Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ KOINΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ



cairo egypt news
Jan 28, 2011 . 
News: 
Angry protestors gather near residential palace in Cairo, 
chant 'Down, Down, Hosni Mubarak' 
and stomp on poster of president.



Αυτή την στιγμή των δραματικών εξελίξεων στην Αίγυπτο υπάρχει σημαντική ανησυχία για τους συμπατριώτες μας της εκεί Ελληνικής Παροικίας.

Εκατοντάδες ποινικοί έχουν «δραπετεύσει» από τις αιγυπτιακές φυλακές και  με τις ενέργειές τους αμαυρώνουν την βελούδινη επανάσταση των δημοκρατικών πολιτών της Αιγύπτου για δημοκρατία και αποτίναξη του εκεί δικτατορικού καθεστώτος.

Για τις δραπετεύσεις αυτές κατηγορείται εμμέσως το καθεστώς Μουμπάραγκ αν και από ότι φαίνεται το ίδιο δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Οι όποιες ενέργειες του καθεστώτος για έλεγχο της κατάστασης φαίνεται να πέφτουν στο κενό.

Από χθές το καθεστώς διέκοψε την ιντερνετική επικοινωνία της Αιγύπτου με τον υπόλοιπο κόσμο και σήμερα δόθηκε εντολή για το κλείσιμο του γραφείου του Αλ Τζαζίρα.

Πριν από λίγο 3 μμ μεταδόθηκε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ έκκληση του εκπροσώπου της Ελληνικής Κοινότητας  Αλεξάνδρειας για αποστολή αεροπλάνων από την Ελλάδα και απομάκρυνση όσων Ελλήνων επιθυμούν να επαναπατριστούν.

Από πηγές του προξενείου μας ανακοινώνεται ότι υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης πλην όμως πρέπει προηγουμένως να εξασφαλισθεί η ΑΣΦΑΛΗΣ μετάβαση των Ελλήνων στο αεροδρόμιο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο αυτή την στιγμή δεδομένου ότι επικρατεί εκτεταμένη αναρχία και ανασφάλεια.

Ήδη Τουρκία,  ΗΠΑ και Ιταλία στέλνουν  αεροπλάνα για απομάκρυνση των πολιτών τους από Κάϊρο και Αλεξάνδρεια.

Παρακολουθούμε και εμείς με εύλογη ανησυχία τις εξελίξεις.

boraeinai.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: