Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Διακήρυξη και η τελική σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης




H ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στις 7 μμ.

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση


21/06/2012 | 16:18
Τελευταία Ενημέρωση:
16:31 21/06/2012

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ορκιστεί, πλην του κ. Ράπανου, στις 19.00 το απόγευμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι συγχωνεύεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, ενώ επανασυστήνεται το υπουργείο Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Κώστα Μουσουρούλη. Αυτόνομο υπουργείο συστήνεται και για τον Τουρισμού, με υπουργό την Ολγα Κεφαλογιάννη.

Σημειώνεται ότι δεν θα ορκισθεί σήμερα ο κ. Ράπανος, καθώς εκπροσωπεί τη χώρα στο Eurogroup ο υπηρεσιακός υπουργός, Γιώργος Ζανιάς.

Διαβάστε παρακάτω τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουδάκης



Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτριος Ελευσινιώτης

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης
Υφυπουργός: Γιώργος Βερνίκος

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Αναπληρωτής υπουργός: Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός: Φωτεινή Σκοπούλη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαφστάρης
Αναπληρώτης υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου

http://www.skai.gr/news/politics/article/206286/anakoinothike-i-nea-kuvernisi/

Η διακήρυξη της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης



Στόχος της νέας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, που συστήνεται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) είναι η αντιμετώπιση της κρίσης, η ανάπτυξη και η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης, σημειώνει στη διακήρυξή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η νέα κυβέρνηση διαθέτει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης:

Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.

Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι μικρότερη, με προοπτική να μειωθεί ακόμα περισσότερο, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.

Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου.


http://www.skai.gr/news/politics/article/206287/i-diakiruxi-tis-kuvernisis-ethnikis-euthunis/


ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα κυβέρνηση έχει σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Την επίσημη αντίδραση του για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών. Πρόκειται για μια κυβέρνηση με σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνισθεί από τη θέση της υπεύθυνης μαχητικής αντιπολίτευσης με συνέπεια στα όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά. Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών".

http://news247.gr/eidiseis/politiki/syriza_h_nea_kyvernhsh_exei_safh_synthrhtika_politika_xarakthristika.1823921.html


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο Α. Σαμαράς θα κριθεί αυστηρά

Θα κρίνεται αυστηρά ο Αντώνης Σαμαράς τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους και εύχονται να πετύχει ο νέος πρωθυπουργός.

 

Να έχει επιτυχία στο έργο του ο Αντώνης Σαμαράς, "για το καλό όλων", ευχήθηκαν με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως το κόμμα θα παρακολουθεί στενά το έργο του "και θα τον κρίνει αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του".

Όπως επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ο κ.Σαμαράς "παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις" και επισημαίνουν ότι δεν θα του δώσουν άφεση "για τραγικά λάθη, όπως έκανε αυτός στο Γιώργο Παπανδρέου".

Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες "οι πολίτες δεν αντέχουν νέα ανικανότητα και άλλη ατιμωρησία. Είναι ήδη απελπισμένοι" και "ούτε η Ελλάδα αντέχει άλλη υποτίμηση. Ούτε οικονομική αλλά ούτε εθνική".

Στο μεταξύ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς με δήλωσή του υποστηρίζει ότι το Πρωτοδικείο Ηρακλείου ενήργησε κατά τρόπο που αντίκειται στον παρόντα εκλογικό νόμο αναφορικά με την πρώτη κατανομή των εδρών.

Εάν τελικά ισχύσει η άποψη του Πρωτοδικείου τότε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενδεχομένως να χάσουν την έδρα στο νομό Ηρακλείου, την οποία κέρδισαν όπως αποφάνθηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/aneksarthtoi_ellhnes_o_a_samaras_tha_krithei_aysthra.1824087.html



ΚΚΕ: Δεν θα υπάρξει ανακούφιση για τον λαό

Δεν θα υπάρξει ανακούφιση για τον λαό από την νέα κυβέρνηση, επισημαίνει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την εικόνα και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ το οποίο σημειώνει ακόμα πως αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης.

Και συνεχίζει:

Αυτή η αναπροσαρμογή θα καθοριστεί από τις οξυμμένες αντιθέσεις και τις προσωρινές συμφωνίες μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Όποια κι αν είναι η κατάληξή τους δεν θα βάλουν φρένο και δεν θα ματαιώσουν τη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαού.

Όσο για τη συμμετοχή "αριστερού" κόμματος στη συγκυβέρνηση παρατηρεί πως δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό.

Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό.

Και καταλήγει:

Το ΚΚΕ στη βουλή θα καταθέτει και σχέδια νόμου και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα.
Ανάμεσα στα πρώτα θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των σχετικών νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη βουλή στο μεσοδιάστημα.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στη βουλή και στο λαό θα ριχτεί στη μάχη για να οργανώσει την εργατική – λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων.

Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη. Για δημόσια έργα που υπηρετούν το λαό και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους εκμεταλλευτές του, να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/kke_den_tha_yparksei_anakoufish_gia_ton_lao.1823978.html 

Χρυσή Αυγή: ''Ο Σαμαράς επιβάλλει το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ''

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για το σχηματισμό κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά για τις επιλογές του.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής:

''Ο κ. Σαμαράς ζητούσε προεκλογικά την ψήφο των Ελλήνων για να διώξει την αριστερά και σήμερα επιβάλλει ως κυβέρνηση τους αλήστου μνήμης παράγοντες του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, αλλά και το κόμμα του κ. Κουβέλη και της κας Ρεπούση που είχε εκφράσει την ανεκδιήγητη και αντεθνική άποψη περί συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης''

http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/kasidiarhs_o_samaras_epivallei_to_mnhmoniako_pasok.1823903.html


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 
                                      ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κυβέρνηση σωτηρίας της διαπλοκής και εφαρμογής του μνημονίου με…ολίγη δήθεν αριστερά

Με αφορμή το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, από το Γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Παρά τη σαφέστατη εντολή του ελληνικού Λαού, που επανέλαβε το μήνυμα ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, η νέα κυβέρνηση που φαίνεται να προκύπτει , αλλοιώνει στην ουσία τη λαϊκή βούληση και δεν είναι παρά μια συνέχεια της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου, με ολίγη από αριστερό άλλοθι.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πλήρως η επισήμανσή μας ότι το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς κατασκευάστηκε από το σύστημα ως γενόσημο του ΠΑΣΟΚ για να λειτουργήσει ως ανάχωμα της οργής του λαού και υπέρ της σωτηρίας του συστήματος. Έτσι, σε ρόλο κολυμβήθρας, επιχειρεί να αναβαπτίσει τα δύο κόμματα που έριξαν την Ελλάδα στα χέρια των τοκογλύφων και υποθήκευσαν το μέλλον πολλών επερχόμενων γενεών.
Αναρωτιόμαστε, γιατί χρειάστηκε να γίνουν επαναληπτικές εκλογές, αφού οι εταίροι ήταν τόσο πρόθυμοι να συνεργαστούν εξ’ αρχής. 
Παραμένουμε στις θέσεις μας για την υπεράσπιση της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: