Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΟΤΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ







Όττο σε ευχαριστούμε.

Κάθε σωστός ΕΛΛΗΝΑΣ σου αναγνωρίζει την δουλειά που έκανες στη χώρα μας.
Πήρες μια αναξιόπιστη Εθνική Ελλάδος και την έφτασες να κατέχει μια από τις 15 πρώτες θέσεις στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Μας χάρισες ένα Ευρωπαϊκό Κύπελο.
Μας δίδαξες ότι και οι ασήμαντοι μπορεί να γίνουν μεγάλοι.
Μας έκανες χαρούμενους.
Μας έβγαλες στους δρόμους να πανηγυρίσουμε.
Μας έκανες Εθνικά υπερήφανους.


ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΚΑΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ






Τέλος εποχής για Οτο

Αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια από το «τιμόνι» της Εθνικής ο Οτο Ρεχάγκελ, απόφαση την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος το πρωί στους παίκτες της εθνικής oμάδας.



Τέλος εποχής για Οτο

Το «τέλος εποχής» του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της Eθνικής σηματοδότησε η ήττα 2-0 από την Αργεντινή για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Προάγγελος αυτής της εξέλιξης μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση Τοπαλίδη που αμέσως μετά τον αγώνα με την Αργεντινή ανακοίνωσε τη δική του αποχώρηση.

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του «Όθωνα», η εθνική Ελλάδας προκρίθηκε δύο φορές σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατακτώντας μάλιστα το τρόπαιο στη διοργάνωση του 2004.

Επικρατέστερος διάδοχός του στην Εθνική φέρεται αυτή τη στιγμή ο Φερνάντο Σάντος.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=17126948


«Ευχαριστώ» στον Ρεχάγκελ

Η Εθνική γυρίζει σελίδα. Ενας κύκλος κλείνει. Τον κύκλο που είχε την τύχη να ζήσει αυτή η «φουρνιά» των Ελλήνων. Ως απλός Ελληνας οφείλω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στον Ρεχάγκελ. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη, αυτό το ειλικρινές «ευχαριστώ» θα ήταν αυτονόητο. Στην πατρίδα μας, όμως, όπου υπάρχουν πολλοί ασθενείς από το «σύνδρομο του ραγιά» και κάνουν την ανασφάλεια και τα κόμπλεξ τους κριτική προς τους ικανούς, δεν είναι αυτονόητο.

Ο Οτο, σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της γης, θα είχε γίνει άγαλμα. Εδώ εισπράττει «ξινισμένες μούρες» θεωρητικών του καφενέ που πετούν κορόνες του στυλ... «δεν αντέχω άλλο αυτή τη φουλ άμυνα». Πονηρά παραβλέπουν ότι το ποδόσφαιρό μας είναι της πλάκας. Πως οι ενδεκάδες των μεγάλων ομάδων μας συγκροτούνται κατά 70% από ξένους.

Πως η μισή αστυνομία μας φυλάει κάθε Κυριακή την ελληνική σχιζοφρένεια. Πως οι φάκελοι με τα «στημένα» έρχονται κατά ριπάς από την ΟΥΕΦΑ. Πάμε τώρα στην επόμενη ημέρα: Σάντος; Μάλλον.

Βαριά κληρονομιά παίρνει ο Πορτογάλος. Αποκλείεται να πλησιάσει αυτά που κατάφερε ο Οτο. Χώρια που έχω την αίσθηση ότι δεν κάνει για Εθνική. Είναι προπονητής που θέλει τον χρόνο του. Και στήριξη στα δύσκολα. Γιατί δουλεύει σε βάθος, στην προπόνηση. Στημένα και τέτοια. Πότε θα τα κάνει αυτά; Σε τρεις προπονήσεις πριν από τα ματς; Ο Θεός να με βγάλει ψεύτη, αλλά θα πούμε «πού είσαι Οτο»! Κυρίως αυτοί που τον αποκαλούν τώρα «γεροξεκούτη».

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕΦΤΕΛΗΣ
seftelis@pegasus.gr

Πηγή:

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=17046&subid=2&pubid=20272673

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ Ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

http://boraeinai.blogspot.com/2009/11/blog-post_9677.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: