Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η ανεξάρτητη και τυφλή δικαιοσύνη καταγγέλλει ...παρεμβάσεις στο έργο της!


Με καταγγελίες παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης!
Αυτά που συμβαίνουν μόνον στην Ελλάδα, αληθινά δεν γνωρίζουμε, σε ποια κατηγορία θεατρικών δρώμενων να τα κατατάξουμε: Αν μπορούμε να πούμε ότι συνιστούν τραγωδία, κωμωδία ή φαρσοκωμωδία. Δεν έχουν κλείσει ακόμη τέσσερα εικοσιτετράωρα από την ανακοίνωση της προφυλάκισης του Ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους από το Συμβούλιο Εφετών. Απόφαση για την οποία χύθηκε τόσο μελάνι από την ίδια τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τους είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία είτε εν αφελεία πλέοντες δημοσιογράφους και ΜΜΕ, να πείσουν την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη, ότι η απόφαση ήταν δίκαιη, αντικειμενική και χωρίς σκοπιμότητες.. 
Πριν λοιπόν “αλέκτωρ φωνήσαι”, μαθαίνουμε σήμερα από τα ειδησεογραφικά μέσα, για την “παραίτηση βόμβα” όπως τη χαρακτηρίζουν στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Έτσι λοιπόν, με καταγγελίες για πιέσεις υπέβαλλαν σήμερα την παραίτησή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης. "Δεν είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση" δήλωσαν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, που ανέλαβαν καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι οποίοι ζήτησαν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Η παραίτηση υποβλήθηκε στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή.
"Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση", φέρονται να υποστηρίζουν στην επιστολή τους, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
"Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία- με γνώμονα πάντα την νομιμότητα- ήταν πάντα δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη", σημειώνεται στην επιστολή!
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αφήνουν σαφείς αιχμές στην παραίτησή τους για οικονομικά συμφέροντα που δεν τους επέτρεψαν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.
Ακόμη, στην επιστολή αναφέρουν, πως δεν δέχονται να αποτελέσουν "άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".
Μετά λοιπόν απ' αυτές τις τρομερές καταγγελίες και υπονοούμενα, πως να πιστέψει ο Ελληνικός λαός και η διεθνής κοινότητα για την αντικειμενικότητα της απόφασης για την προφυλάκιση Εφραίμ; Η “ανεξαρτησία” και η “τυφλότης” της Θέμιδας, μόλις σήμερα γκρεμοτσακίστηκε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς...
Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι πολύ ανόητο να θεωρούν πλέον ανεγκέφαλο ολόκληρο τον Ελληνικό λαό...
Προσωπικά, θυμηθήκαμε απ' όλη αυτή την ιστορία τη φράση του Γάλλου συγγραφέα Λα Ροσφουκώ, που έλεγε ότι “η υποκρισία είναι τα λύτρα που πληρώνει η αμαρτία στην αρετή”...



© MERABELLO LIBRO D' ORO

Δεν υπάρχουν σχόλια: