Ισραήλ και δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα αποτροπής της δολοφονίας αθώων ακτιβιστών από τα ισραηλινά πυρά είναι κάτι που τους καθιστά όλους υπόλογους απέναντι στην ανθρωπότητα.

Πέραν δε αυτού η χλιαρή αντίδραση και η μη άσκηση πίεσης για την παραπομπή της ισραηλινής ηγεσίας και των δραστών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της υποκρισίας που κρύβουν τα λόγια συμπάθειας προς τα αθώα θύματα.

κγ


Τουρκία και Ισραήλ στα πρόθυρα... ανθρωπιστικής «κρίσης» για τη Γάζα




Τον αποκλεισμό που επέβαλε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα επιδιώξει να παραβιάσει το τουρκικό σκάφος που απέπλευσε από την Αττάλεια Η εξέλιξη αυτή εγκυμονεί νέα κορύφωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.


Η Άγκυρα έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή τις τουρκικής αποστολής στη διεθνή ανθρωπιστική βοή­θεια, στην οποία συμμετέχουν ακτιβιστές και από τη χώρα μας, στοχεύοντας να ενι­σχύσει τους Παλαιστινίους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη Γάζα. Η κίνηση της αυ­τή, ωστόσο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις α­πό την ισραηλινή πλευρά, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να προασπιστεί τα συμφέ­ροντα της.


Πριν από λίγες μέρες απέπλευσε από τα μικρασιατικά παράλια το τουρκικό σκάφος «Μαβί Μαρμαρά» (Γαλάζια Προποντίδα) με προορισμό τη Γάζα της Παλαιστίνης. Το σκάφος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοή­θεια και μερικές εκατοντάδες ακτιβιστές στην περιοχή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διεθνούς πρωτοβουλίας, η οποία απαρτίζεται ήδη από έναν μικρό στο­λίσκο 8 περίπου πλοίων.


Η αντίδραση του Ισραήλ ήταν άμεση στο άκουσμα της απειλής παραβίασης του απο­κλεισμού. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα παρεμποδί­σει τον κατάπλου στη Γάζα του στόλου που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίου και ότι θα τον κατευθύνει προς ισραηλινά λιμάνια για την εκφόρτωση του φορτίου του, διατηρώντας έτσι τον απο­κλεισμό. Στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ οι Ισ­ραηλινοί προτίθενται να ελέγξουν εξονυχι­στικά το περιεχόμενο της ανθρωπιστικής βοήθειας και να την κατευθύνουν διά ξη­ράς προς τη Λωρίδα της Γάζας.


Εξάλλου, απ' ό,τι μας μεταφέρει ο τουρκικός και ο ισραηλινός Τύπος, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να έχει ενημερώσει τους πρεσβευτές των χωρών, ανθρωπιστικές οργανώσει των οποίων συμμετέχουν στην κίνηση, για τα μέτρα που έχει λάβει το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. Οι Ισραηλι­νοί δεν παρέλειψαν να ζητήσουν ακόμη τη συμμόρφωση με τα μέτρα και την έμπρα­κτη υποστήριξη τους.


Από την πλευρά του το τουρκικό υπουρ­γείο Εξωτερικών, διά στόματος του εκπρο­σώπου του, έσπευσε να υποστηρίξει την προσπάθεια δηλώνοντας ότι στην περίπτω­ση που το εν λόγω εγχείρημα εκληφθεί μό­νο ως ανθρωπιστική βοήθεια, θα ξεπερα­στούν εύκολα ανεπιθύμητες δυσχέρειες. Έχοντας δηλώσει ότι μια τέτοια κίνηση εν­δεχομένων θα συμβάλει στην επίλυση και του Μεσανατολικού, σημείωσε ότι η Άγκυ­ρα δεν επιθυμεί νέα ένταση στην περιοχή.


Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η στάση που υιοθέτησε ο τουρκικός μη κυβερνητικός οργανισμός που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση της ανθρωπιστικής αποστολής. 0 οργανισμός αυτός δεν είναι άλλος από το Ίδρυμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (ΙΗΗ), που ελέγχεται από τους ισλαμιστές και δραστηριοποιείται σε περιοχές υψηλής έντασης (Βοσνία, Κόσσοβο, Αφγανιστάν κ.ά.).


Η αποφασιστική στάση του Ισραήλ προκάλεσε, λοιπόν, παραλή­ρημα στη διοίκηση του εν λόγω «ανθρωπιστικού» οργανισμού. 0 πρόεδρος του Μπουλέντ Πλντιρίμ δήλωσε, κατά την αναχώρηση της αποστολής, ότι οι συμμετέχοντες ξεκινούν το ταξίδι τους «εις το όνομα του Αλλάχ», «για τους αναξιοπαθούντες, τα παιδιά και τις γυναίκες της Γάζας, που αναμένουν βοήθεια», εκφράζονται την επιθυμία του «να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους με το θέλημα του θεού και με το θέλημα Του να πετύχουν έναν από αυτούς τους στόχους» («Ζαμάν», 28/5/2010). Απευθυνόμενος στους ισραηλινούς αξιωματούχους, οι οποίοι φέρονται να έχουν απειλήσει να εφαρμόσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι των ακτιβιστών ανάλογα με τη χώρα προέλευσης τους, σημείωσε ακόμη ότι οι Ισραηλινοί έκαναν προετοιμασίες στο λιμάνι.


«Μας απειλούν ότι θα μας συλλάβουν και ότι προτίθενται να μας αφήσουν ελεύθερους αφού μας ανακρίνουν, ενώ θα κρατήσουν για πολύ καιρό ακόμη τους παλαιστίνιους και τους άραβες συναγωνιστές μας. Δεν ξέρουν ότι όταν εμείς ξεκινάμε, δεν αφήνουμε πίσω κανέναν συναγωνιστή μας. Ή όλοι ή κανείς! θα αντισταθούμε και η αντίσταση μας θα νικήσει! Μαζί μας δεν έχουμε ούτε μαχαίρι. Αλλά η ψυχή μας είναι αντάξια στρατού. Όποιος μας αγγίξει θα υποστεί τις συνέπειες» («Ζαμάν» και «ΓιενίΣαφάκ», 28/5/2010).


Ανεξάρτητα από την έκβαση της ανθρωπιστικής αποστολής και την προσπάθεια παραβίασης του απαράδεκτου αποκλει­σμού της Γάζας που έχει επιβάλει το Ισραήλ, όλα συνηγορούν στο ότι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ-Αβίβ συνεχίζει να κλιμακώνεται. Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πρώην στρατηγικών εταίρων δεν είναι καθόλου επιφανειακή, αλλά η εξέλιξη της ορίζεται από τα εθνικά και θρησκευτικά στερεότυπα. Αυτό προκύπτει και από τη συμπεριφορά της Άγκυρας ως προστάτιδας δύναμης των μουσουλμάνων της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία θέλει να διεκδικήσει την «κληρονομιά» της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά και να παριστάνει τη Μεγάλη Δύναμη στο διεθνές στερέωμα.

Κ. Βοσπορίτης, ο νεώτερος

kbocporitis@gmail.com

Πηγή:

Εφημερίδα «Το Παρόν»

30.5.2010



Δεν υπάρχουν σχόλια: