Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΟΤΖΑΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ;



`Μήπως ο Οτζαλάν δεν είναι στη νήσο Ιμραλί` ρωτάει ο τουρκικός Τύπος.


"Μήπως ο Οτζαλάν δεν είναι στη νήσο Ιμραλί" ρωτάει ο τουρκικός Τύπος.



 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


«Που είναι ο Οτζαλάν» αυτό αναρωτιούνται οι Τούρκοι καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως ο Κούρδος ηγέτης δεν βρίσκεται στη νήσο Ιμραλι όπου βρίσκονταν έγκλειστος.

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet έχει ως πρωτοσέλιδο το θέμα και έχει ως τίτλο « όλοι ψάχνουν απάντηση στο θέμ αυτό». Η Milliyet αναφέρει πως το θέμα ξεκίνησε με την ερώτηση του ηγέτη του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος είχε ρωτήσει χαρακτηριστικά « είναι ο Οζταλάν στη νήσο Ίμραλι»;.

Oι δικηγόρου του Οτζαλάν τελευταία φορά τον είδαν τον Ιούλιο του 2011. Ο αδελφός του Μεχμέτ Οτζαλάν θέλησε να τον επισκεφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 αλλά του δόθηκε σημείωση του Αμντουλάχ Οτζαλάν στο οποίο αναφέρονταν πως δεν θέλει τον δει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Άγκυρα κυκλοφορούν ήδη φήμες πως ο Οτζαλάν βρίσκεται σε καλύτερο χώρο κράτησης σε άλλο σημείο της Τουρκίας η σε κάποιο νοσοκομείο.

Πάντως από το Υπουργείο δικαιοσύνης οι φήμες αυτές διαψεύδονται. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχει απαντήσει στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε τονίζει  πως ο Οτζαλάν είναι στη νήσο Ιμραλι και τον είχε προκαλέσει « αν δεν μας πιστεύει πήγαινε να τον δεις μόνος σου».

Πάντως το ότι κανείς δεν έχει δει τον Κούρδο ηγέτη στη φυλακή για περίπου ένα χρόνο κινεί πολλές υποψίες.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=15699

Δεν υπάρχουν σχόλια: