Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΓΟΥΟΛΦ : ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Ένα πολύ καλό βίντεο 
που αξίζει να το δείτε μέχρι το τέλος…

 Ο αμερικανός καθηγητής  Ρίτσαρντ Γουολφ (καθηγητής και του σημερινού μας πρωθυπουργού) εξηγεί το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» και γιατί ο κ. Παπανδρέου και άλλοι ηγέτες δεν τολμούν να τα πάρουν αλλά προτιμούν να επιβαρύνουν τα χαμηλά εισοδήματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ο Ρίτσαρντ Γουόλφ μιλά για την οικονομία της Ελλάδας μέσα από μια ξεκαρδιστική αλλά ΛΙΑΝ ΣΟΒΑΡΗ και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ διάλεξη.



 

...λεφτά υπάρχουν! (μια διάλεξη με τον Richard DWolff ...

 

 

Διαβάστε επίσης :

http://jungle-report.blogspot.com/2011/01/o-r-wolff.html



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχει ενδιαφέρον το ότι οι υπέρμαχοι του μνημονίου θεωρούν επιτυχία την ικανότητα να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε λες και αυτό δε μεταθέτει το πρόβλημα στις επόμενες γενιές με τις χειρότερες συνέπειες.

Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι οι υπέρμαχοι του μνημονίου όποτε αναφέρονται σε μεγαλοεπενδυτές, τους αντιμετωπίζουν πάντα ως από μηχανής θεούς, αυτούς τους (υπεράνω κριτικής) αγίους που αν είμαστε καλά παιδιά (για τον ορισμό του «καλού παιδιού» βλ. μνημόνιο), θα καταδεχτούν να επενδύσουν στη χώρα μας, ώστε να έλθει η «ανάπτυξη».

Παραδόξως, η πατριωτική ρητορική (αγαπάς την Ελλάδα; απόδειξέτο) παύει να ισχύει στην περίπτωση του ελληνικού μεγαλοκεφαλαίου. Το ελληνικό κεφάλαιο διατηρεί το προνόμιο να εκβιάζει κατά το δοκούν, με τη συνεχή απειλή να τα μαζέψει και να φύγει στο εξωτερικό, κι αν ήδη την κοπάνισε στο εξωτερικό να μη γυρίσει προτού του δώσουν αυτά που θέλει. «Μυστήρια» στάση για Έλληνες «πατριώτες» (όπως θέλουν να αποκαλούν και να βλέπουν τους εαυτούς τους), κι ακόμα πιο «μυστήριο» που το ελληνικό κράτος τους ανέχεται και θεωρεί τον εκβιασμό τους τόσο αυτόνόητο όσο είναι και ο νόμος της βαρύτητας