Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ "ΑΠΩΛΕΙΕΣ"





http://www.enikos.gr/politics/56266,Twra-Paraiteitai_o_Rapanos_.html

Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για την παραίτηση Ράπανου


Είναι η πρώτη είδηση στα ξένα μίντα


Πρώτη είδηση στα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης της Ευρώπης είναι η μη αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού και των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη για τοποθέτησή του στο πόστο του υπ. Οικονομικών.  Με φόντο και την επίσημη αίτηση της Κύπρου για υπαγωγή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, τα διεθνή Μέσα δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Ο Ράπανος παραιτείται από υπουργός Οικονομικών» γράφει η γαλλική κέντρο-δεξιά εφημερίδα “Le Figaro” στην ηλεκτρονική της έκδοση, εστιάζοντας στο γεγονός πως ο μόλις πριν από τέσσερεις ημέρες ορισθείς ως υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης συνεργασίας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του.
«Ο Βασίλειος Ράπανος αρνήθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών» γράφει και η γαλλική εφημερίδα “Les Echos”.
Η έγκριτη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit” με ρεπορτάζ της στην κεντρική σελίδα της ηλεκτρονικής της έκδοσης εστιάζει στο γεγονός πως ο έλεγχος της τρόικας αναβλήθηκε λόγω των προβλημάτων υγείας του Πρωθυπουργού και τους υπουργού Οικονομικών».
«Παραιτήθηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών» αναφέρει και η Wall Street Journal. «Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού έκανε δεκτή την παραίτηση του κυρίου Ράπανου, ο οποίος νοσηλευόταν από την Παρασκευή με προβλήματα στο στομάχι» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
«Για λόγους υγείας παραιτήθηκε ο νέος υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας» γράφει και η ισπανική “El Pais”. «Ο Βασίλης Ράπανος, πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη παραιτήθηκε από τη θέση του ως νέος υπουργός Οικονομικών επικαλούμενος θέματα υγείας» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Πηγή: protothema
http://www.e-magazino.gr/epikairotita/ti-grafoun-ta-diethni-mesa-gia-tin-paraitisi-rapanou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: