Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ








Αφού όλοι ξέρουμε που πήγαν τα λεφτά, 

γιατί φωνάζουν αυτοί που θα έπρεπε να σιωπούν;



Είπαμε «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αλλά  σε μια μέρα μέσα, τόση «χλαπαταγή» και το πολιτικό σύστημα να σφυρίζει αδιάφορά;

Ένας πρώην υπουργός, που όποια πέτρα σκανδάλου και αν σηκώθηκε, από κάτω ήταν, ξαναεξεγέρθηκε καταγγέλλοντας για «πολιτική δίωξη» αυτούς που τόλμησαν αν αμφισβητήσουν ότι  η φορολογική του δήλωση είναι ανειλικρινής.

Ένας πρώην δήμαρχος καταγγέλλει ανερυθρίαστα ότι η πολύμηνη δικαστική διερεύνηση μιας απώλειας 51,4 εκατ. από τα Ταμεία του δήμου, είναι «πολιτική δολοφονία».

Δύο κόμματα εξουσίας που αποδεδειγμένα είναι «αλυσσοδεμένα» λόγω χρεών ύψους 235 εκατ. στους τραπεζίτες, ανταγωνίζονται σε «κορώνες» υποτίθεται υπέρ των συμφερόντων των πολιτών, ενώ παίρνουν τα λεφτά του Μνημονίου για να «ξοφλήσουν» τους δικούς τους δανειολήπτες. Φυσικά σφυρίζουν αδιάφορα όταν τίθεται το ερώτημα  πως θέλουν να μας πείσουν ότι θα λύσουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας όταν χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά…

Μία πρώην υπουργός πολλών κυβερνήσεων, με πατέρα πρώην πρωθυπουργό, καταγγέλλει την αφαίμαξη του ελληνικού λαού από τις υπέρογκες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων και την υποθήκευσή τους στις τράπεζες, θαρρείς και η ίδια προέκυψε στο πολιτικό σύστημα από «παρθενογένεση».

Όλοι καταγγέλλουν τους «άλλους», γιατί πιστεύουν πως πες-πες, θα βρίσκονται πάλι στις ίδιες «καρέκλες» την επομένη των εκλογών. Και στο μεταξύ, «ρυθμίζουν» με διακανονισμό και χωρίς κανείς να πάει φυλακή, την υπόθεση για το μαύρο πολιτικό χρήμα των κομμάτων από τις μίζες της Siemens. Την ίδια ώρα για κακή τους τύχη, δικαστήριο στην Αμερική επιδικάζει πρόστιμο 220 εκατ. δολαρίων για αντίστοιχες μίζες στο πολιτικό σύστημα της Αργεντινής. Στη μακρινή χώρα της Λατινικής Αμερικής, το πολιτικό σύστημα έχει μνήμη, έχει συνέχεια. Στην Ελλάδα, έφυγε ο ένας αρχηγός, ήρθε ο άλλος, αναβαπτίστηκε αυτομάτως και όλο το κόμμα μαζί με τα πολιτικά στελέχη του στην «κολυμβύθρα του Σιλωάμ» και εξυψώθηκε ως λευκή περιστερά.

Όλοι καταγγέλλουν τους «άλλους»: Κανείς δεν φταίει για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αλλά όλως τυχαίως, την ίδια ώρα ακόμη και οι δωροδοκούντες τους Έλληνες, οδηγούνται στη φυλακή της χώρας τους.  Οι «δωρολήπτες» των 21 εκατ. ευρώ μίζας  που περιγράφονται στην απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου, ακόμα αναζητούνται ανάμεσα στους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά πού να βρεθούν;

Σέρνουν το λαό στα εκκολαπτήρια των αυγών του φιδιού και καθόλου δεν τους μέλλει. Τον  σπρώχνουν πάνω από τη γλίτσα των πεπραγμένων τους, να κυλήσει στο βάραθρο του ολοκληρωτισμού και της απόλυτης κοινωνικής απραξίας και ούτε αυτό τους φτάνει. Τον κοροϊδεύουν κιόλας με λαρυγγισμούς εθνικής εντιμότητας και ανιδιοτέλειας, αρκεί οι «εγκάθετοί» τους στην επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς να κάνουν τα στραβά μάτια σε νέα σκάνδαλα τύπου Proton Bank και μετά οι ίδιοι να αποκαθιστούν την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος πάλι με τα λεφτά του Μνημονίου που κλέβουν για εξόφληση από τον λαό.

Όχι. Δεν είναι όλοι οι 300 της Βουλής  «πουλημένα τομάρια», αλλά και πώς να αποδείξουν οι έντιμοι την ανιδιοτέλειά τους όταν, όταν οι πλέον ανέντιμοι είναι αυτοί που φωνάζουν περισσότερο; Όταν τα πρώτα «βιολιά», τα κόμματα που διαφεντεύουν τον δημόσιο βίο της χώρας μας  με τις γνωστές τους «μεταμφιέσεις» 67 χρόνια τώρα και οι πολιτικοί γόνοι τους, εξακολουθούν να νέμονται την εξουσία αδιαλείπτως με τις ίδιες «καταχρηστικές μεθόδους» και κανένας δεν τιμωρήθηκε ακόμη;
Τόση κοροϊδία κατάμουτρα, δεν αντέχεται.

Τώρα, τι δείχνουν οι φορολογικές δηλώσεις, στο δημοσιοποιηθέν «πόθεν έσχες», των πολιτικών μας; Δείχνουν το «έσχες» (και αυτό ελέγχεται) και καθόλου το «πόθεν». Δηλαδή μία ακόμη «εικονική πραγματικότητα», αντάξια σε καλλιτεχνικής αξίας συγκάλυψη, με την πολύχρονη εμπειρία των πρωταγωνιστών τους στη «δημιουργική λογιστική».

Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη
http://www.eklogika.gr/blog/115

Διαβάστε επίσης σχετικά με την λέξη "ΛΑΜΟΓΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: