Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μυστικό κρατούν το Παράρτημα της δανειακής σύμβασης




Γιατί τα μέτρα που προβλέπει είναι πολύ σκληρά



Μυστικό κρατούν  
το Παράρτημα της δανειακής σύμβασης  
που θα είναι το νέο Μνημόνιο

Στο Παράρτημα του νέου Μνημονίου, το οποίο επιχειρείται να κρατηθεί μυστικό, κρύβεται όλη η ουσία του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π».

Μάλιστα, όπως μας υπογράμμισε πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά, αυτό το «μυστηριώδες» Παράρτημα θα είναι επί της ουσίας το νέο Μνημόνιο.

Και επειδή θα εμπεριέχει πολλά επαχθή μέ­τρα, πέραν των όσων έχει υποστεί ο λαός για δύο χρόνια, ακριβώς γι' αυτό θα επιχειρηθεί να κρατηθεί μυστικό, ακόμα και από κυβερνητικούς εταίρους, ακόμα και απ' το Υπουργικό Συμβούλιο, πέραν των όσων εκ της θέσης τους ακριβώς δεν γίνεται να μη γνωρίζουν το περιεχόμενο του!

Και δεν είναι μόνο ότι θα περιέχει επαχθή, α­ντιλαϊκά μέτρα που θα εκτείνονται μέχρι το 2015. Μέσα σε αυτό θα υπάρχουν και άλλα, κεντρικά, κεντρικότατα ζητήματα, όπως το Δίκαιο που θα ε­φαρμόζεται στην τήρηση του νέου Μνημονίου και άλλα... Στη μυστικότητα του επαχθέστατου ό­σο και αποκαλυπτικότατου Παραρτήματος έχει συμφωνήσει ο πρωθυπουργός, κατ' επιταγή των  δανειστών και για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα μάλιστα με εγκυρότατες πληροφορίες μας, η «δοσολογία» των νέων μέτρων είναι κατά 85% περικοπές και «μεταρρυθμίσει» και μόνο κατά 15% ανάπτυξη.

 Μέτρα, μέτρα, μέτρα λοιπόν. Και άλλο ξεζούμισμα των λαϊκών οι­κογενειών. Και νέο «φόρτωμα» στις πλάτες του λαού... Μάλι­στα οι πληροφορίες μας αναφέρουν και τα εξής:

Ο Β. Βενιζέλος, ακριβώς επειδή εί­ναι σε θέση να γνω­ρίζει το περιεχόμενο του Παραρτήματος, ακριβώς γι' αυτό βγήκε τη βδομάδα που πέ­ρασε και τόνισε ότι αφενός δεν θέλει την πα­ράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και αφετέρου ότι «αν» απαιτηθούν νέα μέτρα, αυτά θα πρέπει να τα λάβει μια κυβέρ­νηση με νωπή λαϊκή εντολή, δηλαδή η επό­μενη. Είναι σαφές ότι λέει «απελθέτω απ' εμού», διότι του είναι αδύνατον να εισπράξει και άλλο δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος, εν όψει μάλιστα και της μάχης για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟ Κ.

Ο Αντ. Σαμαράς, επειδή κι αυτός «κάτι» γνωρίζει, δεν δέχθη­κε την πρόταση του Βενιζέλου να διαπραγματευθούν μαζί το Πα­ράρτημα.

Ευνόητο πάντως είναι ότι για λόγους δημοκρατίας (όχι απλώς διαφάνειας, αλλά δημοκρατίας) και στοιχειώδους εθνικής ανεξαρτησίας είναι απαραίτητο να έλθει στη Βουλή το Παράρτημα μαζί με το «σώμα» της νέας δανειακής σύμβασης. Οιαδήποτε άλλη μεθόδευ­ση θα αποτελεί εκτροπή!

Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"
18.12.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: